שתף קטע נבחר

לילה ויום במצפה רמון

לא רחוק מהעיר הדרומית מחכה לכם 'עיר אבודה' בה נעים לטייל לאור הירח. במצפה רמון עצמה, כבר מזמן לא עיר אבודה, אתם מוזמנים למצוא מחדש גם את עצמכם - טבעיים יותר, יצירתיים יותר

השמש פיהקה פיהוק אחרון והחלה בשקיעה איטית, הירח לעומתה מתח את שתי ידיו ועלה השמיימה בסערה, ואני מצאתי את עצמי בדרך אל הנגב. הקונספט העומד מאחורי הטיולי הלילי הוא ש"לא צריך לסגור את הנגב בקיץ".

 

כדי לפתוח את הערב, ביקרנו את משה והילדה זהר בחוות נחל בוקר, אחת מ-15 חוות הבודדים שפועלות כיום בנגב. הוא אילתי במקור והיא הולנדית ולשניהם היה חלום דומה. הוא רצה להקים חווה והיא רצתה להקים חווה בדרום צרפת. הפשרה היתה חווה בדרום הארץ. בני הזוג ושלושת הילדים גרים בקונטיינרים שקנו מ'צים' ומפעילים מסעדה במבנה שהיה פעם חממה. 

 

במסעדה הם מגישים מטעמים שהילדה מכינה: קישים שונים, סלטים (תנסו את הבורגול עם האוכמניות), פיצות ועוד. בשבת פתוח, בשאר ימי השבוע יש לתאם מראש, אפשר גם לקיים במקום חתונות ושאר אירועים ואפשר לקנות מוצרים ויינות מהמקום בחנות הצמודה.

 

משה והילדה ישמחו לארח וגם לספר על אורח החיים בחוות בודדים. חוות נחל בוקר – על כביש 40 (בין צומת טללים לשדה בוקר, אם באים מהצפון). שלט חום ומאיר עיניים יכוון אתכם ימינה לחוות נחל בוקר. טל' 6573483 – 08.

 

למצוא את העיר האבודה

 

מחוות נחל בוקר ממשיכים דרומה על כביש 40 לכיוון מצפה רמון. כ-300 מטר מצפון לצומת חלוקים, השילוט מורה על 'מצפה חגי', ושם עוזבים את המכונית לטובת מסלול טיול קליל לאור הירח בעיר האבודה (מי שיש לו, יכול להשאיר מכונית שניה בסיום המסלול). 

 

השביל (סימון ירוק) המוביל אל העיר העתיקה יוצא מהמצפור לזכר חגי אבריאל, ממקימי שדה בוקר ,ומסתיים בחניון הרועָה, לזכר ברברה פרופר, גם היא מהקבוצה המקימה, שנרצחה בשנת 1952 כשיצאה לרעות צאן באזור. מהמצפור, אם אתם מטיילים בשעות היום, אפשר לראות את שדה צין, שדה בוקר, רמת עבדת וחוד עקב הנשקפים מדרום מזרח. 

 

בין טרסות חקלאיות ומבני אבן מוביל השביל דרומה אל ה'עיר האבודה'. העתיקות הן מהתקופה הביזנטית המאוחרת והתקופה המוסלמית הקדומה (מאות 6-7 לספירה) והן מעידות על קיומו של יישוב שתושביו עסקו בחקלאות. במקום גם ציורי סלע וכתובות בכתב ערבי קדום, שרידים שנותרו מחברת נוודים פגאנית שחיה במקום במאות ה-4-6 לספירה. 

 

המסלול קל להליכה בליל ירח מואר ואינו כרוך במאמץ מיוחד (ותודה לשחר שילה על המסלול).

 

למצפה רמון הגענו לאחר חצות. העיר ריקה וישנונית ואנו עושים דרכנו למלון קלאב רמון. המלון, מציע 40 חדרים זוגיים ומשפחתיים, אכסנייתיים ונטולי הידור שמתאימים למי שבא רק ללון ורוצה לשלם בהתאם (לינה וארוחת בוקר לזוג בסופשבוע: 400 שקל). טל': 6586107 – 08.

 

מתחברים לאדמה באזור התעשייה

  

אחרי ארוחת הבוקר אנו עושים פעמינו אל אזור התעשייה של מצפה רמון. את ההאנגרים הישנים, המאובקים והנטושים לקחו לעצמם אמנים וחולמים אחרים, שיפצו והקימו כל אחד כראות חזונו המדברי את 'הבייבי' שלו.

 

הביתה: עדי בן צבי, גיאולוג בהשכלתו, הגיע למצפה רמון מסביון "בגלל הכחול של השמיים". בהאנגר הגדול הוא עובד ומעצב באבן, יוצר אמבטיות, כיורים, ריהוט ומקלחות והכל מאבן מקומית. הוא עוד לא מתפרנס מזה, הוא "רק קצת משחק".

 

בן צבי לא מתייחס אל עצמו כאל אמן, אבל ברזומה שלו תמצאו מבנים מ'יד ושם' ואת המצבה של רבין בהר הרצל. "אין לי דחפים אידיאולוגיים מאחורי העבודה" הוא אומר, והוא עוד לא יודע מה הוא יעשה כאן. יש לו מחשבות על סדנאות יצירה בארבעה חומרים, ועל תצוגה של תופעות אבן ייחודיות (אמרנו גיאולוג). החלום שלו הוא לצבוע את המדבר בעזרת צבעים שהוא פיתח מחרסיות המכתש. הצבעים לא יישארו לתמיד, הוא מדגיש, רק כמה חודשים ואחר כך ייעלמו. בקיץ יחלו סדנאות באבן למבוגרים ולילדים בהנחייתו. 

 

'הביתה', עדי בן צבי, טל': 237706 – 055, 6595640 – 08. 

 

ניחוח טבע: אחרי האמבטיות והצבעים הגיע תורו של הניקיון ואנו מגיעים להאנגר בו יושב עסק משפחתי בשם 'נינוח טבע'. איתי, הבעלים, מספר לנו איך החליט שבמדינה הצמאה שלנו כדאי למחזר את המים ממכונת הכביסה ולהשקות בהם את הגינה. כדי לעשות זאת הוא היה זקוק לסבון טבעי, ומשלא מצא - התחיל ללמוד את הנושא. אחרי שהצליח לייצר סבון כביסה נוזלי, המשיך להתמחות בתחום וכיום החברה שלו מציעה מגוון של מוצרי קוסמטיקה, שמנים וסבונים - כולם טבעיים וידידותיים לסביבה. 

 

'ניחוח טבע', האנגר 22, אזור התעשייה מצפה רמון. טל': 6539333 – 08, פקס: 6559666 – 08. לצד חדרי הייצור, יש גם חנות מפעל  ( א'-ה' 9:00-17:30, ו' 9:00-16:30).

 

האנגר אדמה: ליאת דרור וניר בן גל, פעם רקדנים תל אביביים עם להקה נחשבת, מפעילים כבר חמש שנים סדנאות שמטרתן ריפוי ומציאת הקשר עם האדמה. בן גל מדגיש כי הסדנאות מיועדות לכל מי שרוצה "לעזור לעצמו" ולא רק לרקדנים או לבעלי ניסיון במחול. הסדנא מנסה לסייע למשתתפים להתחבר באופן ראשוני ל"גוף ולצרכיו, לאהבותיו ולקשייו". 

 

הסדנא מתקיימת אחת לחודש והיא מתקיימת לאורך 3 או 5 ימים, בהאנגר ובמדבר הסמוך. המחיר, כולל הפעילות, לינה וארוחות צמחוניות, הוא 600 שקל לשלושה ימים. בנוסף, מתקיימים במקום אירועי סוף שבוע הכוללים הופעה בערב שישי, לינה וכלכלה, סדנאות בשבת וסדנאות יצירה לילדים – 170-180 שקל (ילדים עד גיל 12 ללא תשלום). טל': 6595190 - 08. 

 

אמנות תוצרת מיצפה רמון: שלושה אמנים מקומיים מציגים יחד את העבודות שלהם. דינה לרנר מעצבת אריחי קרמיקה; שרה אפשטיין מעצבת ותופרת בגדים ואילו דרור רוט מעצב ובונה ריהוט מלבני בוץ, והוא גם אחראי על גופי התאורה בחנות. במקום במה לאומנים מקומיים אחרים המעונינים למכור את תוצרתם. תוצרת מיצפה רמון, הר בוקר 12, א.ת. מצפה רמון, טל': 6595111 – 08. שעות פתיחה: 9:00-14:00, 16:00-19:00.

 

ולמה שלושת האמנים ממקמים את עצמם ב'מיצפה' ולא ב'מצפה'? כחלק מהניסיון לטפל בפוטנציאל הלא ממומש של מצפה רמון, ערך מי שערך בחינה נומרולוגית-גימטרית של השם. מצפה רמון, מסתבר, שווה 7 ולפיכך דינו לרוחניות ללא כסף. הוספת האות י', כך הובטח, תיצור את מיצפה רמון החדשה ועמה שפע כלכלי. ואני תוהה, אם הם יצליחו, האם הרוחניות תיעלם?

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דפנה טלמון
טעים: בורגול עם אוכמניות. חוות נחל בוקר
צילום: דפנה טלמון
צילום: דפנה טלמון
זזים: להתחבר לגוף באופן ראשוני. האנגר אדמה
צילום: דפנה טלמון
צילום: דפנה טלמון
נעים: סבונים ידידותיים לסביבה. ניחוח טבע
צילום: דפנה טלמון
מומלצים