שתף קטע נבחר

שרי אריסון: רוב הזמן אני מאושרת

9 חודשים לאחר עזיבתה הפתאומית, חזרה היום הישראלית העשירה בעולם לארץ עם מסר של פיוס: "כשעזבתי את ישראל ידעתי שאחזור, רק לא ידעתי מתי; ישראל זה הבית שלי, המקום של היעוד שלי". לדבריה, מנהלי הנאמנויות המשפחתיות אסרו עליה לשוב לארץ ורק לאחרונה הסירו את התנגדותם

"רוב הזמן אני מאושרת. כשעזבתי את ישראל ידעתי שאחזור, רק לא ידעתי מתי". כך אמרה היום (ה') שרי אריסון, הישראלית העשירה ביותר בעולם, ששבה לארץ 9 חודשים לאחר שעזבה באופן פתאומי.

 

במסיבת עיתונאים שערכה אריסון, בה הפגינה התרגשות ניכרת, הודתה אריסון בסיבה המרכזית לעזיבתה את הארץ. אריסון סיפרה כי מנהלי הנאמנויות המשפחתיות הודיעו לה כי אם תשוב לארץ, לא רק שילדיה לא ייהנו מכספי הנאמנויות אלא ייפגעו מכך גם בני משפחתה האחרים - אחיה, מיקי אריסון, ילדיו, לין, רעייתו של אביה, ובני משפחתה של לין.

 

"לא יכולתי לפגוע בבני משפחתי"

 

הנאמנים מנהלים את הנאמנויות באופן עצמאי ללא מחוייבות לאיש מהמשפחה. הם התנגדו לשובה לארץ כיוון שחששו מהשלכות חוק הנאמנויות, שהיה אמור לעבור בכנסת, על רכוש המשפחה. לדבריה, כעת לאחר שהתברר שהחוק צפוי לעבור בנוסח שונה ובאופן שלא יגרום לנזק, הסירו הנאמנים את התנגדותם לשובה לארץ. "לא יכולתי להסכים לעובדה שבגלל אהבתי למדינה, ייפגע עתידו של מי ממשפחתי", אמרה. 

 

עוד אמרה אריסון: "אני מאושרת לדרוך על אדמת ישראל, אדמת הקודש, זה הבית שלי, המקום של היעוד שלי, איפה שהמשפחה והחברים יודעים מה המהות של יחד, אהבה, תמיכה וסליחה. בשבילי החיים בחו"ל מאז ומתמיד היו שטחיים, אבל גם שם יש לי שליחות, אני לא נוטשת אף אחד ואף מקום".

 

"עומדת לצידו של עופר"

 

בהתייחסה לבעלה, עופר גלזר, אמרה היום אריסון: "אם עופר לא היה נשוי לי, הוא לא היה נמרח על העמודים הראשונים בעיתונים ולא היה פותח את מהדורת החדשות בטלויזיה, לא היתה נגרמת לו עוגמת הנפש ורצח האופי. לצערי, בשלב זה, תדמיתו של עופר נפגעה קשות וזה דבר שמאוד קשה לתקן. אדם ללא תמיכה ואמת אישית היה יכול לסיים את חייו באופן טרגי, ולצערי היו מקרים כאלה בעבר. אני עומדת לצידו של עופר, יודעת את האמת וכולי תקווה שהצדק יצא לאור בהקדם".

 

אריסון סיפרה כי בכוונתה להפעיל מחדש את קרן התרומות על שם תד אריסון, שהופסקה עם עזיבתה את ישראל. קרן זו תרמה בשנים האחרונות 150 מיליון דולר לגופים שונים בארץ. בהתייחסה לתפיסת החיים שלה אמרה אריסון: "אושר זה דבר שצריך לעבוד עליו, מול הלחצים בחוץ. צריך לדעת להתחבר לאור, לשמחה, לפרחים, וזו עבודה בכל רגע ורגע".

 

"מי צריך את העסקים האלה"

 

כיו"ר דירקטוריון אריסון השקעות, בעלת השליטה בבנק הפועלים, בשיכון ובינוי וביורוקום, אמרה אריסון כי עד לפני כשנה חשבה על מכירת אחזקותיה בבנק הפועלים. "חשבתי מי צריך את כל העסקים האלה, אך הבנתי שאין תרומה גדולה יותר לארץ מאשר להשקיע כאן", אמרה. היא הוסיפה כי תמשיך ותשקיע בישראל, באמצעות חברת אריסון השקעות, וכל הצעה להשקעה תיבחן לגופה. לדבריה, אין בכוונתה לשוב לתפקיד פעיל בדירקטוריון בנק הפועלים, והיא תקדיש את מירב זמנה לפעילות קרן התרומות.

  

אריסון עזבה את הארץ בחודש ספטמבר 2003, כשברקע החשדות להטרדה מינית שהופנו נגד בעלה, עופר גלזר.  

 

היא שבה לארץ עם סיום שנת הלימודים של בנה הצעיר בבית הספר במיאמי. זאת, בעקבות החלטת בית המשפט במיאמי בתביעה שהגיש נגדה בעלה לשעבר ואבי הילד, מיקי דורסמן, שדרש להחזירו לישראל. 

 

"אני משלמת את כל המסים על פי החוק"

 

עם שובה לארץ יהיה על אריסון להתמודד גם עם דרישות מס הכנסה. המחלוקת עם מס הכנסה התעוררה לאחר שאריסון מכרה מניות בחברת השייט קרניבל-קרוז, אותה הקים אביה תד אריסון ומנהל אחיה, מיקי, תמורת 114 מיליון דולר. על רווח הון זה נדרשת אריסון לשלם מס.

 

בהתייחסה לכך אמרה אריסון: "אני משלמת את כל המסים על פי החוק במדינה. קרניבל קרוז היא חברה זרה בבעלות נאמנויות זרות, וכל המסים המלאים בגין האחזקות בחברה משולמים בארה"ב כחוק. לדרישת כפל המס אין אח ורע בעולם כולו", אמרה. היא הוסיפה כי המחלוקת עם מס הכנסה, אם ישנה, בעינה עומדת ולא הושג כל הסכם.

 

לטענת מס הכנסה, חייבת אריסון מס של כ-40 מיליון דולר בגין מכירת המניות. בא כוחה, עו"ד פנחס רובין, ניהל מגעים להסכם עם מס הכנסה, ואף נחתמה טיוטת הסכם, שעל-פיו אריסון אמורה היתה לשלם כ-2 מיליון דולר לשנה, אך לבסוף ההסכם לא נחתם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סיון פרג'
אריסון. "זה הבית שלי"
צילום: סיון פרג'
צילום: אבי כהן
גלזר. "לא היה נמרח על העמודים הראשונים"
צילום: אבי כהן
מומלצים