שתף קטע נבחר

אוכל ויין בנחלת בנימין

לכבוד חגיגות הבוז'ולה הסתוויות התאגדו תשע מסעדות ובארים מרחוב נחלת בנימין בתל אביב לחגיגה של הרבה אלכוהול ואוכל טוב במחירים לגמרי שפויים

כששמענו שתשע מסעדות לאורך מדרחוב נחלת בנימין בתל אביב החליטו לשתף פעולה והתאגדו לקיים ביחד מיני-פסטיבל של אלכוהול ואוכל, נזכרנו מייד באפלסיון. אפלסיון, למי שלא יודע, הוא מונח צרפתי, שמתייחס למחוז בו מייצרים יין. לכל אפלסיון חוקים וכללים נוקשים משלו, שמסדירים את הייצור וקובעים מי רשאי להיכלל בו. 

 

במקרה של נחלת בנימין, לא מדובר במחוז במובן של שיטות, הרכבים וחוקי ייצור, אלא יותר מן ההיבט של האיחוד והמיקום

הגיאוגרפי. זהו אפלסיון קליל, שובב וחדשני של מסעדות עכשוויות באיזור הקלאסי-היסטורי של העיר ללא הפסקה. כמו חברי מחוז יין לכל דבר, התעלו חברי "נחלת בנימין הקטנה"  מעל השיקולים האישיים, האגו, והתחרות, והלכו על משחק קבוצתי ראוי לחיקוי.

 

החל מיום ד' (10 בנובמבר), ובכל ימי השבוע שלאחריו, עד להשקת הבוז'ולה נובו ב- 18 לחודש, יציעו כל המסעדות והבארים המשתתפים באירוע מנות מייצגות ומשקאות מגוונים במחירים מוזלים. במשתתפים: פביאנה ודיניץ, זומא, תהל, בטי פורד, אורקה ובראון, ל'אנטריקוט ומכה. הסיבה לקיומו של הפסטיבל הזה לא ממש חשובה - אם לכבוד הסתיו, בקונטקסט של חגיגות הבוז'ולה בנובמבר, או סתם פילנטרופיה וכוונות טובות. מה שיפה הוא עצם העובדה שלראשונה יש כאן מתחם משותף - גם ברעיון, ולא רק בגיאוגרפיה.

 

האירוע הזה הוא הזדמנות לשוטט בין המסעדות והבארים, לטעום יין עם מנה מסוימת במסעדה אחת, ולהשוות את טעמו של אותו יין עם מנה שונה, ממסעדה אחרת. המחיר: 20 שקלים לכוס יין ראשונה (הכוס נשארת בידיכם), ו-15 שקלים למילוי חוזר בכל אחת מהמסעדות המשתתפות. בהחלט יש מצב לחוויה מוצלחת, בקבוצה או בזוג.

 

מה שותים / שגיא קופר

 

בתי האוכל המשתתפים באירוע מציעים יינות מישראל (רקנטי), איטליה, אוסטרליה וארגנטינה. מהם טעמתי שלושה:

 

  • Ruffino Il Leo Chianti Superiore - יין סנג'ובזה מצוין. מאוד טאניני בהתחלה, אבל אחרי כמה דקות בכוס הוא מתרכך ונעים לשתייה, למרות שעדיין משאיר יובש בפה. בעל ארומת פרחים טובה. מתאים למי שירצה לשבור את שגרת הקברנה-מרלו. הולך יופי עם טורטיית עוף של בראון, לגיוזת הכבש החביבה של זומא, ו-ודאי לבייבי המבורגר של בטי פורד.

 

  • Penfold’s Rawson’s Retreat Shiraz and Cabernet – למרות שאני לא מחובבי ארומת העץ הטחוב של היינות האוסטרליים, הרי שלאחר שעוברים את המשוכה הזו, היין היפה הזה מתגלה כעדין מאוד, לא טאניני במיוחד ובעל גוף טוב. אדום נוטה לסגול, שילוב הקברנה סוביניון-שירז הזה עשיר בניחוחות של פלפל שחור ופירות יער. מעניין עם מרק המשי של בטי פורד, שיש בו בשר והרבה קטניות. שווה לנסות גם עם הפרגיות בחמאת בוטנים של ל'אנטריקוט.

 

  • TOMMASI Soave Classico DOC 2003 - יין לבן, מאוד קריספי, עם גוף עדין ונעים ביותר. היין מיוצר משני זני ענבים של איזור סואבה - גרנגה וטראבינו. הענבים עוברים תסיסה ויישון במכלי נירוסטה בלבד, וליין צבע זהוב עם ארומה של דבש, פרחים ושקד. שווה להתחיל איתו את הסיבוב – אולי עם הטורטליני גורגונזולה החביבים של פביאנה, העשירים בפטריות ובכרישות, אבל גם עם מיקס פירות הים של תהל.

 

ומה אוכלים / ענבל קליין

 

כל אחת מהמסעדות המשתתפות באירוע מציעה שלוש מנות סתוויות. חלקן מהתפריט הרגיל והאחרות נתפרו במיוחד לכבוד האירוע: בתהל תמצאו מיקס פירות-ים קריספי, פאייה בשר ופירות-ים ובייבי ספייריבס. בבטי פורד שבמורד הרחוב תוכלו ללגום מרק משי (חרירה), לכרסם סנדוויץ' עוף ואבוקדו, או לנשנש בייבי המבורגר.

 

באורקה שמעבר לכביש מציעים ספייריבס גריל, קוסטיצה חמה עם שרימפס וקלאמרי על ענף רוזמרין. בל'אנטריקוט

הכשרה תוכלו לטעום כבד אווז ברוטב חבושים, טונה אדומה צרובה בגריל או פטריות פריז בפסטו.

 

בבראון אפשר לנסות אצבעות סלמון בפילו, כנפי עוף מתוק-חריף או טורטיה עוף עם גוואקמולה. בדיניץ יגישו לכם סנדוויץ' שניצל, קריספי קלאמרי ושטרודל תפוחים.

 

בזומא מציעים אווירה ניו-יורקית וגם סנדוויץ' סושי בפנקו, נובו שרימפס בגריל, גיוזה כבש. במכה מציעים שרימפס בחמאה, שום ולימון, פירושקי בשמנת חמוצה וכבדי עוף ביין.

 

ובפביאנה האיטלקיה המצוינת מגישים קריספי פסטה עם טרטר טונה, טורטליני גורגונזולה וניוקי תפו"א בזעפרן.

 

כל אלה, כאמור ב-20 שקלים למנה. אפשר לעבור, לנשנש ולהמשיך לתחנה הבאה.

 

ואיך אפשר בלי מתכון:

  

מיקס פירות ים קריספי

מתכון של שף איתי רפאלי מ"תהל" בר-מסעדה

 

חומרים (ל-2 מנות):

100 גרם ראשי קלמרי

100 גרם גוף קלמרי חתוך לטבעות או כול צורה אחרת

6 שרימפסים מקולפים ומנוקים.

4 דגים קטנים (באורך 10 ס"מ) כמו: מרלן, דניס, ברבוניה

שמן צמחי לטיגון עמוק

לציפוי:

250 גרם קמח תירס (פולנטה)

1 כף פפריקה מתוקה

מלח

פלפל לבן

 

ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי הציפוי בקערה. מכניסים את פירות הים, מערבבים היטב (בידיים, בטח שבידיים) ומסננים את החיות מהתערובת.
  2. מחממים את השמן לטמפרטורה של 180 מעלות, ומטגנים.
  3. חשוב לטגן את הדגים ופירות הים לפי סדר נכון כדי שכולם יהיו מוכנים ביחד: ראשונים נכנסים הדגים, אחריהם השרימפס, ובסוף הקלמרי (ראש וגוף). שומרים על שתי דקות הפרש בין הדגים לשרימפס, וחצי דקה בין השרימפס והקלמרי. מטגנים ביחד עוד 40 שניות מוצאים מהשמן על נייר סופג וזוללים מהר.

 

 

פסטיבל "נחלת בנימין הקטנה" יתקיים בתאריכים 10-18 בנובמבר במשך כל שעות הפעילות של המסעדות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים