נהגים שימו לב: מבצע אכיפה היום
משטרת התנועה מודיעה על מבצע אכיפה נרחב תחת השם "מסלול החיים". החל משעות הבוקר, במשך מרבית שעות היום, בכבישים ראשיים
משטרת התנועה מודיעה על מבצע אכיפה נרחב, שיתקיים היום, בין השעות 05:30 ל-17:30, ובין השעות 21:30 ועד 06:00 מחר (ו'). על-פי הודעת המשטרה, בחלק הראשון של המבצע, המכונה "מסלול החיים", תתמקד האכיפה בצירי תנועה מרכזיים בכל הארץ. חלקו השני של המבצע יוקדש לאכיפת מה שמכונה על-ידי המשטרה "עבירות נהגים צעירים, שיכרות ותרבות נהיגה", באזורי בילוי, פאבים ומועדונים ברחבי המדינה.
במסגרת המבצע יתפרסו למעלה מ-60 ניידות בחמישה צירים מרכזיים ברחבי הארץ. בכביש 4 ימוקמו 23 ניידות בקטע הכביש המוביל מיד מרדכי, דרך מחלף אשדוד, חולות, תע"ש, בית ליד ועד לצומת הרואה. בכביש ירושלים-תל-אביב יתפרסו 10 ניידות בקטעים בין גינות סחרוב לחברת החשמל, ובין מחלף גנות לכפר שמריהו.
בכביש 6 (חוצה ישראל) תערך אכיפה מוגברת בין מחלף שורק (ראם) לעירון באמצעות 10 ניידות, ואילו בכביש 2 יבצעו 11 ניידות עבודת שיטור בדרך המובילה מרשפון, דרך מכמורת ועד לחיפה. שש ניידות נוספות יתפרסו בין ברקאי לגולני (לכיוונים מערב ומזרח) בכביש 65. ניידות נוספות יתפרסו בצירים מרכזיים בהתאם ליחידות אליהן הן משתייכות.
בחלקו השני של המבצע, שיתקיים כאמור בשעות הערב והלילה ויסתיים לפנות בוקר ביום שישי, יתמקדו שוטרי התנועה באכיפה בסביבת אזורי בילוי, פאבים ומועדונים. השוטרים ימתינו ליוצאים ממקומות הבילוי ויבקשו מהם לעבור בדיקת נשיפה לגילוי רמת אלכוהול בדמם, ואף יבקרו בתוך מקומות הבילוי כדי לאתר נהגים שיכורים פוטנציאלים. חלק זה של המבצע יתקיים בין היתר בחיפה, טירת הכרמל, נהריה וצומת הצ'ק פוסט.
ובאותו עניין, רצינו להזכיר לכם את תקנה 169, העונה לשם "סירוב להיבדק והתליית רשיון נהיגה":
(א) סירב נוהג רכב או הממונה על רכב להיבדק לפי דרישת שוטר בבדיקת נשיפה או למסור דוגמה של דם או שתן לבדיקת מעבדה, דינו - מאסר שנה או קנס עשרת אלפים שקלים, ורשאי בית המשפט לפסול אותו מהחזיק ברשיון הנהיגה לתקופה של שנתיים.
(ב) שוטר שמונה להיות רשות רישוי, רשאי להתלות את רשיון הנהיגה של מי שסירב למסור דוגמאות כאמור בתקנת משנה א', או של מי שתוצאות בדיקת נשיפה או בדיקת מעבדה הראו כי ריכוז הסם או האלכוהול בגופו עולה על המידה הקבועה; התליית רשיון נהיגה כאמור תהיה לתקופה שלא תעלה על 24 שעות.
נהגו בזהירות.