שתף קטע נבחר

למי אכפת מהילדים?

משטרת ישראל החליטה לבטל את פרויקט משמרות הזה"ב, ומצביעה על משרד החינוך כאחראי. משרד החינוך טוען כי מדובר בחוסר אחריות, ומחזיר את הכדור למשטרה. ומי יסבול בסופו של דבר ממלחמת התקציב? ילדי ישראל כמובן

דווקא בימים קשים אלה, בהם אנחנו מתבשרים על עוד ועוד הרוגים ופצועים בתאונות דרכים, ביניהם מספר לא מבוטל של ילדים, מתעורר ויכוח מיותר אודות תקציב לפרויקט משמרות הזה"ב. המשטרה שמתוקצבת לכך מדי שנה החליטה לקצץ את 35 המשרות הדרושות, וטוענת כי על משרד החינוך לממן את הפעילות. משרד החינוך מתנער כמובן, ומחזיר את הכדור לידי המשטרה. סיפור של מדינת חלם, שעלול להציג סוף טרגי.

 

ארדן פונה

 

בתגובה להחלטת המשטרה פנה ח"כ גלעד ארדן, יו"ר הוועדה למאבק בתאונות הדרכים בכנסת, למפכ"ל המיועד ודרש ממנו לחזור מייד מביטול התקן, שנעשה במסגרת קיצוצי כוח אדם במשטרה. "אסור לנו להפקיר את ילדי ישראל להשתוללות הגוברת של נהגים בכביש", אמר בתגובה להחלטת המשטרה. "בכוונתי לפנות עוד היום לשר לבטחון פנים ולשרת החינוך על מנת שיסדירו את הנושא בפגישה ביניהם. ואני מבקש כי עד להסדרתו תקפיא את ההחלטה על ביטול תקני השוטרות בפרויקט" הוסיף וכתב ארדן, בפנייתו למפכ"ל.

 

המשטרה מגיבה

 

בתגובה לדבריו של ארדן אמרו ל-ynet במשטרה: "במסגרת קיצוצי תקציב, נדרשה משטרת ישראל לצמצם 800 תקני כוח אדם. באגף התנועה בוצעה עבודת מטה שאושרה על-ידי המפכ"ל רב-ניצב שלמה אהרונישקי, על-פיה הוחלט לקצץ את תקני משמרות הזה"ב. יחד עם זאת, מאחר ובאגף התנועה רואים חשיבות רבה לנושא משמרות הזה"ב, נבחנת האפשרות כי משרד החינוך, האחראי על חינוך ילדים במדינת ישראל, יחזיק כוח אדם למשימה חשובה זו. משטרת ישראל מבטיחה לדאוג להכשרתם והסמכתם ותפקח על עבודתם".

 

משרד החינוך נדהם

 

לדברים אלה הגיבו במשרד החינוך במילים הבאות: "משרד החינוך מביע תדהמתו מכך שדווקא בימים אלה של עלייה תלולה בתאונות הדרכים בהם מעורבים לא מעט ילדים, בחרה משטרת ישראל לבטל תכניות שמשמעותן שמירה על חיי אדם. תכניות אלה מטרתן ללמד את הילדים כיצד להזהר כהולכי רגל, וכיצד להתנהג בכביש. התכניות הן באחריות המשטרה בלבד, ולצורך הפעלתן מקבלת המשטרה מאז ומעולם תקציב הולם. לדעת אנשי משרד החינוך גם בעת של קיצוצים קשים, יש לבחון סדרי עדיפויות בהקפדה יתרה".

 

בהכנת הידיעה השתתף רועי צוקרמן

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משטרת ישראל החליטה לבטל את המשרות הדרושות למשמרות הזה"ב
משטרת ישראל החליטה לבטל את המשרות הדרושות למשמרות הזה"ב
צילום: עמית שאבי
ח"כ גלעד ארדן פנה למשטרה במטרה לבטל את ההחלטה
ח"כ גלעד ארדן פנה למשטרה במטרה לבטל את ההחלטה
צילום: עמית שאבי
מומלצים