שתף קטע נבחר

חטיף גרנולה

והפעם רוני ונציה במתכון לחטיף גרנולה ביתי ונפלא בטעם קרמל, עשיר בפירות יבשים ואגוזים, שאפשר להכין בקלי קלות, תוך דקות ספורות

 

חטיף גרנולה

חטיף ביתי, נפלא ורך בטעם קרמל, עם דבש, סוכר חום, פירות יבשים, שקדים וגרעינים, שמכינים תוך דקות ספורות בלבד (ובזול!). המתכון הוא אחד הלהיטים של "בייקר אנד ספייס", רשת בתי-מאפה, עוגות ולחמים בלונדון, שבו כל פריט שטעמתי היה הכי מושקע ואיכותי שאפשר.

 

החומרים (כ-12 מנות):

175 גרם חמאה

140 גרם דבש נוזלי

150 גרם סוכר חום בהיר

350 גרם פתיתי שיבולת שועל (לא לבישול מהיר)

1/2 1 כפיות קינמון

85 גרם אגוזי פקאן שלמים

85 גרם צימוקים

85 גרם חמוציות יבשות ממותקות

85 גרם משמשים יבשים, חתוכים לפיסות של 1/2 1 ס"מ

85 גרם גרעיני דלעת

50 גרם שקדים טחונים

50 גרם שומשום

 

הכלים: תבנית מלבנית בגודל 30 X 20 ס"מ

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום של 155 מעלות.
  2. מרפדים את התבנית בנייר אלומיניום עבה עם שוליים עודפים. משמנים את התחתית ומניחים מעליה נייר אפייה.
  3. בסיר כבד ורחב ממיסים את החמאה עם הדבש. מוסיפים את הסוכר ומבשלים על להבה נמוכה 5 דקות תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס. מגבירים את הלהבה, מביאים לרתיחה ומרתיחים 1-2 דקות, תוך ערבוב רצוף, עד שהתערובת הופכת לרוטב קרמל סמיך.
  4. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים שנותרו. מיד יוצקים פנימה את רוטב הקרמל ומערבבים חזק (התערובת כבדה) כמה דקות בכף עץ, עד שכל התערובת מצופה בקרמל.
  5. מעבירים לתבנית ומהדקים ולוחצים את התערובת היטב בידיים. ליישור, מהדקים חזק בגב מרית מתכת או בגב של כף רטובה במים חמים.
  6. אופים 30-35 דקות עד שהשוליים רק מתחילים להזהיב מעט. מצננים צינון מלא על רשת לפחות 3 שעות, עד שהחטיפים מתייצבים. בעזרת השוליים מעבירים את נייר האלומיניום עם החטיפים למשטח עבודה. בסכין גדולה וחדה חותכים למלבנים בגודל 10 X 6 ס"מ (אפשר גם קטנים יותר).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רונן מנגן
חטיף גרנולה: כל אחד יכול להכין בבית
צילום: רונן מנגן
מומלצים