שתף קטע נבחר

מדריך: איך חוסכים כסף על שירותים סלולריים?

אין צורך לשלם עשרות שקלים בכל חודש עבור הורדת רינגטונים, רקעים, אנימציות, צלצולים, תוכנות ושירותי מידע. מי שמוכן מעט להתאמץ, יוכל לחבר בין הטלפון למחשב וליהנות ממגוון כלים ועזרים המופצים חינם באינטרנט

משתמשים רבים מוציאים עשרות שקלים בכל חודש על הורדת רינגטונים, רקעים, אנימציות (שומרי מסך) ומשחקים עבור המכשיר הסלולרי שלהם. במקביל, יש מי שמעוניין להשתמש במכשיר הסלולר למטרות יותר מעשיות כמו ניהול תזכורות, ספר טלפונים משוכלל ואנשי קשר. לפני שמשלמים עוד כמה שקלים בחודש עבור תוכנה או שירות של הספק הסלולרי או רוכשים טלפון חכם עם יכולות כף יד כמו Palm או Windows CE, כדאי לדעת שיש חלופה.

 

מכשירי הטלפון הניידים תומכים בסנכרון עם המחשב האישי שלכם, בדומה למחשבי כף היד. בהשקעה זולה יחסית עבור כבל סנכרון מתאים עבור המכשיר שלכם (כבל שמצידו האחד יש חיבור usb עבור המחשב ומצידו השני חיבור התואם לנייד שלכם) או התקן אינפרה אדום, תוכלו ליהנות מיומן, ספר טלפונים חדשני, תזכורות, רינגטונים, אנימציות, ותמונות, וכל זאת באפס שקלים

בלבד.

 

איך עושים את זה?

 

מכשירים מתקדמים תומכי Bluetooth תומכים בסינכרון מרחוק עם המחשב, אך הדגמים המשווקים בארץ ספורים. אם המכשיר שלכם אינו תומך Bluetooth (ניתן לברר בחוברת ההפעלה או באתר המפעיל הסלולרי), יש לרכוש את כבל הסינכרון בנפרד מהמכשיר הסלולרי. כבלים כאלה נמכרים בחנויות המשווקות מכשירי טלפון ניידים

או באינטרנט. כדאי לערוך סקר שוק - המחירים ברשת לא תמיד זולים יותר.

 

אם השתכנעתם ויש ברשותכם כבל, כעת יש צורך בתוכנת הסנכרון. אם תוכנה כזו לא צורפה בתקליטור שנלווה למכשיר, אפשר להוריד אותה מאתרי הבית של היצרנים השוניםץ מאחר ויש סוגים רבים של מכשירים סלולריים, לא נוכל להתייחס לכולם ונסקור את המצויים ביותר בארצנו בלבד.

  

מכשירי Nokia

 

רוב המכשירים שיצאו בשנה האחרונה בארץ (הדגמים 6600 ,6230 ,6100 ,3100) תומכים בסינכרון, וחברת נוקיה מאפשרת להוריד מאתר הבית שלה את תוכנת הסנכרון Nokia PC Suite, אשר מאפשרת לסנכרן את היומן ואנשי הקשר ולהעביר צלצולים, תמונות ומשחקים מהמחשב האישי למכשיר הסלולרי. ניתן אף להמיר בעזרתה קובץ מוזיקה MP3 לצלצול (קובץ Mid) או להעבירו ישירות למכשירים התומכים בכך (למשל, דגם 6230).

 

הגירסה העדכנית ביותר של התוכנה היא 6.4 והיא מיועדת עבור משתמשי מערכות ההפעלה XP ו-Win2k. בתוכנה גם כלולים מנהלי התקנים (דרייברים) עבור כבלי העברת מידע (Cable DKU) מהדגמים השונים. כאן ניתן לקרוא מידע נוסף וכאן אפשר להוריד את התוכנה ומדריך הפעלה (באנגלית, דורש Acrobat Reader). גירסה של התוכנה המותאמת במיוחד לנייד שברשותכם ומערכת ההפעלה הפועלת במחשבכם ניתן להוריד מהקישור הבא. גם אם קיימת גירסה חדשה יותר, אין ודאות כי תתאים עבורכם.

 

עוד תוכנה מעולה עבור מכשירי Nokia היא Oxygen Phone Manager II, אשר מצטיינת בממשק נוח וידידותי למשתמש ומכילה את כל האפשרויות בממשק אחד, עובדה המקלה את העבודה. החיסרון בתוכנה הזו הוא עלותה - 10 דולרים לרישיון עבור מכשיר יחיד באתר Ebay (באתר

 Download.com תג המחיר "מעט מופקע" - 37 דולר לרישיון). מי שמעוניין להתרשם מפעולתה מוזמן להוריד גירסת ניסיון מהקישור הבא. מידע נוסף על התוכנה, צילומי מסך ופירוט הדגמים הנתמכים (כולל מכשירים חכמים מבוססי מערכת ההפעלה Symbian) ניתן לקרוא בקישור הבא.

  

מכשירי Samsung

 

Samsung E700, המוכר בארץ כ-Samsung 944, מצטיין במסך גדול ואפשר גם להגדיר את היומן שלו כרקע, תכונה התשרת נאמנה משתמשים הזקוקים ליומן מול העיניים תמיד. חברת Samsung מציעה את התוכנה שלה Easy Studio להורדה חינם מאתר הבית שלה. Easy Studio מאפשרת לסנכרן בין היומן, אנשי הקשר והודעות ה-SMS בצורה ממש נוחה, וכמובן תומכת גם בהעברת צלצולים ותמונות מהמכשיר אל המחשב ולהפך. מאחר והמכשיר כולל מצלמה מובנית, ניתן להעביר את התמונות שצילמתם במכשיר למחשב האישי שלכם

  

כמה מילים על הסלולרים של Samsung

 

בארץ משווקים כמה מכשירים חדשים של חברת Samsung, חלקם כוללים מצלמה ואפשרויות מתקדמות אך למרבה הצער, אינם תומכים בסנכרון מלא עם המחשב הביתי. עבור חלק מהמכשירים כמו Samsung X600 (מוכר בארץ כ-Samsung 644) פותחה תוכנה המאפשרת את העברת התמונות למחשב בלבד. לכן, אם אתם מעוניינים לרכוש מכשיר מסוג זה ואחת המטרות היא סנכרון מלא מול המחשב, מומלץ לבדוק באתר הבית של החברה באילו תכונות תומך הטלפון.

 

מכשירי SK

 

בעלי טלפונים ניידים של חברת SK (משווקים ברשת פלאפון ו-Esc) זוכים לתמיכה בנושא זה בארץ ואף בעברית, דרך האתר של היבואן, "סולגוד תקשורת בע"מ". מידע מלא של התכונות הנתמכות במכשירים השונים ואפשרות להורדת תוכנת הסנכרון על פי הדגמים השונים ניתן לקבל בקישור הבא המוביל לאתר היבואן. האתר כולל מידע מפורט אודות המכשיר.

 

מכשירי Telit

 

בעלי המכשירים Telit X95 ו-Telit X60 יכולים להוריד את תוכנת הסנכרון מהאתר הרשמי בישראל (כולל מדריך בעברית בליווי צילומי מסך). התוכנה של המכשיר מאפשרת סנכרון של ספר הכתובות וגם העברת התמונות אל המחשב. חשוב לציין כי כבל הסנכרון עבור שני המכשירים שצוינו זהה, אך תוכנת הסנכרון שונה ממכשיר למכשיר. את התוכנה עבור Telit X95 ניתן להוריד מהקישור הבא והתוכנה עבור Telit X60 ניתנת להורדה כאן.

  

כמה טיפים להורדת רקעים, אנימציות ורינגטונים

 

אנימציות - במקום להוריד אנימציות מהאתרים של ספקיות הסלולר ולשלם המון כסף אפשר למצוא באינטרנט הרבה תמונות מסוג Animated Gif, לשנות את גודלם כך שיתאימו לגודל המסך ולהעביר למכשיר. ברגע שהתמונות נמצאות במכשיר תוכלו להגדיר אותן כרקע והנה לכם "אנימציה" חינם. את הגודל המדויק של המסך של המכשיר שלכם ניתן לקבל באתרי הבית של יצרני המכשירים השונים.

 

תוכנה מעולה לעריכת קבצי אנימציות Gif היא Ulead GIF Animator 5. גירסת ניסיון שלה ניתנת להורדה מהקישור הבא.

 

אוהבים צלצולים פוליפוניים (שירנגטונים)? רוצים צלצול עם הקול של הילד, הנכד, החבר או החברה? קבלו את WSC-MA2-SMAF, תוכנה קטנה מבית Yamaha, שהופכת מקבצי wav לקבצי mmf (הפורמט המשמש לצילצול פוליפוני עשיר). אפשר לקחת קטע מקובץ מוסיקה wav או להקליט קול באמצעות מיקרופון מחובר למחשב באמצעות הרשמקול במערכת ההפעלה שלכם ואז לשמור את הקובץ כ-wav ולהמיר אותו על ידי התוכנה WSC-MA2-SMAF (להפעלת ה"רשמקול" במערכת ההפעלה לחצו התחל ->תוכניות->עזרים->כלי בידור->רשמקול). 

 

ההמרה עצמה פשוטה מאד ומתבצעת בצורה הבאה: גוררים את קובץ ה-wav שיצרתם ישירות לחלון התוכנה והיא מייצרת מיד קובץ mmf באותו מקום. את קובץ ה-mmf מעבירים לטלפון הסלולרי. כמובן שיש צורך שהמכשיר יתמוך בפורמט mmf. חשוב לא לייצר קבצי mmf בעלי משקל גדול, כי ייתכן והמכשיר יגביל את גודל הקובץ. התוכנה ניתנת להורדה מהקישור הבא

 

רינגטונים (צלצולים) – רוב הניידים כיום תומכים בקבצים בפורמט MID. ישנם הרבה אתרים המאפשרים להוריד קבצים מסוג זה חינם. לחילופין, אם שמעתם נגינה באתר מסוים ניתן להיכנס לתוך התיקייה של הקבצים הזמניים בדפדפן (באינטרנט אקספלורר בחרו בתפריט כלים -> אפשרויות אינטרנט -> הגדרות ->הצג קבצים) ולמצוא את אותו קובץ Mid ששמעתם. אם מדובר בקובץ MP3, באינטרנט מופצות תוכנות רבות הממירות MP3 ל-MID, האיכותיות שבהן עולות כסף. שתי תוכנות טובות המאפשרות להוריד גירסת ניסיון חינם הן Audio To MIDI  ו- Mobile Music Polyphonic .

 

לא כדאי להשתמש בתוכנות המופצות חינם ברשת למטרה זו (אין רבות כאלה) מאחר וקובץ ה-MID שיופק באמצעותן כלל לא ישמע דומה לקובץ ה Mp3 שהזנתם.  

  

כמה נקודות לציון

 

  • בכתבה זו לא התייחסתי למכשירים אשר מובנים בהם תכונות של מחשב כף יד, Palm או Windows Mobile, כגון i-mate Pocket PC - Audiovox Thera - KYOCERA 7135, הנמכרים היום בישראל על ידי ספקיות הסלולר. זאת, מאחר והם כוללים תוכנות סינכרון ונתמכים במוקדים של ספקיות הסלולר השונות.

 

  • בעת העברת קבצים מהמחשב למכשיר (ולהפך) יש לדאוג לכך ששמות הקבצים יהיו באנגלית - יש תוכנות שלא יציגו את השם העברי כראוי.

 

  • בכל מקרה של התקנת תוכנה חדשה יש ליצור נקודת שיחזור על מנת למנוע מצבים של התנגשות בין תוכנות.  

 

  • מוקדי שירות הלקוחות של ספקיות הסלולר לא תומכים בתוכנות שצוינו לעיל עבור מכשירי סלולר רגילים, ולכן, אין טעם לפנות אליהם בשאלות (כמובן שיש להם אינטרס שתיכנסו לאתרים שלהם ותשלמו הרבה כסף על הרינגטונים, שומרי המסך, משחקים וכו').

 

  • אם יש לכם מכשיר נייד שלא הוזכר בכתבה ואתם מעוניינים לדעת אם יש לו תוכנת סנכרון, אתם מוזמנים לשאול בפורום תמיכה טכנית ואשמח לענות.

 

ראם קומימי (2Hack) הוא מנהל פורום התמיכה הטכנית של ynet.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אין צורך לשלם יותר
צילום: נט מגזין
מומלצים