שתף קטע נבחר

מחלף האינטרנט השני בישראל יצא לדרך

איגוד האינטרנט הישראלי, המנהל את מחלף האינטרנט הפנים ישראלי (IIX), הודיע על פתיחתו של מחלף חדש, המיועד לשיפור העמידות וההערכות לאסון

איגוד האינטרנט הישראלי (ISOC-IL) החל בהפעלת מחלף אינטרנט ישראלי נוסף, שיפעל במקביל למחלף הקיים, שנמצא בתל אביב, ואליו מחוברים כ-20 ספקי אינטרנט.

 

ה-IIX (ראשי תיבות של Israeli Internet eXchange) הראשון הוקם בשנת 1996, לאחר שמשרד התקשורת חייב את ספקי האינטרנט להתנתק מהרשת של מחב"א (מרכז החישובים הבין אוניברסיטאי). מדובר למעשה, בצומת תקשורת הכולל נתבים המקשרים בין ספקי האינטרנט השונים בישראל ומהווה למעשה, את שידרת הרשת (Backbone) הפנים ישראלית.

 

ללא ה-IIX, היתה התקשורת הפנים-ישראלית מנותבת דרך שרתים בארה"ב, וחוזרת חזרה לשרתים מקומיים. תהליך שהיה אורך זמן רב. כך למשל, מנוי נטוויז'ן, שהיה מעוניין לצפות באתר המתארח בשרתי אינטרנט זהב - היתה עלולה להיות מנותבת דרך ניו יורק.

 

המחלף החדש נמצא במתקן תת קרקעי של חברת מד1 בפתח תקווה, ונועד לשיפור ההערכות לשעת חירום, ולחיזוק והרחבת התשתית הקיימת.

 

להתחבר במקביל

 

לדברי דורון שקמוני, חבר הנהלת איגוד האינטרנט הישראלי, האיגוד מעודד את הספקים להתחבר לשני המחלפים, על מנת להבטיח המשך פעילות תקינה גם בעת תקלה. "הקמת מתקן מקביל תורמת משמעותית ליתירות המחלף ולמשך פעילותם השוטפת של ספקי האינטרנט", אמר.

 

לדברי שקמוני, "האתר החדש הוקם תוך השקעה בתשתית ובמערכות המשלימות". הוא מסביר כי "הקישור ל-IIX מתבצע באמצעות ספקי תקשורת שונים (בזק, Med-1 וסלקום)", אמצעי המגביר את העמידות ואת השרידות אף הוא, מכיוון שהתקשורת אינה תלויה בספק יחיד.

 

"זמינות השירות בשנים האחרונות עומדת על כ- 99.98% - זמינות גבוהה בכל סטנדרט שהוא. יציבותו ורמת השירות שלו מתחרות ואף עולות על אלה של מחלפים מובילים בעולם", מסר שקמוני.

 

אפשרי מבחינה כלכלית ותכנונית

 

בחודש ינואר השנה, בעת ההודעה על הקמת המחלף החדש, ציין שקמוני כי השוק הישראלי זקוק למחלף נוסף מכמה סיבות, ביניהן מנה נפח נתונים הגדל ללא הרף, כמו גם עמידה בפני איומים אפשריים. "הגענו לנקודה שבה גם מבחינה כלכלית וגם מבחינה תכנונית אנחנו יכולים להרים את הפרויקט".

 

ספקי האינטרנט משלמים כל שנה בין 2,500 דולר לחיבור Frame-Relay ל-IIX בקצב של 128 קילובייט, ו-35,000 דולר לחיבור STM-1 במהירות 155 מגהבייט.

 

"מרבית הספקים מחוברים ביותר מחיבור אחד ל-IIX, מסיבות של נפח הנתונים המועברים או בכדי לקבל שרידות גבוהה יותר", אמר שקמוני, והוסיף כי "ספק שיעתיק את אחד מחיבוריו למתקן החדש - לא ישלם יותר. בשנה הראשונה אפילו ניתן הנחה לספק שיתחבר בחיבור שני ומעלה".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אתר האחסון של מד1 בפתח תקווה
אתר האחסון של מד1 בפתח תקווה
איגוד האינטרנט הישראלי
איגוד האינטרנט הישראלי
מומלצים