שתף קטע נבחר

"נמשיך לנסוע לסיני - התרעות יש בכל מקום"

בסיני ממתינים לרבבות מטיילים ישראלים, וכפי שזה נראה כרגע, רבים לא ישנו את תוכניותיהם לנסוע, למרות האזהרה החמורה של המטה ללוחמה בטרור והחשש מפיגועים. תושבי אילת רבים נוהגים לפקוד את סיני לעתים תכופות: "התרגלנו לחיות עם ההתרעות. סיני היא גן עדן"

עסקים כרגיל: ישראלים רבים הגיבו בביטול על האזהרה החמורה שפרסם אתמול (יום ד') המטה למלחמה בטרור, שלא לבקר בסיני מחשש לפיגועים. האזהרה שפרסם גם משרד החוץ, עושה רושם, לא תשפיע על התוכניות שלהם.

  

בין אלפי הישראלים היוצאים במשך השנה לסיני, יש לא מעט משפחות אילתיות, המנצלות את המחירים הזולים בסיני ויוצאות לעתים תכופות לסופי שבוע. בפחות מאלף שקל למשפחה לסוף שבוע בבית מלון חמישה כוכבים, הם מבלים ונהנים מכל רגע.

 

"יש טרור ברוסיה, ביפן, בספרד, בטורקיה ובעצם בכל העולם", אמר יהודה מורדי, חבר מועצת עיריית אילת הנוהג לנסוע לסיני עם משפחתו וחברים לעתים תכופות. "אין היום מקום בלי פיגועים. ישראל היא מוקד הטרור וגם לפה באים תיירים. אנחנו דור שהתרגל לחיות עם הטרור.

 

"בראש השנה ננפוש בבית מלון באילת. אבל בסוף השבוע הבא נצא לסיני. אנחנו לנים בהייאט או במריוט, במרחק 10 דקות מהגבול. המחירים זולים, יש אוכל טוב, שירות מעולה, ולמי שחובב ים וטבע, סיני היא גן עדן. יש להם אוצרות טבע שאצלנו נעלמו".

 

גם יו"ר התאחדות בתי המלון באילת, אהרון דקל (דקס), רק חזר מביקור בשארם א-שייח. "המשטרה והצבא המצריים מפגינים נוכחות חזקה מאוד. הם נמצאים בכל מקום, בודקים מכוניות. אני אומר שצריך לשים לב לא רק בסיני, אלא בכל מקום שיש בו ישראלים. באילת אין לנו אף חדר אחד פנוי לראש השנה. כל בתי המלון מלאים עד אפס מקום. אנחנו מתפלאים על התופעה, וגם נהנים ממנה. ביום כיפור ובסוכות יש עדיין חדרים פנויים באילת. אם אנחנו ניהנה מההתרעות על סיני, אז יהיה עמוס. אני מעדיף שכל האזור יהיה רגוע ושקט".

 

"לא בטוח שבסיני מסוכן מתל אביב"

 

שלומית מתל-אביב, נוהגת לנסוע לסיני שלוש-ארבע פעמים בשנה: "אני נסעתי לסיני כשהיה פיצוץ בקפה ביאליק ליד הבית וכל החברים שלי חשבו שאני מטורפת. הייתי בסיני עוד לפני שכולם חזרו, כשהיו רק ארבעה ישראלים על החוף. לא שמעתי על ההתרעה החדשה. האמת, זה מלחיץ. אני מודה שאם הייתי מתכננת לנסוע בקרוב, יכול להיות שהייתי חוטפת פחד. מצד שני, אני בכלל לא בטוחה שסיני יותר מסוכנת מתל אביב. לטרור אין גבולות והוא נהיה אכזרי יותר ויותר".

 

קרן גרפונקל ממבשרת ציון סיפרה בטרם נסעה הלילה לסיני עם חברים: "אני שומרת אמונים לסיני. תמיד כשאני נוסעת, יש אזהרה חמורה יותר מהאזהרה הקודמת. ואבא שלי מאיים עלי שאם אני אסע, הוא ינשל אותי מהצוואה, אבל אני בכל זאת נוסעת. אין לי ברירה. אין לי כסף לנסוע לחופש בארה"ב או באירופה. סיני זו החופשה האולטימטיבית ואני מאוד צריכה את החופש שלי.

 

"כשפרצה האינתיפאדה וראינו בחדשות את שרון עולה להר הבית, נסעתי לסיני. הלב שלנו שיקשק. אמרתי לחברים שלי שאם נראה בגבול תותחים, נעשה 'אחורה פנה', אבל באנו ונשארנו.

 

"אני לא אשאר פה תקועה. אני לא מזלזלת באזהרה, אבל מאמינה שסטטיסטית, פה יותר מסוכן והסיכוי שלי להיהרג בארץ יותר גדול. חיים רק פעם אחת ואי אפשר להיות בכלא כל החיים".

פורסם לראשונה 08.09.04, 23:26

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"אוצרות טבע שנעלמו אצלנו". חופי סיני
"אוצרות טבע שנעלמו אצלנו". חופי סיני
צילום: אביגיל עוזי
מעבר הגבול בטאבה
מעבר הגבול בטאבה
צילום: ג'ו קוט
ישראלים בחופי סיני
ישראלים בחופי סיני
צילום: אביגיל עוזי
מומלצים