שתף קטע נבחר

אבוקדו: גם טעים וגם בריא

לא תמיד מה שטעים גם לא בריא. קחו את האבוקדו למשל, למרות שהוא נחשב טעים מאוד על ידי רוב האוכלוסיה, מתברר שהוא בריא מאוד

עונת האבוקדו בעיצומה ואפשר למצוא את הפרי הירקרק והטעים בחנויות ובשווקים. לגבי הטעם, כמעט אין ויכוח. מרבית האנשים אוהבים מאוד את טעמו של האבוקדו והוא נחשב לאחד הירקות (נכון, מבחינה בוטנית מדובר בפרי, אולם מבחינה קולינרית לרוב מתייחסים אליו כאל ירק) הפופולריים ביותר. כשמדובר באוכל, בדרך כלל מה שטעים לא בריא. האבוקדו יוצא מן הכלל, והוא בריא למרות שהוא גם טעים. 

 

האבוקדו עשיר בשומן, ולכן זכה לכינוי 'אגס החמאה'. אבוקדו ממוצע מכיל 30 גרם שומן, ולכן דיאטנים ממליצים לאכול ממנו במתינות. עם זאת, היום ידוע שרוב השומן באבוקדו הוא חד שומן בלתי רווי, כלומר שומן 'טוב' שמוריד את רמות הכולסטרול. ממשלת ארה"ב אף עידכנה את הקווים המנחים הרשמיים לתזונה, והיא ממליצה לאמריקאים לצרוך יותר אבוקדו.

 

התדמית של הפרי השתפרה ב-1996 עקב מחקר שנערך במכון המכסיקאי לביטוח לאומי, שבו התגלו היתרונות הרפואיים

שבצריכה יומיומית של אבוקדו. בקרב 45 המתנדבים שאכלו אבוקדו מדי יום במשך שבוע, ירדו רמות הכולסטרול בדם ב-17 אחוז בממוצע. גם יחסי הכולסטרול שלהם השתפרו: רמות ה- LDL (הכולסטרול הרע) והטריגלצרידים, שמיוחסים למחלות לב, פחתו, ואילו רמות ה- HDL (הכולסטרול הטוב), שמפחיתים את הסיכוי למחלות לב, עלו.

 

כמו כן התגלה שהאבוקדו עשיר בבטא סי- טוסטרול, חומר טבעי שמוריד באופן משמעותי את רמות הכולסטרול בדם. שילוב של חד שומן בלתי רווי בארוחות היומיות מעלה את היתרונות הבריאותיים שלהן, טוענת מלאני פולק, דיאטנית ומנהלת המחלקה לחינוך תזונאי שבמכון האמריקאי לחקר הסרטן שבוושינגטון. "האבוקדו יכול לגוון כל ארוחה ולהוסיף לה חומרים מזינים", היא אומרת. במקום למרוח חמאה, גבינה מוקרמת או מיונז על הלחם, אפשר להשתמש במחית אבוקדו.

 

מדובר לא רק בחיסכון בקלוריות, אלא גם בהפחתה של כמות השומן והעלאת הכמות היומית הנצרכת של חד שומן בלתי רווי. עם זאת, בגלל השומן שבו, האבוקדו עתיר קלוריות. מנה מומלצת היא 2 כפיות (כשישית אבוקדו ממוצע), שבהן 5 גרם שומן ו-55 קלוריות. בהשוואה לחמאה או למיונז (2 כפיות של כל אחד מהם מכילות 22 גרם שומן ו-200 קלוריות), זה לא נורא. האבוקדו גם עשיר בחלבונים ומהווה מקור טוב לוויטמנים מקבוצה B ולאשלגן. הוא מכיל ויטמין C ובטא קרוטן, שהופך בגוף לוויטמין A.

 

שלושה סלטי אבוקדו

לסיום, שלושה מתכונים לסלט אבוקדו ששונים מהסלט הרגיל שכולנו מכירים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים