ביהמ"ש: טיב-טעם בפ"ת לא ייפתח בשבת
טיב-טעם הגישה ערעור נגד החלטת העירייה - אבל נדחתה; טוענת: מפלים אותנו לרעה
רשת טיב-טעם לא תוכל לפתוח בשבת את הסניף שלה בצומת סגולה שבפתח-תקווה. כך עולה קבע בית המשפט המחוזי בתל-אביב.
ביהמ"ש דחה בכך את ערעורה של טיב-טעם על החלטת בית המשפט לעניינים מקומיים, שהוציא את הצו נגד הסניף בסגולה - שבוע בלבד לאחר שהסניף החל לפעול. במקביל, החליטה הרשת לפתוח את הסניף בסגולה ל-24 שעות מדי יום חמישי.
טיב-טעם מחזיקה ב-12 סניפים ברחבי הארץ, רובם באזורי תעשייה ופתוחים בשבת. באחרונה פתחה הרשת סניף ברעננה שאינו באזור תעשייה אך פתוח בשבת גם הוא. מחזור ההכנסות של הרשת נאמד במיליארד שקל לשנה.
לטענת טיב-טעם, פועל בשבת מרכז מסחרי הומה במרחק של קילומטר בלבד מאזור התעשייה סגולה, בצומת ירקונים, המצוי אף הוא בתחום שיפוטה של עיריית פתח-תקווה. בנוסף, הוכח בפני בית המשפט כי סמוך לסניף טיב-טעם בצומת סגולה פועלות בשבת שתי חנויות.
בית המשפט קבע, כי מחקירת נציג עיריית פת התברר כי למרות האיסור בחוק עזר עירוני על הפעלת בתי עסק בימי מנוחה, פועלת העירייה בשיטה של התעלמות סלקטיבית מהפרתו. טיב-טעם טענה, כי העירייה פעלה באופן שרירותי, תוך אפליה פסולה בינה לבין עסקים אחרים הפועלים בשבת.
השופטת שרה דותן קבעה כי מקובלת עליה טענת טיב-טעם, לפיה השיטה שבה נקטה עיריית פת אינה הגישה הראויה. עם-זאת ציינה השופטת, כי השעיית תוקפו של חוק העזר או ביטולו, כפי שביקשה טיב-טעם, היא מרחיקת לכת. השופטת קבעה, כי ביטולו של חוק העזר, מבלי לתת לעיריה שהות לתקנו, תגרור בעקבותיה תוהו ובוהו.
בא-כוח העיריה, יחזקאל ריינהרץ ממשרד פריש-שפרבר, מסר בתגובה: "דחיית הערעור היא עדות לכך שהעיריה אוכפת את החוק, וכי הרשויות אינן חייבות לעמוד חסרות אונים מול 'קביעות עובדות בשטח' של גופי מסחר גדולים".
מטיב-טעם נמסר, כי הרשת ויועציה המשפטיים בוחנים את החלטת בית המשפט ומשמעותה לעומק.
קובי טרייביש, מנכ"ל טיב טעם
מומלצים