שתף קטע נבחר

ארה"ב: בית הנבחרים גינה ברוב גדול ההחלטה בהאג

ברוב של 361 צירים מול 45 קיבל בית הנבחרים גינוי להחלטה בעניין הגדר בבית הדין הבינלאומי. "נעשה שימוש לרעה בבית הדין כדי לסייע לפלסטינים ולפגוע בישראל", קבע בית הנבחרים. "אזרחי ישראל סובלים ממסע טרור, והגדר הביאה לירידה דרמטית במספר התקפות הטרור המוצלחות"

ארה"ב מתייצבת לצד ישראל: מליאת בית הנבחרים האמריקני, אישרה הערב (ה') ברוב גדול החלטה המגנה את השימוש לרעה בבית המשפט הבינלאומי בהאג למטרה פוליטית צרה, כדי לסייע לפלסטינים ולפגוע בישראל.

 

ההחלטה קוראת למדינות העולם לעמוד לצד ארה"ב ולהתנגד לקבלת החלטה נגד ישראל בנושא גדר הביטחון. בהצעה תמכו 361 צירי בית הנבחרים והתנגדו לה 45.

 

הצעת החוק מגנה את "השימוש לרעה של בית דין הבינלאומי לצדק על-ידי הרוב של העצרת הכללית של האו"ם למטרה פוליטית צרה. הנכונות של בית הדין הבינלאומי להסכים לפגיעה במוניטין ולהפריע בהחלטה לפתרון הסכסוך הפלסטיני-הישראלי".

 

בית הנבחרים קובע בהחלטה שאזרחי ישראל "סבלו במשך שלוש שנים של מסע טרור שכלל מתאבדים, צלפים והתקפות אחרות על בתים, עסקים, מקומות תפילה וכתוצאה נרצחו יותר מאלף אנשים חפים מפשע מאז ספטמבר 2000". בבית הנבחרים הזכירו כי בפיגועים נרצחו 50 אמריקנים ונפצעו 80.

 

"הגדר הביאה לירידה דרמטית בטרור"

 

בית הנבחרים ציין כי הנשיא בוש התבטא בחודש אוקטובר 2003 בדבר זכותה של ישראל להגנה עצמית ("ישראל אינה צריכה להרגיש עצמה מוגבלת בהגנה על המולדת") ואת החוק הבינלאומי המכיר במפורש (סעיף 51 של אמנת האו"ם) בזכות של כל אומה להגנה עצמית. סעיף זה, קובע בית הנבחרים האמריקני, מעניק לכל מדינה בעולם זכות להגנת אזרחיה מפיגועי טרור.

 

"גדר הביטחון, שניתן להסירה או לשנות את מיקומה, הותקנה על ידי ישראל בתגובה למסע הטרור המתמשך נגד אזרחיה, והביאה לירידה דרמטית במספר התקפות הטרור המוצלחות", מזכירה החלטת בית הנבחרים.

 

ההחלט מציינת גם שמדינות דמוקרטיות מערביות התנגדו להעברת הנושא לבית הדין בהאג. ברשימת המתנגדות נמצאות ארה"ב, אוסטרליה, בלגיה, קנדה, צ'כיה, צרפת, גרמניה, יוון, אירלנד, איטליה, יפן, הולנד, נורבגיה, רוסיה, ספרד, שבדיה, שוויץ ובריטניה.

 

עוד מזכירה החלטת בית הנבחרים את החלטת בג"ץ ואת הודעת ממשלת ישראל שתפעל לשינוי תוואי הגדר כדי להקל על האוכלוסיה הפלסטינית, למרות הסכנה לביטחון תושבי ישראל.

 

בהחלטתו חוזר בית הנבחרים ומאשר את מחוייבותו האיתנה ל"ביטחון ישראל ותמיכתו בזכותה של ישראל להגנה עצמית; מגנה את ההנהגה הפלסטינית שנכשלה במילוי מחוייבותיה על פי מפת הדרכים, למלחמה עקבית נגד הטרור, לחסל את תשתית ארגוני המחבלים ולהביא לסיום התקפות הטרור נגד ישראל.

 

בית הנבחרים קרא לפלסטינים ולכל המדינות, באיזור ומעבר לו, להתלכד למלחמה בטרור ולחסל את תשתית ארגוני הטרור, דבר שיביא להתקדמות לקראת פתרון של שלום של הסכסוך הישראלי-פלסטיני".

 

"ערפאת והמחבלים בנו את הגדר"

 

צירי בית הנבחרים התבטאו בהתרגשות בנושא הגדר. הציר היהודי מניו יורק, אליוט אנגל, כינה את בית הדין בהאג "בית הדין הבינלאומי לאי צדק". אנגל אמר: "הייתי שם, ראיתי את הגדר, היא מונעת טרור. היא עוזרת גם לפלסטינים. היא מסייעת להוריד מחסומים ולשפר את יכולת התנועה שלהם. יאסר ערפאת והמחבלים בנו את הגדר. אם ייפסק הטרור לא יהיה בה צורך".

 

אליאנה רוס ליטנאן, רפובליקנית מפלורידה, יו"ר תת הוועדה למזרח התיכון בוועדת החוץ של בית הנבחרים, אמרה: "לאף מדינה אין זכות לערער על זכותה של ישראל להגן על אזרחיה. זה אבסורד לחשוב שמבצעי הפיגועים נגד ישראל טוענים שישראל אינה יכולה להגן על עצמה".

 

צירת הקונגרס, רוס ליטנאן, הציגה במליאת בית הנבחרים פוסטר ובו צילומי מאות ישראלים קורבנות האינתיפאדה, וסיפרה על אסף צור, בן 17, שנהרג עם חבריו בפיגוע אוטובוס בחמישה במרס 2003.

 

"הם נהרגו לפני שהגדר הוקמה. היום המחבלים לא היו יכולים לחדור ולבצע את הפיגוע שביצעו אז. בואו נשלח מסר לקהילה הבינלאומית מהי עמדתנו ונקרא למדינות הדמוקרטיות לעמוד לצד המותקפים ולא לצד המחבלים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
בוש. הזכות להגנה עצמית
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
גינוי לבית הדין בהאג
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
הגדר. "הביאה לירידה בטרור"
צילום: רויטרס
מומלצים