שתף קטע נבחר

"בעזה מתרחש כעת פריימריס לקראת הנסיגה"

דני רוטשילד, מתאם הפעולות בשטחים לשעבר, משוכנע שערפאת לא מאבד גובה: "מבחינתו, כמה שיותר רע - יותר טוב". את האירועים האחרונים ברשות הוא מתאר כ"פריימריס של הארגונים השונים, שמנסים לצבור כמה שיותר כוח לקראת הנסיגה מעזה". ומה ישראל צריכה לעשות? לשמור מרחק. ראיון

"אפשר לקרוא למה שמתרחש כרגע ברשות הפלסטינית כמעין פריימריס של הארגונים הפלסטינים, לקראת התקופה שלאחר יציאת צה"ל מרצועת עזה". כך אומר אמש (שבת) האלוף במילואים דני רוטשילד, לשעבר מתאם פעולות הממשלה בשטחים, בעקבות המשבר ברשות.

 

בראיון ל-ynet טוען רוטשילד כי אירועי סוף השבוע אינם מפתיעים, ואפילו היו צפויים: "אני רואה בזה את ההתחלה של ההתארגנות שלהם לתקופה שלאחר היציאה מרצועת עזה. הבשורות הטובות הן שהם מאמינים שנצא משם ואילו הבשורות הפחות טובות הן שיש שם אנרכיה שנובעת מכך שבשלוש השנים האחרונות הצלחנו לדאוג לכך שכל המנגנונים שהיו שם, יחוסלו.

 

"למעשה, מדובר בניסיון של כל מיני גופים לצבור כוח ועוצמה לקראת 'הרגע שאחרי'. מכיוון שההתנתקות לא תהיה מחר בבוקר ותהליך צבירת הכוח לוקח זמן, אנו רואים כבר עכשיו את ההתחלה שלו בשטחים".

 

לדברי האלוף במיל' רוטשילד, השאלה הגדולה היא מה יקרה בתקופה שעד "הרגע שאחרי": "לדעתי, אחת הקבוצות המקורבות לאש"ף היא זו שתתפוס שליטה כי מבחינתם, בניגוד למה שקורה היום, שלחימה בחמאס נחשבת לשיתוף פעולה עם ישראל, אחרי שנצא ולא נהיה שם, הדבר ייתפס כדבר לגיטימי כלחימה על החיים שלהם".

 

"זה לא ישפיע על הטרור"

 

רוטשילד סבור שעל ישראל לשבת מהצד ולא להתערב במה שקורה ברשות הפלסטינית ולתת להם לבצע את המהפכות בשילוב המערכות בעצמם. "בתוך הפתח יש חילוקי דעות איך להתנהג, האם ללכת למשא ומתן או ללכת למאבק מזוין מול החמאס. בשלב מסוים, אנשי המנגנונים המסכלים של רשיד אבו שבאכ ומוחמד דחלאן ישתלטו על המערכת ואילו אלה שיילחמו מול החמאס כדי שברגע שנצא, תהיה להם עדיפות בשליטה על השטח".

 

רוטשילד מעריך כי על אף האנרכיה בשטחים, הדבר לא בהכרח ישפיע על היקף הטרור וזה ימשיך להיות כפי שהיה עד היום. הוא גם משוכנע שערפאת אינו מאבד גובה. "מבחינתו, כמה שיותר רע, עבורו זה יותר טוב. משום שכך הוא מקווה שהמערכת הבינלאומית תבין שבלעדיו לא ניתן לעשות שום דבר.

 

"מי שהכי סובל מכל העניין זו האוכלוסייה הפלסטינית, שאף פעם לא היתה יכולה לעשות דבר בעניין, וגם כעת לא תעשה כלום. אין ספק שהמקרה של תפיסת אנשי הסיוע הצרפתים עשויה גם להרתיע גורמי סיוע להיכנס פנימה וזה במסגרת 'כמה שיותר רע יותר טוב', כי חלק מהארגונים רוצים להשיג את זה. זה מזכיר גם את מה שקורה בימים אלה בעיראק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבי מנשה
רוטשילד. פריימריס של הארגונים
צילום: גבי מנשה
צילום: איי אף פי
ערפאת. "כמה שיותר רע יותר טוב"
צילום: איי אף פי
צילום: איי אף פי
רזי ג'באלי לאחר שחרורו
צילום: איי אף פי
צילום: רויטרס
ראש הממשלה אבו עלא
צילום: רויטרס
צילום: איי אף פי
הפגנות בעזה נגד "הרפורמות"
צילום: איי אף פי
מומלצים