שתף קטע נבחר

ערמונים לוהטים לחורף חם

אין כמו קילוף ערמונים חמים בצוותא לקירוב לבבות ולחימום הנפש ביום סגריר, איספו את אהוביכם לקילוף ואכילה משותפים של מאכלי התאווה שתבשלו. אל תשכחו לקלות כמות גדולה מהדרוש, בדרך מסתורית נעלם חלק מהם תוך כדי קילוף

ערב חורף סוער, מטר זלעפות, ברקים, רעמים (שלג?) וקוררר כלבים, ובבית פנימה, אש בוערת באח, החבורה כולה מכונסת סביב ועוסקת בעליזות בקילוף ובזלילת ערמונים. מה דעתכם על התסריט? מדליק, לא? האמת היא שכל תנור רגיל

יצלח כאן, וגם ערב של חורף ישראלי פשוט, ללא סופות וסערות יתאים, מכיוון שאת מרבית העבודה בסרט הזה עושים הערמונים. אין כמותם מחממי לבבות ומקרבי נפשות. מה סוד הקסם הזה שיש בהם, הגורם לאנשים ליפול איש על צוואר רעהו בחדוות יחדיו סכרינית? תעלומה. מה שכן, ערמונים הם מעדן, ופרט לאווירה המיוחדת שהם יוצרים הם גם אחראים לשורה ארוכה של מאכלי תאווה.

 

עוף בכרוב אדום וערמונים

תבשיל טעים מאזור אלזס שבצרפת.

 

החומרים:

1 עוף מחולק ל-6-4 חלקים

1 כרוב אדום

1 בצל קצוץ

1/2 כוס שמן

3 תפוחי עץ חמוצים

1 כוס יין לבן יבש

1/2 כוס חומץ בן יין 

מעט סוכר

מלח, פלפל שחור

1/2 ק"ג ערמונים קלויים וקלופים

 

אופן ההכנה:

  1. ממליחים ומפלפלים את נתחי העוף. מחממים את השמן בסיר גדול, ומטגנים את נתחי העוף עד שהם מזהיבים מכל הצדדים. מעבירים לצלחת ושומרים בצד.
  2. שופכים את רוב השמן ומחזירים את הסיר לאש. מטגנים את הבצל עד שמתרכך והופך שקוף אך לא מזהיב, ומוסיפים תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות, כרוב אדום פרוס לרצועות דקות, יין לבן, חומץ, סוכר, מלח, פלפל ואת נתחי העוף ומבשלים מכוסה כ-40 דקות.
  3. ב-5 הדקות האחרונות לבישול מוסיפים את הערמונים. טועמים ומתקנים תיבול.

 

  • אפשר להכין את התבשיל גם ללא עוף ולהגיש חם או קר.

 

קינוח ערמונים

מעדן אמיתי, נפלא ונהדר, אך גם משמין.

 

החומרים:

1 ק"ג ערמונים

2 כוסות חלב (או מים)

100 גרם חמאה רכה

1/4 כוס אבקת סוכר (או לפי הטעם)

כמה טיפות תמצית וניל

שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

  1. בסכין חדה חורצים סימן X בחלקם המעוגל של הערמונים ושמים אותם בסיר עם הרבה מים רותחים. מבשלים 5 דקות, מסננים וקולפים מחזירים לסיר, מוסיפים חלב או מים ומביאים לרתיחה.
  2. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות, מוציאים את הערמונים, מצננים מעט, מעבירים למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה. מוסיפים חמאה , אבקת סוכר ותמצית וניל ומעבדים לתערובת אחידה.
  3. מצננים במקרר במשך שעתיים. שמים את המחית במסננת בעלת חורים גדולים ובעזרת כף עץ דוחסים את המחית דרך המסננת כך שיתקבלו סרטים דקים וארוכים דמויי ספגטי, מעבירים לצלחת הגשה יפה ומעטרים בהרבה שמנת מתוקה מוקצפת.

 

פטה שוקולד וערמונים

מעדן עשיר ומשובח.

 

החומרים:

1/2 1 ק"ג ערמונים

3 כוסות חלב

2 כוסות סוכר

250 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה רכה 

1 כפית תמצית וניל

3 כפות רום (לא תמצית!) או ברנדי

 

אופן ההכנה:

  1. בעזרת סכין חדה חורצים סימן X בחלקם המעוגל של הערמונים ושמים אותם בסיר עם הרבה מים רותחים.
  2. מבשלים 5 דקות, מסננים, קולפים ומחזירים לסיר. מוסיפים חלב וסוכר ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות. מעבירים את הערמונים (ללא הנוזלים) למעבד מזון ומצננים מעט.
  3. ממיסים את השוקולד מעל אדים ומוסיפים אל הערמונים (להמסת השוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות, שמים בסיר קטן אותו מעמידים על סיר גדול יותר מלא, עד שליש במים רותחים מערבבים מדי פעם). מוסיפים אל הערמונים את החמאה והברנדי ומעבדים לתערובת חלקה אם צריך, מוסיפים מעט מנוזלי בישול הערמונים.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית חד פעמית (מאלומיניום), עוטפים בניילון ומצננים במקרר 5-4 שעות (או במשך הלילה). הופכים את התבנית מעל צלחת הגשה, חותכים ומסירים את התבנית, פורסים לפרוסות ומגישים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביגיל עוזי
אגוז עם שיק אירופאי
צילום: אביגיל עוזי
מומלצים