שתף קטע נבחר

אתר אינטרנט חדש למוסד

גם האתר המחודש מוקדש בעיקר לגיוס עובדים אך כולל חלקים חדשים ומסקרנים כמו דף "שאלות ותשובות", דף היסטוריה ואף דבר ראש המוסד, מאיר דגן

אתר האינטרנט של המוסד הושק מחדש במתכונת מורחבת ובכתובת אינטרנט חדשה: www.mossad.gov.il.

 

אתר המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים הושק לראשונה בספטמבר, 2002, ושימש לגיוס עובדים חדשים לארגון. גם האתר המחודש, שפותח בעלות של עשרות אלפי שקלים, מיועד בעיקר לגיוס כוח אדם, אך נוספו בו חלקים מסקרנים כמו דף "שאלות ותשובות", דף היסטוריה ואף דבר ראש המוסד, מאיר דגן. עם זאת, השימוש שעושה המוסד באינטרנט עדיין מצומצם בהיקפו, לעומת אתר ה-CIA האמריקני, הכולל מידע רב, אנציקלופדיית מדינות, והודעות לעיתונות, ומתפרסמות בו התראות על מבוקשים ברחבי העולם, מתוך כוונה להסתייע בגולשים כדי ללכוד אותם.

 

בדף ההיסטוריה באתר המוסד מצורף מכתבו של ראש הממשלה הראשון דוד בן גוריון המורה על הקמת המוסד, ובין תפקידי הארגון המאוזכרים באתר מוזכר איסוף חשאי של מידע מחוץ לגבולות המדינה, פיתוח קשרים חשאיים מיוחדים, מדיניים ואחרים, מחוץ למדינה והחזקתם, סיכול פיתוח נשק בלתי קונבנציונלי על ידי מדינות עוינות והצטיידותן בו, סיכול פעילות חבלנית במטרות ישראליות ויהודיות בחו"ל, תכנון והוצאה לפועל של מבצעים מיוחדים מחוץ לגבולות מדינת ישראל ועוד.

 

בדף המשרות מתפרסמת מודעת דרושים ל"תפקידים מיוחדים" - "תפקידים בעלי רמה גבוהה של אתגרים ועניין, מקצוענות ומקצועיות, יוקרה, סיפוק ויכולת להשפיע, וזאת בסביבת עבודה יצירתית ובמשימות שכרוכות בהתמודדות אינטלקטואלית בתחומים שונים". לכל מי שמתעניין, דרישות התפקיד הן שליטה ברמה גבוהה בשפה זרה, ניסיון חיים מגוון, יכולת בין אישית ברמה גבוהה, יכולת לעבוד באופן עצמאי ובצוות בתנאי אי ודאות, בשלות, סקרנות, יושרה, חשיבה גמישה ויצירתית, השכלה אקדמית ורקע בחו"ל, נכונות לנסיעות לחו"ל או לשליחות ארוכה.

 

יותר משרות למי שמתעניין במגורים בארץ זרה

 

היקף המשרות המוצעות דרך האינטרנט הורחב מאוד באתר המחודש, וגולשים המביעים עניין מוזמנים למלא שאלון הכוונה ובו שאלות כמו "מה היא התגובה האופיינית לך במצבים בלתי צפויים?", "האם אתה טיפוס חברתי?", "באיזו מידה חשוב לך שעבודתך תתרום למימוש ערכים ממלכתיים?", "מה יחסך למסעות ולמגורים בארצות זרות?". בשלב הבא, הגולשים צריכים לבחור במקצועות הקרובים ללבם מתוך רשימה".

 

בית המשפט השלום בירושלים זיכה מכל אשמה בחודש פברואר את אבי מזרחי, שהואשם בניסיון חדירה שלא כדין לאתר האינטרנט של המוסד. על פי פסק הדין, בית המשפט השתכנע כי הנאשם, החסר לחלוטין רקע באבטחת מחשבים, התכוון רק לבדוק את אבטחת האתר לפני משלוח קורות החיים. בפסק הדין נקבע כי יש לעודד פעולות האקינג של אתרי אינטרנט בידי גולשים, במטרה לשפר את רמת האבטחה של אתרים אלה.

 

אולי כדאי להשקיט צעירים מודאגים כמו מזרחי נוספה השאלה הבאה בדף השאלות והתשובות של האתר: "האם אתר הגיוס מאובטח? והאם נשמרת סודיות הפרטים שהעברתי? והתשובה: אתר האינטרנט של המוסד מאוחסן בחוות השרתים הממשלתית ומוגן באמצעי אבטחה מהמתקדמים בעולם. המוסד מבטיח סודיות מוחלטת, פרטים שיוזנו בטופס הגשת המועמדות לא יועברו לאף גורם, אלא אם צוין אחרת".

 

בהצהרת הפרטיות של הארגון נכתב כי "המוסד מחויב לשמור על פרטיות הפונים והוא אינו אוסף כל מידע על הגולשים, אלא אם כן הם יזמו את מסירתו. אם אתה גולש באתר במטרה לעיין במידע שהוא מכיל, השיטוט באתר הנו אנונימי לחלוטין". עם זאת, במקרה של פעילות חשודה ולא מורשית באתר, המידע נמסר לרשויות המוסמכות לבדיקת האפשרות והצורך להגיש תביעה משפטית.

 

פריטי המידע שנאספים מהגולשים באתר הם פרטי הספק, כתובת ה-, תאריך ושעת הביקור באתר, רשימת הדפים בהם דפדף הגולש באתר, כתובת האתר ממנו הגיע לאתר המוסד וכתובת האתר של מנוע החיפוש ממנו הגיע והמילים ששימשו בהגדרת החיפוש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים