שתף קטע נבחר

עלו ברשת: הכל באתר אחד

מאגר מתכונים בעברית, אתרים חדשים ליחידות בצה"ל, הקווסט העברי הראשון, אתר המציע שמות לכלבים, סרטון קשישים מרקדים, אתר הקובע שאלוויס חי ועוד

הפייבוריט

 

איזה יופי: אול וואן, הכל באחד, הוא אולי שער הגלישה האסתטי, הרחב והמעמיק ביותר שהושק בארץ. הוא מקבץ קישורים ישירים למאות מקורות תוכן ישראליים, מסווגים ל-19 קטיגוריות, שכולם נמצאו עדכניים, פעילים ואיכותיים בידי מפעילי האתר.

 

מפעילת האתר, חברה לפתרונות תקשורת ובניית אתרים בשם "אין-מנג'", יצרה את שער הגלישה היפה הזה לשם קידום יעדיה השיווקיים, אך מתוך הכרה בכך שבשנים האחרונות נוספו בארץ מאות אלפי משתמשים חדשים, שעדיין עושים את צעדיהם הראשונים כגולשים, וכלי עזר כזה יכול לספק להם את רוב המידע לו הם נזקקים בכתובת אחת.

 

כל קטגוריה באתר מספקת עשרות רבות של קישורים לתכנים ממקורות שונים, ובסך הכל, מציגה תמונה מקיפה של כל המידע הזמין בעברית בתחום זה, ומאפשרת דילוג על תהליך הניווט באתרים אחרים וכן על פרסומות כבדות משקל. היתרון לגולש – פנייה ישירה וממוקדת אל התכנים שהוא זקוק להם, תוך חיסכון בזמן ובתהליכי ניווט וגלישה מיותרים. יפה.

 

קחו שלושה ג'יגה

 

לא בדקנו לעומק את ההצעה הנדיבה של "יונייטד אימייל סיסטמס", המציעה לחברים ב"יאהו-גרופס" תיבת אימייל מעולם אחר: נפח של שלושה ג'יגה-בייט, חינם. אם איננו טועים, מדובר בתיבת החינם הגדולה ביותר שהוצעה לציבור הגולשים עד כה. לא מצאנו מילכוד מובהק, אז אם נותנים לכם – קחו.

 

ספרי בישול להורדה

 

הנה אוצר קטן לחובבי הבישול: עמוד אחד שמרכז את כל קבצי המתכונים בעברית ממקורות שונים ברשת. את רוב הקבצים יצרו משתמשים ומשתתפים בפורומי הבישול השונים ברשת. הם מוצגים באתר הפרטי "פיצ'יריצ'י" בחלוקה לקטיגוריות (מתוקים ובצקים, פסטות וסלטים, מתכונים לחגים וכו'), וניתנים להורדה בקבצי וורד וגם בזיפ. (שלחה: ריטה גפן).

 

חדש מצה"ל

 

בצה"ל הבינו סוף סוף שאסור להפקיר את הרשת ליוזמות עצמאיות, שלא תואמות בהכרח את מדיניות הפרסום הרשמית של הצבא, ועל כן הם ממשיכים להשיק בקצב מסחרר אתרים חדשים למוסדות וגופים, שעד כה סיפקו מעט מאוד מידע מסודר לציבור האזרחי. הנה שני אתרים שהושקו בשבוע שעבר:

 

בה"ד 1 – האתר של בית הספר לקצינים עדיין בשלבי בנייה, אבל כבר עתה ניתן להתרשם מההיקף הגדול של תכניו, וללמוד פרטים רבים על קורס הפיקוד החשוב ביותר של צה"ל.

עלו ברשת

יש בו הסברים רבים על תוכניות ההכשרה והמסלולים, על תפקידו של הקצין, משימותיו של בית הספר לקצונה, רקע על מפקדיו בעבר, סיפורי מורשת קרב, ואזור להנצחת נופלי הבה"ד.

 

הוא משלב קטעי וידאו וסאונד להמחשה, ולצד אלבומי התמונות מהווי האימונים, מפורטים בו פרויקטים קהילתיים-חברתיים, שבהם משתתפים הצוערים בבה"ד 1.

 

האגף לתקשוב – אתר חדש ואיכותי לחיל התקשוב של צה"ל, גוף חדש יחסית, שבעבר נהוג היה לכנותו חיל הקשר והאלקטרוניקה. נוכח השינויים הטכנולוגיים שהביא עימו עידן המידע גם על צה"ל, מאגד חיל התקשוב פעילות שהיתה מפוזרת בעבר באגפים ובחילות שונים: לוחמה אלקטרונית, שליטה ובקרה, מערכות מכ"ם, תקשורת סלולרית ולוויינית ועוד.

 

האתר מסביר את פעילות החיל בפירוט רב, מספק מידע למתגייסים, מביא רקע על עברו של החיל, ומפרסם חדשות והסברים על פיתוחים טכנולוגיים חדשים שהוכנסו לשימוש בחיל.

 

מחפש שם לכלב?

 

אם אימצתם כלב רחוב ועד כה הסתפקתם בלקרוא לו "בוא הנה", הנה הפתרון לבעיה שלכם: האתר הפרימיטיבי הזה מציע לא פחות מ-2000 שמות אפשריים לכלב החדש שלכם, והאמת היא, שגם אם יש לכם רק כנרית, ההיצע שם גדול מספיק כדי למצוא לה שם הולם. (שלח: יובל כץ).

 

ציפורי בר בחצר

 

דורון להב ושלומית ליפשיץ רוצים שתתייחסו יפה אל ציפורי הבר, ושגם אתם תצטרפו למאמצים שלהם לשמירה על נקודות הקינון ומקומות המחיה של הציפורים שמקננות בחצרות הבתים שלכם ובגינות ציבוריות. לצורך זה הקימו את "המרכז לטיפוח ציפורי הבר בחצר הבית", אתר פרטי חדש, המציע מערכי שיעור למורים ולמדריכים, מגדיר ציפורים מצולם המביא כרטיס מידע ותמונות לכל ציפור, מאמרי הסבר על האכלה וקינון, וכן חדשות, תצפיות, סקרים ופעילויות אחרות שמבצעים חובבי ציפורי הבר בארץ.

 

הכל עקום

 

למגדל הנטוי בפיזה, יצירה ארכיטקטונית מופלאה לעצמה, יש כעת אתר רשמי, שגם הוא יצירת-רשת נהדרת. האתר מגולל את סיפורו של המגדל הנטוי, ומתאר את הסיבות לנטייתו, מפרסם לוח אירועים שמתקיימים במגדל ובסביבתו, ומאפשר לרכוש פריטים למזכרת.

 

הפיצ'ר היפה ביותר באתר היפה-ממילא הזה הוא גלריית התמונות, המציגה קטיגורייה נפרדת לכל קומה משמונה הקומות של המגדל לחוד, אולם מאפשרת ניווט רוחבי ואופקי בכל התמונות, להשלמת תחושת הסיור התלת-ממדי. מקסים. (שלח: גדעון נח).

 

חומר אפל

 

שלושה חובבי פנטזיה – אהוד מירון, דן זובלסקי ונדב לביא, הקימו את "חומריו האפלים", אתר ישראלי חדש ואיכותי, המוקדש לעולם המיוחד שיצר פיליפ פולמן בטרילוגיית הספרים שלו, הנושאת שם זה. הפרטים הקטנים בעולם המופלא שיצר פולמן מבוארים בלקסיקון המופיע באתר החדש, והוא כולל גם נספחים, סיפורים שלא מופיעים בספרים עצמם.

 

במקביל, יש ביוגרפיה של פולמן וראיונות עם הסופר. חבורה של מתרגמים סייעה למקימי האתר להעשיר את תכניו, ונראה כי שלא בדעת, מתחילה להיווצר שם קהילה מגובשת, המזכירה את קהילת טולקין הישראלית. הטרילוגיה עצמה מעובדת בימים אלה לסדרת סרטים בידי "ניו-ליין סינמה", החברה שהפיקה את טרילוגיית "שר הטבעות".

 

הקווסט העברי

 

תנו כבוד ליונתן ילון, שבזכותו קיבלתם את "הקווסט העברי", אתר ראשון בעברית על משחקי הרפתקה ממוחשבים. בשנות השמונים, ובעיקר בשנות התשעים, הז'אנר הזה השתלט על כל פי סי חדש, וכמעט כל ילד ידע להתמודד עם "אי הקופים", או "הרפתקת המלכים".

 

גל הנוסטלגיה השוטף אותנו החזיר גם את הביקוש לקווסטים, ולצד התעסקות בכותרים ותיקים, מוצעים כיום מאות קווסטים כמשחקי אונליין. "הקווסט העברי" המצוין מכיל עשרות ביקורות על משחקים, קישורים לאתרים בעולם ומאמרים רבים על המשחק. במקביל, הוא מציע לגולשים להשתתף בכתיבתו של תסריט מקורי לקווסט ישראלי.

 

פוטוגני

 

שני מאפיינים ייחודיים ל"פוטו", אתר חדש לאחסון ופיתוח של תמונות דיגיטליות: הראשון הוא שנפח האחסון חינם אינו מוגבל, וכל משתמש יכול להתייחס אל האזור שלו באתר כאל כונן גיבוי פרטי, או להפוך אותו לגלריית תמונות פתוחה.

 

המאפיין השני: כל גולש יכול לבחור לפתח ולהדפיס את התמונות האישיות שלו בכל חנות שירצה, מתוך מאות חנויות שמופיעות באינדקס באתר. החנויות עצמן מתחרות ביניהן על ההדפסות של החברים באתר, ועל כן מציעות מחירים אטרקטיביים במיוחד, כמעט בשיטת המכרז. האתר מדרג בזמן אמת את חנויות הצילום על פי מחירי ההדפסה שהן מציעות.

 

הצחוקיה

 

עוד מקבץ של קישורים קלי-משקל, סרטונים, משחקים ושאר דאחקות מקוונות לשיפור המוראל הלאומי, באדיבות קוראי המדור המסורים.

עלו ברשת

 

יידיש עם דיק וג'יין – סרטון אנימציה חביב ומצחיק, שנועד לקדם את מכירותיו של ספר אמריקני ללימוד יידיש. (שלח: מישל).

 

כושר ואושר – הנה הווידאו הכי חם ברשת בימים האלה, שאת הקישור אליו קיבלנו השבוע מקוראים רבים: קטע מתוך "של מי השורה הזו לעזאזל" עם חבורת המצחיקנים של דרו קארי, המארחת את הכוהן הגדול של ענף הכושר בארה"ב, ריצ'רד סימונס.

 

ריאן וקולין אמורים לאלתר בני זוג על סיפון אוניית נוסעים, שנהנים מפעילויות ספורט מים. סימונס הוא אחד האביזרים שעומדים לרשותם. הבטחה: לא צחקתם ככה מאז תחילת האינתיפאדה.

 

אלוויס חי וקיים – על רקע העדויות הרבות בצהובוני ארה"ב על מפגשים מקריים עם אלוויס פרסלי, והשכנוע העמוק שקיים בקרב מעריציו, לפיו מותו של מלך הרוק בוים רק על מנת לאפשר לו לפרוש בשלווה.

 

הנה מדריך מצולם ופרקטי: כך תזהו את אלוויס אם במקרה תפגשו בו באחת מכמה עשרות סיטואציות שגרתיות: בסופרמרקט, כדוור השכונתי, כלוחם הגיבור, השוטר, ואפילו הרקדן ההומו על פלטפורמה של מצעד הגאווה. (שלח: גדעון נח).

 

בוא לרקוד – שני קשישי פלאש עליזים מזמינים אתכם למחול סוער ואינטראקטיבי, ומאפשרים לכם להוסיף אלמנטים לרחבת הריקודים, כמו את תמונת המלכה ויקטוריה שעל הקיר. (שלח: אופיר אלבז).

עלו ברשת

 

קלסתרונים – והנה מנוע סופר-מתוחכם ועשוי היטב לייצור קלסתרונים איכותיים, שנראים כמעט תלת ממדיים. (שלח: שוקי לאה).

 

דובי לא-לא – ואם תלטפו ברכות את בטנו של הדובי החמוד הזה, תופתעו לגלות איזו ג'ורה הוא פותח כלפיכם, אז אולי עדיף שלא, ובכל מקרה, מומלץ להנמיך את עוצמת הרמקולים, שלא יחשבו מסביבכם שכל הלכלוך הזה בא מכם. (שלח: ליאור אבידב).

 

איפה לני? – לני הוא כדור סמיילי (או 'חייכן', חידוש לשוני ותרגום שווה בהחלט ששמעתי מילדת הגן הפרטית) שאתם צריכים למצוא אותו מסתתר מתחת לשלושה דליים הפוכים. העיקרון מזכיר מאוד את הקלפנים הנוכלים של המטרו והסאבוויי, אבל אחוזי ההצלחה כאן גבוהים בהרבה. (שלחה: ורד שלום).

 

מצא את ההבדלים – משחק ותיק, הנושא סכנת התמכרות: מצאו את חמשת ההבדלים בין שתי התמונות המוצגות לכם בכל סיבוב, בתוך פרק הזמן הנתון לכם. (שלח: גבריאל קרדה).

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא דובי חמודי
לא דובי חמודי
מומלצים