שתף קטע נבחר

איילת נפרדת

עשרות ארוחות זולות עברו במטבחון של איילת ומוטי, שלא יכולים לאשר שיצאנו מהמיתון - אבל בהחלט זקוקים לשינוי. פרידה ומתכון לשקשוקה תרד

"אני לא מאמינה שאת עושה לי את זה" יעלי נשמעה ממש כועסת בטלפון. בדיוק סיפרתי לה שהשבוע הולך להתפרסם הטור האחרון במדור הזה ושאני הולכת לבשל משהו חגיגי במיוחד. "את ממש לא בסדר" היא המשיכה, "את המתכונים ששרון מבקשת ממך את תמיד מפרסמת וגם את השטויות של אמא של מוטי את לא מתביישת לכתוב. רק את הבקשות שלי קשה לך למלא, גם כן חברה..." בחיי שלא הבנתי מה היא רוצה "שקשוקה תרד, מה כבר ביקשתי?" היא הזכירה לי מיד.

נכון, לפני חצי שנה יעלי ביקשה ממני מתכון לשקשוקה תרד. אכלנו ארוחת בוקר של בנות עם מאפינס, וכל מני דברים טובים וכל העניין פשוט פרח מזכרוני. באמת סליחה.

 

התלבטתי. בכל זאת, טור אחרון, אתם יודעים. היו מספר מנות מועמדות לככב בטור הזה: הגולש של אמא של מוטי, תבשיל קורקבנים מהמם, עוף צלוי עם פירות וגם שקשוקה תרד, כך מסתבר. הקרב בין הפיינליסטים היה צמוד, אבל בסוף הכרעתי לטובת החברות והשקשוקה. אפילו הזמנתי את יעל לבוא ולאכול איתי את התוצרת, אבל היא בדיוק נסעה לחו"ל. לך תבנה על אנשים.

 

המדור התפרני שלי רץ כבר כמעט שנתיים, עשרות ארוחות זולות עברו במטבח הקטון שלנו, ועשרות מנות עברו בקיבה הלא-קטנה בכלל של מוטי ושלי. היו שמועות שיצאנו מהמיתון, היו שמועות שאנשים מתחילים לקנות יותר, להוציא יותר כסף על אוכל ואפילו לצאת למסעדות. לצערי אני לא יכולה לאשר את השמועות הללו, אבל גם תפרנים מרודים זקוקים לשינוי.

המדור אמנם מסתיים, אבל לא נהזניח את אחינו הבשלים, אלה שאין להם הרבה זמן או כסף, ובכל זאת אוהבים לשחק במטבח. פתרונות קצת אחרים לבישול מהיר ופשוט יתפרסמו כאן במדור חדש - ממש בקרוב. חכו ותראו. 

  

מאפינס שמנת חמוצה ועירית

 

בנוסף לעירית, אפשר להוסיף עוד עשבי תיבול, מה שיש במקרר או באדנית.

 

נזדקק ל:

1 חבילה קטנה (350 גרם) קמח תופח (3.20 ₪)

1 כוס ריוויון (4 ₪ לחצי ליטר)

2 ביצים (1.5 ₪)

1/2 גביע שמנת חמוצה (2 ₪)

2 כפות שמן זית

1 חבילה עירית קצוצה (4.80 ₪)

1 כפית מלח

 

וכך עושים:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות, ומשמנים תבנית מאפינס (12 שקעים).

 

2. בקערה מערבבים ריוויון ביצים, שמנת ושמן, מוסיפים קמח, מלח ועירית ומערבבים ביחד לתערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית (עד 2/3 מהגובה) ואופים כ-20 דקות, עד המאפינס זהובים. סה"כ: 15.50 ₪.

 

שקשוקה תרד

 

אלטרנטיבה צפונית (או שמא בולגרית) לשקשוקה הרגילה

 

נזדקק ל:

1 חבילה (800 גרם) עלי תרד מוקפאים (18 ₪)

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום קצוצות

1 חבילה שמנת מתוקה (אפשר שמנת לבישול) (4 ₪)

100 גרם גבינת קשקבל מגוררת (7 ₪)

4-6 ביצים (כמספר הסועדים) (4 ₪)

מלח ופלפל שחור טחון טרי

 

וכך עושים:

1. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף.

 

2. בינתיים מפשירים את התרד, אפשר במיקרוגל ואפשר גם לוותר על ההפשרה ולהכניס אותו קפוא למחבת. מוסיפים שום ואת התרד, מבשלים ומערבבים מדי פעם עד שהנוזלים מתאדים. מוסיפים שמנת וגבינה ומערבבים היטב. מכסים ומביאים לרתיתה.

 

3. מוסיפים את הביצים: מסדרים "בורות" בתוך התרד המבושל ושוברים פנימה ביצים. מכסים ומבשלים עוד 5-10 דקות, תלוי במידת העשייה בה אתם אוהבים את הביצים שלכם. סה"כ: 33 ₪.

 

עד כאן 48.50 ₪, והמנה האחרונה כבר חורגת מהתקציב:

 

פינוק מנגו, אננס ושוקולד

 

נזדקק ל:

1 מנגו לכל סועד, מקולף וחתוך לקוביות (1 ₪)

1 גביע יוגורט בטעם אננס או אפרסק (אפשר גם דיאטטי) (3 ₪)

1 קוביית שוקולד מגוררת בפומפיה

 

וכך עושים:

יוצקים את היוגורט לקערית אישית, מוסיפים את המנגו ומערבבים, מפזרים מלמעלה את השוקולד ומגישים מיד. את הפינוק הזה גם כיף להכין לבד, בלי שום אירוע מיוחד. סה"כ 4 ₪ לאדם - תכפילו במספר האורחים.

 

להתראות ובתאבון.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שקשוקה תרד. 33 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
מאפינס שמנת חמוצה ועירית. 15.50 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
מומלצים