שתף קטע נבחר

איטלקית למתחילים: כך תכינו פיצה

הילדים בבית, פותחים וסוגרים את המקרר, וזה הזמן גם לגוון להם את ארוחות הצהריים. מה דעתכם להכין יחד איתם פיצה ביתית? גם זול וגם טעים

אחד המאכלים שילדים הכי אוהבים הוא פיצה. עכשיו, בימי החופש הגדול, אפשר לתת להם גם חופש מהשילוש המקודש של שניצל-צ'יפס-סלט ולהכין יחד איתם מאכלים שהם אוהבים, למשל פיצה. ביקשנו מברנרדו בלחוביץ, מבעלי רשת "פיצה מטר", מספר טיפים להכנת פיצה ביתית.

 

פיצה מהירה לילדים

 

הכנת הבסיס:

מורחים על פיתה תימנית או לאפה עיראקית רוטב עגבניות או קטשופ (רוטב שילדים מאוד אוהבים), מפזרים גבינה צהובה מגוררת (או מוצרלה מגוררת).

 

מכינים בקעריות תוספות שונות: גרעיני תירס, פלחי עגבניה, פטריות טריות, זיתים שחורים וירוקים, פלפלים צלויים, חצילים וטונה.

 

נותנים לילד לבנות בעזרת התוספות ציורים צבעוניים כמו בית, רכב, נוף, פרצוף. הכל כיד הדמיון הטובה. אופים את ה"פיצות" בתנור או בטוסטר-אובן בחום בינוני (כ-200 מעלות צלזיוס) עד להתכת הגבינה והשחמת הבצק.

 

טיפים להכנת פיצה ביתית (בעיקר לגדולים)

 

  • מומלץ להכין את בצק הפיצה מראש, בדומה לתהליך הכנת פוקצ'ה.

 

  • לקבלת בצק פוקצ'ה קרנצ'י ופריך מומלץ מאוד להשתמש בחלב וביוגורט.

 

  • בצק פוקצ'ה מוכן ועליו רוטב ותוספות מומלץ להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות (לא להכניס לתנור קר).

 

  • בהכנת פיצה מומלץ להשתמש בגבינת מוצרלה (ולא גבינה צהובה רגילה). לקבלת ארומה של פיצריה כדאי לפזר גבינת פרמזן וקש קבל מעל לתוספות.

 

  • רוטב פיצה מקנה לה את טעמה המיוחד, לכן, מומלץ תמיד להשתמש ברכיבים טריים בלבד להכנת הרוטב: עגבניות טריות (עדיף מזן תמר), עשבי תיבול, שום טרי, עלי בזיליקום ועוד.

 

  • מומלץ מאוד לצלות קלות או לטגן קלות את תוספות הפיצה (פטריות טריות עם בזיליקום, פלפלים וחצילים) לפני ההוספה לרוטב. 

 

  •  לקבלת רוטב מתקתק יש להוסיף לרוטב כמות שווה של מלח וסוכר.

 

  • כל תוספת של ירק אחר כמו פלפלים, חצילים, זוקיני, עגבניות מיובשות או בטטות צלויות תעשה פלאים בטעמה של הפיצה.

 

  • חשוב תמיד לפזר בסוף האפייה עלי ריחן טריים וקצוצים על גבי הפיצה המוכנה. הם מוסיפים טעם מושלם ובעיקר ניחוח מעורר רעב ותיאבון.

 

מתכונים שונים לבצק ולפיצות תמצאו בקישורים מצד ימין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שלום בר-טל
לרוטב מתקתק יש להוסיף כמויות זהות של מלח וסוכר
צילום: שלום בר-טל
מומלצים