שתף קטע נבחר

ארוחה כתומה

והפעם ב"ארוחה בצבעים" - כתום. מרק של ירקות כתומים, דלעת בניחוח אוריינטלי, פאייה כתומה מזעפרן ולקינוח טרין תפוזים - כתום כמובן

כתום הוא צבעם של ההדרים, של הדלועים, ושל עלים הנושרים בשלכת. הוא גם מופיע בשמיים שמזדהרים בשקיעה, ומסמל מעברים וחילופי עונות. הוא מעורר את הרגשות שלנו וגם את התיאבון. וכמו כל הג'ינג'ים, נחשב לסמל של אנרגיה וחיוניות.

 

כשהג'ינג'ים עולים על הצלחת בדמותם של גזר, בטטה, דלורית ודלעת, אפשר להיות בטוחים. הקרוטנואידים, צבא שלם של חיילים כתומים שמקנים לירקות

הללו את צבעם, יגנו עלינו מפני כל רע.

 

מרק כתום של גזר בטטות ודלורית

 

החומרים (2-4 מנות):

1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות

1 גזר קלוף וחתוך לקוביות

1/2 דלורית קלופה וחתוכה לקוביות

1/2 בצל קלוף וחתוך לקוביות

1 תפו"א קלוף וחתוך לקוביות

2 שיני שום

2 ענפי טימין

1/2 מיכל שמנת מתוקה

  

אופן ההכנה:

  1. מאדים בסיר עם מעט שמן זית את השום והבצל. מוסיפים את שאר הירקות והטימין ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהירקות רכים.
  2. טוחנים את המרק בעזרת מיקסר ידני ומסננים. מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח ופלפל. מחממים שנית ומגישים מיד.

 

 

קוביית דלעת חמה בניחוח חלב קוקוס, ג'ינג'ר וזרעי כוסברה

 

החומרים (4 מנות):

500 גרם דלעת קלופה ונקייה

1 פחית חלב קוקוס

1 כף סוכר

1 ענף למון גראס חתוך גס ומעוך קלות

1/2 כפית גרגרי כוסברה

1 פלפלון צ'ילי חצוי

3 ס"מ ג'ינג'ר קלוף ופרוס

  

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. חותכים את הדלעת ל- 4 חלקים שווים ומניחים בתבנית אפייה.
  2. מערבבים בקערה את המרכיבים הנותרים ויוצקים על הדלעת.
  3. בוזקים מעל מלח ופלפל ועוטפים בנייר כסף. מכניסים לתנור החם למשך 12-15 דקות.
  4. מסירים את נייר הכסף ובודקים שהדלעת רכה אבל לא רכה מדי. אופים ללא נייר עוד 5 דקות ומגישים חם עם הרוטב שנשאר בתבנית.

 

פאייה של אורז בזעפרן עם שוקי עוף וקוביות דלעת

 

החומרים (2 מנות):

1 כוס אורז עגול

6-8 חוטי זעפרן מושרים בשתי כפות מים (עם המים)

1/4 2 כוסות ציר עוף

1 בצל קלוף וחתוך לקוביות

300 גרם דלעת קלופה ונקייה חתוכה לקוביות

4 שוקי עוף טרי

1/2 כוס אפונה (אפשר קפוא)

1/2 פלפל צ'ילי חתוך דק ללא הגרעינים

2 שיני שום קצוצות

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מעט שמן זית, במחבת פאייה רחבה עם דפנות גבוהות. ממליחים ומפלפלים את שוקי העוף ומטגנים אותן עד שהן שחומות מכל הצדדים.
  2. מוציאים את השוקיים לצלחת ובאותה מחבת מטגנים את הבצל, השום, והצ'ילי כ- 5 דקות.
  3. מחזירים את העוף למחבת ומוסיפים את האורז. מטגנים תוך ערבוב עוד שתי דקות.
  4. מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המים והזעפרן. מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים 15 דקות.
  5. לאחר מכן מוסיפים את הדלעת והאפונה, מכסים ומבשלים עוד 10 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10 דקות נוספות. מגישים מיד.

  

 

טרין תפוז קרמל

 

החומרים (6 מנות):

100 מ"ל מיץ תפוזים טבעי

2 כפות סוכר

50 מ"ל פריגת תפוזים

2 חלמונים

1 כף סוכר

10 גרם קורנפלור

1 כפית ג'לטין

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

למילוי הקרמל:

2 כפות סוכר

3/4 מיכל שמנת מתוקה

2 חלמונים

1 כפית ג'לטין

1 חבילה בישקוטים

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את המיץ הטבעי, המיץ הקפוא וכף אחת של סוכר בסיר ומביאים לרתיחה.
  2. מערבבים היטב בקערה את החלמונים, הקורנפלור וכף הסוכר השניה.
  3. כשתערובת התפוזים רותחת, מכבים את האש ויוצקים בהדרגה לתערובת החלמונים תוך ערבוב מתמיד (השוואת טמפרטורות).
  4. ממיסים את הג'לטין במעט מים ומוסיפים לקרם. מצננים היטב.
  5. בקערת מיקסר מקציפים את השמנת לקצפת רכה. מערבבים את הקצפת בתנועות עטיפה עם הקרם המצונן. יוצקים לתבנית טרין או אינגליש קייק .בעזרת כפית יוצרים תעלה במרכז הטרין בעומק 2 ס"מ. מקפיאים היטב.
  6. מכינים את מילוי הקרמל: מבשלים את הסוכר לקרמל. מוסיפים בזהירות את השמנת המתוקה ומבשלים עד שלא נשארים גושים.
  7. בקערה טורפים את החלמונים. יוצקים פנימה בהדרגה את הקרמל תוך ערבוב מתמיד.
  8. ממיסים את הג'לטין במעט מים ומוסיפים לתערובת הקרמל. יוצקים את תערובת הקרמל לתעלה שיצרנו, מרפדים מעל בבישקוטים ומקפיאים עוד כשעה.
  9. לפני ההגשה טובלים את התבנית בכלי עם מים חמים לרגע והופכים על צלחת הגשה. פורסים ומגישים מיד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עמית קאופמן, קייטרינג טעם וצבע
כתום - סמל לחיוניות,
כמו כל הג'ינג'ים.
מה שמעניק לירקות הג'ינג'ים את צבעם הכתום הם הקרוטנואידים
צילום: מריאן הול
הקרוטנואידים - צבא שלם של חיילים כתומים
צילום: מריאן הול
צילום: חגית גורן
את הלמון גראס רצוי למעוך לפני השימוש כדי לשחרר את הטעם
צילום: חגית גורן
מומלצים