תושב הגליל נשלח למאסר לאחר שהרג כלב של שכן
אחמד שאמי ירה בכלב של שכנו בחצר, בעת שהיה קשור למלונה. שופטת בית משפט השלום בחיפה, רחל חוזה: "חברה נאורה נמדדת לא רק ביחסה לבני אדם, אלא גם ביחסה לבעלי חיים"
אכזריות נגד בעלי חיים: בית משפט השלום בחיפה גזר היום (ג') שמונה חודשי מאסר בפועל על תושב הכפר מכר שבגליל, אחמד שאמי, שהרג את הכלב של שכנו לפני ארבע שנים, בעקבות סכסוך שכנים.
התביעה דרשה מבית המשפט להטיל על הנאשם חמש שנות מאסר בפועל, אך בית המשפט הסתפק בשמונה חודשי מאסר וקנס בסך 3,000 שקלים.
אחמד שאמי ירה באקדחו בכלבו של שכנו בכפר מכר. התביעה הדגישה את חומרת מעשיו בכך שהתעלל בחיה, וירה בכלב שהיה קשור באותה עת למלונתו, בחצר ביתו של בעליו, כאשר הנאשם היה במכוניתו. "הכלב האומלל נפגע משני כדורים בגבו, ונותר פצוע ומשותק עד שמת ביום שלמחרת", נכתב בטיעונים לעונש.
השופטת רחל חוזה כתבה בגזר דינה כי היא רואה בחומרה רבה את העובדה ששאמי ירה בכלב שהיה קשור למלונתו, מבלי שנראה "טעם כלשהו ואף ראשיתו של הסבר מצד הנאשם למעשה אכזרי שכזה".
השופטת קבעה: "מצווים אנו לצער בעלי חיים, לא פחות מאשר לבני אדם, כאשר חברה נאורה נמדדת לא רק ביחסה לבני אדם, אלא גם ביחסה לבעלי חיים". הנאשם השתמש בנשקו שניתן לו מתוקף תפקידו כקב"ט היישוב.