שתף קטע נבחר

מס הכנסה: מה יוצא למי שנשאר בבית

רואי חשבון מעריכים שמס הכנסה מרוויח מדי שנה עשרות מיליוני שקלים מחוסר מודעות של הציבור, שזכאי לנכות ממס הוצאות בשל עבודה מהבית

ישראלים רבים שעובדים מביתם אינם מודעים לכך שהם יכולים לנכות ממס חלק מהוצאות הבית. מאי-ידיעה זו מרוויח מס הכנסה מדי שנה עשרות מיליוני שקלים. כך מעריכים במשרדי רואי חשבון ועורכי דין.

 

אבי אלתר, חבר ועדת רבינוביץ לרפורמה במס, ועו"ד ירון אלי, יועץ מס, הבהירו כי ראוי שנישומים יידעו שמי שעובד מביתו זכאי לנכות מהכנסותיו את חלקן היחסי של הוצאות ביתו, מבלי לפגוע בזכאותו לפטור ממס שבח, בעת שיימכור את דירתו.

 

לדברי אלתר, אם אדם עובד בחדר אחד מתוך דירת מגורים של 4 חדרים, שבה הוא מתגורר עם משפחתו, ניתן לרשום כהוצאות למס 25% מההוצאות השוטפות על הדירה.

 

הוצאות שניתן לנכות בעבודה מהבית הן:

בריבית משכנתא - 80% מחלקה היחסי של הריבית שמשמשת את העסק מותרת בניכוי מס.

 

כשהדירה בבעלות הנישום - ניתן לנכות ממס 25% מסכום הפחת על הנכס.

 

בשכר דירה - ניתן להגיש לשלטונות המס כהוצאה מוכרת 25% מסכום השכירות.

 

חשבון טלפון - במידה שעיקר עסקו של הנישום הוא בביתו, ניתן לנכות 80% מהחלק היחסי של הוצאות הטלפון. אם עיקר העסק אינו בבית הנישום, כלל לא ניתן לנכות הוצאות טלפון. עצת אלתר: הזמנת קו נוסף ונפרד לשימוש העסק תאפשר הכרה של 100% מההוצאות.

 

שיחות לחו"ל - בין אם עיקר עסקו של הנישום בביתו ובין אם לאו, שיחות לחו"ל יוכרו במלואן, ובלבד שבוצע לגביהן רישום מדויק: תאריך, שעה, נושא וכדומה.

 

בנוסף, יוכר למס החלק היחסי בהוצאות גז, מים, חשמל, ועד בית וארנונה.

 

שכירים יכולים לנכות מס מהוצאות הבית אם הן הכרחיות וחיובניות לעבודתו (לדוגמה, עובד שממשיך לעבוד גם בערבים, בביתו, ומקצה לשם כך חדר בדירתו).

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים