שתף קטע נבחר

העליון: טלי פחימה מהווה סכנה מיידית לישראלים

פחימה, המוחזקת במעצר מינהלי מאז חודש ספטמבר, דרשה לשחררה ממעצר או להעבירה למעצר בית בתנאים מגבילים. אולם השופטת איילה פרוקצ'יה דחתה את בקשתה וקבעה: "הראיות נגדה מצביעות על סכנה מוחשית, מיידית וישירה, ואם תשוחרר היא עלולה, במידת ודאות קרובה, להיות מעורבת בפעילות הנושאת אופי של טרור אלים נגד ישראלים"

שופטת בית משפט העליון, איילה פרוקצ'יה, דחתה היום (ה') את עתירתה של טלי פחימה, המוחזקת במעצר מינהלי מאז חודש ספטמבר, לשחררה ממעצר או להעבירה למעצר בית בתנאים מגבילים.

 

כמו כן נדחתה בקשתה לאפשר פרסום החומר המודיעיני החסוי, אותו הציגה המדינה ואשר על פיו היא נעצרה.

 

"באתי לכלל מסקנה שמעצרה המינהלי של פחימה במתקן כליאה לתקופה המבוקשת הינו בלתי נמנע. הראיות נגדה מצביעות על סכנה מוחשית, מיידית וישירה ואילו תשוחרר היא עלולה, במידת ודאות קרובה, להיות מעורבת בפעילות הנושאת אופי של טרור אלים כלפי יעדים ישראלים ואזרחים ישראלים", כותבת השופטת פרוקצ'יה בהחלטתה.

 

בחודש מאי נעצרה פחימה לראשונה לאחר שנכנסה לעיר ג'נין והפרה בכך הוראת צו מפקד כוחות צה"ל, אשר אסר על ישראלים את הכניסה לשטחי A. היא נלקחה למעצר למשך מספר ימים אחריהם שוחררה. בחודש אוגוסט נעצרה שנית, הפעם לאחר שנאספו נגדה ראיות רבות המעידות לטענת המדינה על כוונותיה לבצע מעשים הפוגעים בביטחון המדינה.

 

עם תום חקירתה, ב-5 בספטמבר, הורה שר הביטחון על החזקתה במעצר מינהלי בכלא נווה תרצה למשך ארבעה חודשים. עשרה ימים לאחר מכן הובא העניין בפני נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, אורי גורן, שאישר את הצו שהוציא השר, וכן הסכים כי מכלול הראיות המפלילות נגד פחימה יוותר חסוי בשל הכרתו במסוכנותה לביטחון המדינה.

 

בהחלטתו בחודש ספטמבר הגיע השופט גורן למסקנה כי "המערערת נחושה בדעתה לבצע פיגועי טרור נגד מטרות ישראליות ולהשיג אמצעי לחימה מפעילי טרור פלסטינים וכי אין חלופה הולמת למעצר מינהלי בתנאי כליאה העשויה להבטיח כי לא תפעל להגשמת מטרותיה".

 

"לקידום פרויקטים הומניטריים"

 

בערעורה בבית המשפט העליון טענה פחימה, באמצעות עורכי הדין אביגדור פלדמן וסמדר בן נתן, כי שהייתה במחנה הפליטים בג'נין הייתה אך ורק לצורכי קידום פרויקטים הומניטריים ומפגש חברתי עם מספר פעילים בגדודי אל אקצה.

 

היא הוסיפה שהחזקתה במעצר על סמך חומר מודיעיני מסווג, אותו לא ראתה והיא מנועה מלהתחייס אליו לצורכי הגנתה, מהווה פגיעה בזכויותיה הבסיסיות. לדבריה, ההצדקה לכך יכולה לבוא אך ורק במקרה ומדובר במניעת סכנה חמורה ביותר שמידת ההסתברות למימושה קרובה לוודאית וכי "אין די בכוונה מיוחסת בלבד, אלא יש צורך בקיום מעשים שנעשו בפועל".

 

פחימה טענה כי במקרה זה לא בוצעו כל מעשים וכן כי ההאשמה כאילו היא מתכוונת לבצע פיגועים בישראלים אינה רצינית, שכן היא עצמה ובני משפחתה הם ישראלים.

 

"חומר ראיות קשה וחמור"

 

השופטת פרוקצ'יה קבעה עוד היום כי "חומר הראיות שהוצג בפניי הוא קשה וחמור ביותר. הוא מבוסס על מקורות ישירים ואמינים. הוא עדכני בטיבו, ונוגע בין היתר גם לתקופת הזמן האחרונה.

 

"הוא משקף הקצנה חמורה של הסכנה הנשקפת מהמערערת ומעיד בבירור על קיום סכנה ממשית וקרובה למימוש כוונותיה, אם תוצא ממשמורת".

 

באשר לדרישת פחימה לאשר פרסום החומר המודיעיני בגינו נעצרה, קבעה השופטת כי "לדאבון לב, וחרף הקושי הכרוך בכך לניהול הגנתה של המערערת, לא מצאתי כי ניתן לעשות כן בנסיבות עניין זה. סיווגו של החומר שהוצג בפניי כחסוי הוא סיווג מוצדק וענייני ואין מוצא אחר אלא להותיר את כולו תחת מעטה של סודיות".

 

עוד קבעה השופטת באשר לבקשתה של פחימה לשקול חלופת המעצר במעצר בית, כי המדינה הסכימה כעיקרון לאפשר את העברתה למעצר בית בתנאים מגבילים והשגחה צמודה של אנשי שירות הביטחון ובתנאי שהוצאות השמירה לא יפלו על המדינה. מכיוון שמשפחתה של פחימה אינה מסוגלת לעמוד בהוצאות שמירתה, דחתה השופטת גם הצעה זו.

 

קואליצית נשים לשלום הודיעה בתגובה, כי היא קוראת "להפסקת הרדיפה הפוליטית וההשתקה של טלי פחימה, לשחרורה לאלתר מן המעצר המנהלי, שהינו כלי קיצוני ובלתי דמוקרטי, ולחשיפת החשדות נגדה בפניה, בפני בית משפט ובפני הציבור כולו".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי כהן
פחימה. "סכנה מוחשית"
צילום: אבי כהן
צילום: איי פי
עם זכריה זביידי מגדודי חללי אל אקצה
צילום: איי פי
מומלצים