שתף קטע נבחר

איך איילת מבשלת

בדיוק כמו עוגיפלצת מרחוב סומסום, כשהאוכל מוכן המטבח נראה כמו איזור אסון. מזל שמוטי מנקה. ארוחת השבוע: עוף בעשבי תיבול, פטריות טחלב קוקוס וגם זוקיני צלויים באורגנו

ביום שישי, אחרי כמה חודשים של יובש, נכנסתי למטבח לבשל. יובש זה עניין יחסי, הרי בכל שבוע אני מבשלת את הארוחות שמתפרסמות כאן, אבל לבשל, בשבילנו, בשביל הנשמה, זה משהו שכבר מזמן לא עשיתי.

 

"אני הולכת לבשל, שים לי מוסיקה" הודעתי למוטי ששכב מעולף מול המזגן. מוטי העיף בי מבט מודאג. הוא כבר יודע שאם אני מבשלת זה אומר שהוא מנקה. ואם הוא מנקה, אז עדיף שימצא משהו ממש חשוב לעשות מחוץ לבית כי אחרת דינו נחרץ. אבל בחוץ היה חם ומוטי נשאר בבית.

 

יש משהו בסיסי שאף פעם לא דיברנו עליו כאן - איך אני מבשלת: זוכרים את מפלצת העוגיות מ"רחוב סומסום"? זוכרים איך היא אוכלת עוגיות? ככה. כשאני מבשלת נדמה כאילו מפלצת התעטשה לי במטבח: כלים מלוכלכים זרוקים בכל פינה, שליכטות של אוכל מרוח על השיש, כפות זרוקות סביב וקליפות על הרצפה. זוועה אמיתית. כשאני מסיימת לבשל המטבח נראה כמו איזור אסון ומוטי לובש כפפות ונכנס לפנות את ההריסות.

 

יש מאכלים שבאופן טבעי נוטים יותר לפורענות מאחרים. כל מה שקשור בעשבי תיבול קצוצים, בריסוק חומרים בבלנדר, בהקצפות וטיגונים.

 

כשנכנסתי לבשל מוטי זחל אחרי למטבח לבדוק איך בדיוק אני הולכת לטנף אותו. כשגילה את הקומבינציה של עשבי תיבול בבלנדר עם ווק מלא בחלב קוקוס הוא נבהל כל-כך עד שהתנדב לבשל איתי ולפקח על מלאכת ההכנות לניקיון (את הכלים המלוכלכלים אנחנו שמים בכיור, יופי איילת). הנה מה שיצא לנו השבוע:

  

עוף בעשבים, פטריות וחלב קוקוס

 

זו מנה שממש נולדה לניצול ערוגת התבלינים הביתית.

 

נזדקק ל:

2 חזות עוף חתוכים לקוביות (כ-600 גרם = 18 ₪)

2 צרורות נאים של עשבי תיבול טריים: (בגודל שתי חבילות שנמכרות בסופר): בזיליקום, פטרוזיליה, אורגנו, תימין, כוסברה - מה שאוהבים ואפשר גם תערובת של כמה סוגים. (4.80 ₪ לבזיליקום + 3 ₪ לפטרוזיליה = 7.80 ₪)

2 שיני שום

2 בצלים ירוקים (2 ₪)

2 כפות רוטב סויה

2 כפות מיץ לימון

2 כפות שמן זית

1 סלסלת פטריות שמפניות פרוסות (7.60 ₪)

1 פחית חלב קוקוס (9 ₪)

מלח ופלפל שחור טחון טרי

 

וכך עושים:

1. במעבד מזון מניחים עשבים, שום, בצל, סויה, מיץ לימון ושמן ומרסקים למשחה חלקה.

 

2. בקערה שמים את קוביות העוף ואת תערובת העשבים ומערבבים היטב. שולחים לחצי שעה לפחות לגיבוש במקרר.

 

3. מחממים מעט שמן בווק או במחבת רחבה, כשהשמן חם מאוד - יוצקים את תכולת הקערה (עוף + עשבים) ומערבבים. מטגנים-מערבבים כשתי דקות, על להבה גבוהה, עד שכל העוף מלבין. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד דקה. יוצקים חלב קוקוס, מערבבים וטועמים. אם צריך מוסיפים מלח ופלפל. מביאים לרתיחה וכשרותח מורידים מהאש ומגישים. סה"כ: 44.40 ₪

 

זוקיני צלויים באורגנו

 

תוספת ירק ירוק ליד העוף:

 

נזדקק ל:

1 ק"ג זוקיני (קישואים ירוקים) פרוסים לטבעות דקות (4 ₪)

1/2 חבילת אורגנו טרי (2 ₪)

1 כף אורגנו מיובש

2 שיני שום קצוצות

1/4 כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור טחון טרי

 

וכך עושים:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.

 

2. קוצצים את האורגנו ומעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את הזוקיני ואת שאר המרכיבים ומערבבים היטב - כך שכל פרוסות הקישוא יהיו מצופות בעשבים ושמן.

 

3. מעבירים לתבנית חסינת אש ושולחים לתנור לחצי שעה. באמצע הצלייה מערבבים קצת את פרוסות הזוקיני, שייאפו היטב מכל הכיוונים. אפשר בהחלט להגיש קר, בתור מנת אנטיפסטי. סה"כ: 6 ₪

 

סך כל הארוחה: 50.40 ₪

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תוספת ירק ירוק ליד העוף. 6 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
מנה לניצול ערוגת התבלינים. 44.40 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
מומלצים