שתף קטע נבחר

נפתח מחדש אתר שיתוף הקבצים warezfaw.com

warezfaw.com, אינדקס שאיפשר לגולשיו להוריד מרשת emule שירים, סרטים, משחקים ותוכניות טלוויזיה, נפתח מחדש לאחר שהחברה שאירחה את האתר החליטה על סגירתו בעקבות פנייה של בזק בינלאומי

עדכון: warezfaw.com   נפתח מחדש בסוף השבוע לאחר שעבר להתארח בשרתים של חברה ישראלית לאחסון אתרים.  מוקדם יותר, נסגר האתר על ידי החברה שאירחה אותו, בעקבות פנייה של בזק בינלאומי, שקיבלה תלונות על הפרת זכויות יוצרים.

 

warezfaw.com הישראלי הוא אינדקס המאפשר לגולשיו להוריד קבצים מרשתות שיתוף קבצים eMule וביטורנט, בהם משחקי מחשב, סרטים, סדרות טלוויזיה ישראליות ואמריקניות, שירים תוכנות ועוד. האתר לא כולל בשרתיו את התכנים האלה, אך מיידע את הגולשים כאשר נוספו לרשת קבצים חדשים ומפנה אותם אוטומטית להורדת היצירות מ-eMule. תנאי בסיסי לכך היה שימוש בתוכנת שיתוף הקבצים בה תומך האתר.

 

"אין חוק נגד זה"

 

מפעיל האתר, "וין דיזל", סיפר בראיון ל-ynet כי עשרות אלפי כניסות של גולשים נרשמו באתר מדי יום. "בזק בינלאומי פשוט הורידה אותנו מהרשת ולא סיפקה הסברים מפורטים. נציג החברה איתו דיברתי בטלפון טען כי התוכנה שניתנת להורדה מהאתר אינה חוקית...הסברתי לו שאין תכנים על השרת שלנו ושהאתר מתבסס על גולשים שמפרסמים קישורים ל-eMule ולפי מיטב ידיעתי אין חוק נגד זה. כנראה שאנשי בזק בינלאומי קובעים את החוקים בעצמם. הרסו לי אתר שהשיג רייטינג גבוה ובו הושקע זמן רב של עבודה".

 

"וין דיזל" תולה את האשם לסגירת האתר במתחרים של warezfaw.com, בעקבות החרפת התחרות בין האתרים בתחום שיתוף הקבצים בישראל. אתר גדול נוסף, שהתחרה ב-warezfaw.com, ומספרים אתרים ישראלים נוספים, ממשיכים לפעול בינתיים ללא הפרעה.

 

בחודש מרץ, 2004, נסגר אתר klite.co.il, שהפנה לתכנים ברשת שיתוף הקבצים "קאזה", בעקבות פנייה של מיקרוסופט לאנשי החברה המארחת את האתר בשרתי האינטרנט שלה. זה קרה זמן קצר לאחר שמשטרת שוויץ סגרה את ShareReactor.com הבינלאומי, שאף הוא הפנה לקבצים ברשת eMule. 

 

ShareReactor.com, כמו warezfaw.com, הקלו על הגולשים לגשת לתכנים ברשתות שיתוף קבצים וללא ספק תרמו לפופולריות של השיתוף בישראל, כמו בעולם. רשימה חלקית של התכנים שהיו זמינים להורדה דרך האתר ובאתרים אחרים מסוגו כוללת את פרקי כוכב נולד 2, האקדמיה לצחוק, מ.ק.22, הסרט סימה ועקנין מכשפה, המשחק Far Cry, מוזיקה חסידית ועוד רבים אחרים. שירות נוסף אותו מספקים אתרים אלה זה בדיקת מהימנות הקבצים - האתרים מפנים רק לקבצים שלמים ובאיכות טובה - תנאי חשוב ברשתות השיתוף שורצות הווירוסים.

 

האם אתרי השיתוף מפרי חוק?

 

אך האם משהו בפעילות האתרים האלה מהווה הפרת החוק? "בית המשפט קבע כי במקרה של אתר המקשר לתוכנה שהוכרזה בלתי חוקית, ניתן לראות בקישור הפרה של החוק", אמר לנו בחודש מרץ עו"ד אביב אילון, "אם קיים אתר שכל מטרתו היא להפנות לתכנים פיראטיים, ייתכן שבית המשפט יפסוק נגדו. מצד שני, יש אתרים המקשרים לרוב למידע נורמטיבי אך לעתים רחוקות חוטאים בקישור לתכנים בעייתיים. במקרים כאלה, בית המשפט יפעיל שיקול דעת אם יידרש לעניין".

 

מבזק בינלאומי נמסר: "החברה לא אירחה את האתר המדובר באופן ישיר. את שירותי האיחסון סיפקה חברה אחרת, שאת שמה אין באפשרותנו לחשוף מטעמים של חסיון. לאחר שקיבלנו תלונות רבות על הפרת זכויות יוצרים באתר, פנינו לאותה חברה וביקשנו לטפל בעניין באופן מיידי בעקבות ייעוץ משפטי".


פורסם לראשונה 07/05/2004 12:38

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים