שתף קטע נבחר

פורסמה רשימת המתמודדים על האוסקר הישראלי

רשימה חסרת תקדים בהיקפה, שכוללת 23 סרטים עלילתיים ו-20 סרטי תעודה, תתמודד השנה על פרסים ב-13 קטגוריות שונות. מנכ"לית האקדמיה: "הקולנוע הישראלי קוצר השנה את פרותיו של חוק הקולנוע"

פורסמה רשימת הסרטים שיתמודדו על פרסי האקדמיה הישראלית לקולנוע. מדובר ברשימת סרטים חסרת תקדים בהיקפה שכוללת 23 סרטים עלילתיים ו-20 סרטי תעודה. מנכ"ל האקדמיה הישראלית לקולנוע, אילנה שרון, אומרת: "מעולם לא היתה כזו פריחה בתחום היצירה הקולנועית הישראלית. לאורך 15 שנות קיומה של האקדמיה, ממוצע הסרטים העלילתיים השנתי עמד על 9. בשנה שעברה התמודדו בתחרות 16 סרטים ולפני שנתיים היו ברשימה 10 סרטים. ברור מאליו שהקולנוע הישראלי קוצר היום את פרותיו של חוק הקולנוע שאפשר להגביר את קצב העשייה. כולי תקווה שבשנה הבאה מספר ההפקות הישראליות לא יירד".

 

בהתייחסה לקולנוע הישראלי התיעודי אמרה שרון: "הקולנוע הדוקומנטרי הישראלי נחשב בעולם למצוין, בין היתר בשל החיים בארץ שמהווים קטליזטור ליצירה. אין לי ספק שחוק הקולנוע עזר לקבוע רף איכותי גבוה גם בתחום יצירה זה". לצד התוצרת הקולנועית שגדלה, מציינת שרון כי הפריחה בתחום באה לידי ביטוי גם במספר החברים באקדמיה שגדל השנה משמעותית ועומד על 750 חברים. "כמות היוצרים הישראליים שיכולים לעמוד בקריטריונים המקצועיים של האקדמיה הולכת וגדלה, ואנחנו מאוד גאים על כך", היא אומרת. העלייה במספר החברים באקדמיה עומדת ביחס ישיר לעלייה בהיקף התוצרת, שכן בקריטריונים לחברות באקדמיה נדרש המועמד להוכיח ותק ועשייה.

 

ברשימת הסרטים העלילתיים המתמודדים השנה: "אבנים" של רפאל נדג'ארי, "אהבה קולומביאנית" של שי כנות, "אור" של קרן ידעיה, "אריה" של רומן קצ'נוב, "בלאק ג'ק" בבימוי משותף של מתי הררי ואריק לובצקי, "דיסטורשן" של חיים בוזגלו, "האושפיזין" של גידי דר, "הבשורה על-פי אלוהים" של אסי דיין, "הכלה הסורית" של ערן ריקליס, "ולקחת לך אישה" בבימוי משותף של רוני ושלומי אלקבץ, "חלומו של הנרי" של איתן גרין, "לא בת 17" של יצחק צפל ישורון, "ללכת על המים" של איתן פוקס, "מדורת השבט" של יוסף סידר, "מטאליק בלוז" של דני (נוקיו) ורטה, "משהו מתוק" של דן תורג'מן, "סוף העולם שמאלה" של אבי נשר, "סיפור קיץ" של שמואל פלג חיימוביץ, "עטאש" של תאופיק אבו ואיל, "ריקי, ריקי" של איתן ענר, "שושלת שוורץ" בבימוי משותף של שמואל ואמיר הספרי, "שנת אפס" של יוסף פיצ'חדזה ו"תגובה מאוחרת" של שמואל קלדרון.

 

ברשימת הסרטים התיעודיים יתמודדו השנה: "אדמה, רוח וחלודה" של אמנון טייטלבאום, "אירוסי דמים" של עדה אושפיז, "אנחנו נגיע בזמן" של נפתלי גליקסברג, "את שאהבה נפשי" של אילאיל אלכסנדר, "גן" בבימוי משותף של רותי שץ ועדי ברש, "הכוח לשחות" של ירון זילברמן, "הכשרון לחיות" של אמיר הר-גיל, "הסרט של מנוחה" של ליזי שפירא, "הצ'פלינים" בבימוי משותף של ברכה זיסמן-כהן ודני ברנע, "ימים עליזים מר קורטיזון" של שלומי שיר, "מאה ילדים שלי" בבימוי משותף של אושרה שוורץ ועמליה מרגולין, "מחסומים" של יואב שמיר, "מי אתה מרדכי ואנונו" של נסים מוסק, "מכיוון היער" בבימוי משותף של לימור פנחסוב וירון כפתורי, "משאללה" של איתן חריס, "משפה לשפה" של נורית אביב, "משפו'חה" של דויד נוי, "עסק הביש" של יוסי גודארד, "ערוצים של זעם" של ענת הלחמי ו"קאליק בשחור, לבן וצבע" של סמיון וינוקור.

 

כבשנים שעברו, כך גם השנה ייערכו בסינמטקים ברחבי הארץ הקרנות מסחריות של הסרטים העלילתיים והתיעודיים המשתתפים ב-13 הקטגוריות השונות של תחרות האקדמיה. יוזמה זו נולדה על מנת לאפשר לקהל להיחשף לסרטים לקראת התחרות.

 

חברי האקדמיה הישראלית לקולנוע יבחרו את הזוכים ב-13 הקטגוריות השונות בתחרות כמו גם את הסרט העלילתי הזוכה שייצג את ישראל בתחרות האוסקר בלוס אנג'לס. ההצבעות הן חשאיות ותוצאותיהן יתפרסמו בטקס חלוקת הפרסים שייערך בסוף חודש ספטמבר במשכן לאמנויות הבמה בתל-אביב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים