שתף קטע נבחר

עוגת גבינת מסקרפונה ותותים

לקראת שבועות, איך אפשר שלא, עוגת גבינה יפה וטעימה, שמתאימה גם לאלו שלא אוהבים טעם גבינתי חזק - כי היא מעודנת וקלילה מאוד. הולכת נהדר גם עם תאנים עסיסיות, תותים (עדיין יש קצת בשוק), אפרסקים, ענבים, דובדבנים, שסק ועוד

 

חומרים:

1 ק"ג תותים, או כל פרי אחר - שטופים וחצויים

 

לבצק הפריך:

2 כוסות קמח, מנופה

קמצוץ מלח

175 גרם חמאה

¾ כוס (100 גרם) אבקת סוכר

גרידה מ-1/2 לימון

2 חלמוני ביצה

כפית מים קרים (במידת הצורך)

 

למלית:

4 ביצים שלמות

1 כוס + 2 כפות (250 גרם) סוכר

500 גרם גבינת מסקרפונה

½ מקל ווניל (לא חובה)

 

לזיגוג:

3 עלי ג'לטין, או שקית אחת של אבקה

 

לקישוט:

100 גרם פיסטוק, קלוף - לא קלוי

2 כפות סוכר

 

הכנה:

1. מכינים את הבצק: בקערת המערבל שמים את הקמח, המלח, החמאה, אבקת הסוכר וגרידת הלימון ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד עד שנוצר גוש בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

 

2. לאחר שעה, מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית פאי נמוכה בקוטר 28 ס"מ, דוקרים את הבצק במזלג, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, או עד שהבצק מזהיב.

 

3. מכינים את המלית: במערבל מקציפים את הביצים והסוכר מספר דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה, מורידים את המהירות ומוסיפים לאט, כל פעם קצת, את גבינת המסקרפונה עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לסיר קטן.

 

4. מוסיפים לסיר את מקל הוניל, מניחים על להבה נמוכה ומבשלים עד שהתערובת מסמיכה (ומתחילה לבעבע) , חשוב מאוד לערבב ללא הפסקה.

 

5. מוציאים את מקל הוניל ונרוקנים את תוכנו לתוך הסיר. שופכים את התערובת לקלתית האפוייה ומקררים. מסדרים את הפרי ומזגגים.

 

6. הכנת הזיגוג: אם משתמשים בדפי ג'לטין, משרים אותם במים קרים עד שהם מתרככים (כ-3 דקות) – מכאן ממשיכים כרגיל. מוסיפים לג'לטין 1/4 כוס מים רותחים ו-2 כפות אבקת סוכר מחממים על להבה נמוכה עד שהג'לטין נמס ומברישים את הפירות.

 

7. לקישוט : קולים את הפיסטוקים יחד עם הסוכר במשך כדקה, ומפזרים מעל.

 

דניה זגדון היא צלמת אוכל מקצועית, מעבירה קורסי צילום לחובבים ומבשלת בזמנה הפנוי. לאתר הבית שלה לחצו כאן.

 

לילך גרמן היא שפית שמתמחה בבישול ועיצוב אמנותי בקייטרינג לארועי גורמה אינטימיים. לאתר הבית שלה לחצו כאן.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מזגגים בג'לטין, מקשטים בפיסטוקים
צילום: דניה זגדון
מומלצים