אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

המנהלים הטובים
בן שלוש: התגלה כאדם עיקש ונחוש
בן שלוש: התגלה כאדם עיקש ונחוש 
 


ynet בסלולר
 

אייל בן שלוש, המפקח על הביטוח

רפורמטור נחוש ובלתי נלאה

ידיעות אחרונות
פורסם: 28.09.04, 18:23

אילו היינו צריכים לבחור את המנהל במגזר הציבורי שהטביע את חותמו על המשק בצורה הניכרת ביותר, אין כמעט ספק בכך שאייל בן שלוש (42), המפקח על הביטוח והממונה על שוק ההון, היה זוכה בתואר בפער ניכר ממתחריו.

 

בן שלוש הוא בנו של מזכיר מועצת הפועלים בהוד-השרון בשלוש הקדנציות האחרונות. החינוך שקיבל בבית לא היה בדיוק זה שהביא אותו למה שהוא מכנה גולת הכותרת של פעילותו - הרפורמה היסודית בתחום החיסכון הפנסיוני, שכללה את הרפורמה בקרנות הפנסיה ואת הרפורמה בענף ביטוח החיים.

 

עוד לפני שהנהיג את הרפורמות האלה קנה לעצמו בן שלוש לא מעט מתנגדים כשיישם את מה שהתחילו המפקחים שלפניו - רפורמה בענף ביטוח החובה, למגינת לבם של מנהלי חברות הביטוח, שניסו להילחם בו.

 

הוא התגלה כאדם עיקש שדבק בעמדותיו, נאבק נגד סוכני הביטוח ולא נרתע מתביעות שהוגשו נגדו לבג"ץ. המנהלים הוותיקים של חברות הביטוח, שחשבו שניתן יהיה לכופף את האיש הצעיר, שלא זכה תחילה לגיבוי מצד שר האוצר הקודם סילבן שלום, נוכחו במהרה שאי-אפשר להכניע אותו, והעדיפו להתפשר.

 

הם אפילו מכרו את סוכני הביטוח, שקיוו ללכת איתם למאבק ממושך נגד המפקח בעניין הרפורמה בביטוח חיים. מנהלי קרנות הפנסיה ההסתדרותיות שילמו את המחיר היקר ביותר במאבק נגדו. כולם נאלצו לפנות את הכורסאות המפנקות.

 

הוא מינה, בקשיחות רבה, מנהלים מורשים מטעמו, ולא היסס לנקוט לשם כך שיטות שזכו לביקורת נוקבת של בית-המשפט. יש לו עור של פיל כשהוא נאבק על משהו שהוא מאמין בצדקתו.

 

הוא נוקם ונוטר, ומתקשה להודות בטעויות, אומרים מבקריו. אבל כולם מודים שמדובר באיש מבריק - אפילו אביו, שלא ממש רואה בעין יפה את הרפורמות שמבצע הבן.

 

בן שלוש אומר שהוא מדבר עם אביו ומבקש את דעתו לגבי צעדים שונים ורפורמות שהוא מבצע, ולטענתו אף מצליח מעט לשכנעו. "אני מאוד מעריך את דעותיו

של אבי", הוא אומר. "הוא איש ישר וערכי, והוא אומר לי מה הוא חושב. לא תמיד יש בינינו תמימות דעים, אבל אני חייב לומר שאחרי שהסברתי לאבא את הדברים, הוא שוכנע בצדקת הדרך, אם כי לא בכל האמצעים שננקטו".

 

חוץ מהרפורמה בביטוח חובה, בפנסיה ובביטוח חיים, על שמו בן שלוש חתומות רפורמות נוספות שביצע בשנה-שנתיים האחרונות. באחרונה העביר רפורמה בביטוח הסיעודי, ולא נרתע מאיומים על כך שהביטוח יתייקר כך שאיש לא יוכל לעמוד בו.

 

הוא חייב את הסוכנים ואת סוכני הביטוח בשקיפות בתוכניות הביטוח שהם מציעים, ביטל את תופעת הטוויסטינג, שבה סוכני ביטוח העבירו מבוטחים בביטוח חיים מחברה לחברה רק כדי להגדיל את רווחיהם, העביר רפורמה בביטוח הבריאות שמונעת מחברות הביטוח לדחות תביעות בגין מצב בריאותי קודם אחרי שנת ביטוח אחת, ועוד היד נטויה. מנהלי חברות הביטוח טוענים שהם אינם מסוגלים לעמוד בקצב הרפורמות שהוא מנחית עליהם, אבל מבצעים הכול כי אין להם ברירה.

 

האתגרים העומדים בפניו:

 

 אומרים על בן שלוש שהוא גם הרוח החיה מאחורי ועדת בכר. בלי הצעד הראשון של הרפורמה בביטוח ובפנסיה, אין לי ספק שלדו"ח ועדת בכר לא היה כל סיכוי לעבור, אומר בן שלוש ללא שמץ של צנעה. אם המלצות הוועדה ייושמו, הן ישלימו את הרפורמה בענף התיווך הפיננסי בישראל ולבן שלוש יהיה חלק משמעותי בכך. השנה, בכל מקרה, צפוי לו קרב לא פשוט בהגנה על מסקנות הוועדה ובהטמעת השינויים עליהן תמליץ.

 

5 דברים שלא ידעתם על בן שלוש:

 

הוא נשוי ויש לו שלושה ילדים; אשתו עובדת כמנהלת פיתוח עסקי בחברת רמות של אוניברסיטת תל-אביב, ומדי יום היא שואלת אותי מתי אני פורש כדי שיוכלו לראות אותי יותר בבית; הוא מתגורר במושב שורש, כמו כמה בכירים אחרים במשק(ויקטור מדינה, אהרון פוגל, עו"ד צבי ברק ואחרים); הוא מגדיר עצמו כתולעת ספרים; כששואלים אותו מהן תוכניותיו לעתיד וכמה זמן ימשיך בתפקיד הנוכחי, הוא עונה: "אין לי תשובה חכמה".

 

 

שתף ב-שתף ב-שתף ב-
תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  



 
פעילויות גולשים
החברים שלי
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
לימודים
אינדקס
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetart
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
מפות
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית.evrit
דירות חדשות

CISCOYIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"י
as31-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©