שתף קטע נבחר

עוגת גבינה קרה

לכבוד חג השבועות, עוגת גבינה קרה בטעם וניל מצופה ברוטב של מחית אוכמניות, שהישראלים, כך מסתבר, מאוד אוהבים. המתכון, קל מאוד להכנה, ואחת מהעוגות הפופולריות ביותר במסעדת לבן, הרצליה פיתוח

עוגת גבינה קרה בציפוי אוכמניות 

המרכיבים (10 מנות):

לבצק:

1/2 1 כוסות קמח

2 כפות סוכר

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1/2 1 כפות מי קרח

למלית:

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

1/2 כוס חלב

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

1/3 כוס סוכר

500 גרם גבינה לבנה (9 אחוז שומן)

1/2 כוס מי ברז

1 כף (10 גרם) ג'לטין

גרידה מ-1 לימון

1 קופסת אוכמניות משומרות למילוי (500-400 גרם), לקישוט

 

הכלים:

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: במכל מעבד מזון שמים את הקמח והסוכר ומערבבים. מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת פירורית גסה. מוסיפים את המים ומעבדים עד שהבצק מתאחד לתערובת פירורית עם גושים קטנים.שוטחים את הבצק בידיים על תחתית התבנית ומניחים במקרר 30 דקות. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  2. דוקרים את הבצק במזלג ואופים אפייה מלאה כ-20 דקות, עד שצבעו זהוב. מצננים את התבנית על רשת צינון מלא.
  3. המלית: בקערת מיקסר שמים את השמנת, החלב, אבקת הפודינג והסוכר, ומערבלים לקבלת קרם חלק.
  4. שמים את הגבינה בקערה בינונית, ומערבבים לתערובת חלקה.
  5. בקערת מתכת קטנה שמים את המים ומפזרים מעל את הג'לטין. משהים לריכוך 5 דקות, ולאחר מכן ממיסים מעל לסיר עם אדים תוך ערבוב. מצננים בטמפרטורת החדר כ-7 דקות (תערובת הג'לטין צריכה להיות נוזלית אבל לא חמה). בהדרגה מוסיפים את תערובת הג'לטין לגבינה ומערבבים במרית. לאחר מכן מוסיפים את תערובת הגבינה לתערובת הפודינג. מוסיפים את גרידת הלימון, ומערבלים לקבלת תערובת אחידה.
  6. משטחים את התערובת על הבצק ומחליקים. מכסים ביריעת ניילון, ומניחים כל הלילה במקרר לייצוב.
  7. מעבירים סכין קטנה וחדה מסביב לשוליים לשחרור התבנית. מגישים 2-1 כפות מחית אוכמניות מעל לכל מנה באופן חופשי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רונן מנגן
להיט ישראלי. עוגת גבינה ואוכמניות
צילום: רונן מנגן
מומלצים