שתף קטע נבחר

יש חולדות שמבינות יפנית

מחקר חדש מצביע על האפשרות כי בעלי חיים, בעיקר יונקים, פיתחו חלק מהכישורים המהווים בסיס להתפתחות שפה. הממצאים מקבילים לנתונים שנצפו בבני אדם בוגרים, תינוקות וקופים מסוג טמרין חלילי

סוכנות הידיעות רויטרס מדווחת על מחקר חדש שבוצע על ידי מדענים מספרד, ומצביע על האפשרות כי בעלי חיים, בעיקר יונקים, פיתחו חלק מהכישורים המהווים בסיס להתפתחות שפה, הרבה לפני שבני האדם פיתחו אותה.

 

במאמר שפורסם בכתב העת "Processes Psychology: Animal Behaviour Journal of Experimental", היוצא לאור מטעם האגודה הפסיכולוגית האמריקאית, כתבו החוקרים כי הממצאים מקבילים לנתונים שנצפו בבני אדם בוגרים, תינוקות וקופים מסוג טמרין חלילי.

 

הנוירולוג חואן טורו ועמיתיו מהפארק המדעי בברצלונה בדקו 64 חולדות בוגרות ממין זכר. הם עשו את הניסויים בהולנדית וביפנית, כי בשפות אלה נעשה שימוש במחקרים דומים קודמים, ובנוסף, הן שונות מאוד מבחינת צורת השימוש במלים, הקצב והמבנה.

 

 

 

החולדות אולפו להגיב ליפנית או להולנדית, כשמזון משמש תגמול. בהמשך חולקו החולדות לארבע קבוצות: לקבוצה הראשונה הושמעה כל שפה מפי יליד אותה מדינה; לשנייה הושמעו משפטים בשתי השפות בקול מסונתז; לשלישית הושמעו משפטים בשתי השפות מדוברים שונים; לרביעית הושמעו מלים בשתי השפות במהופך.

 

החולדות שתוגמלו על תגובה ליפאית לא הגיבו להולנדית, ואלה שאולפו לזהות הולנדית לא הגיבו ליפנית. בנוסף, התגלה כי חולדות יכולות להבחין בין משפטים מסוימים שהושמעו ע"י דובר אחד, אך לא על ידי מספר אנשים בו בזמן, ולא הצליחו להבחין בין שפה לשפה כשהמשפטים הושמעו מפי אנשים שונים.

 

אצל תינוקות התופעה הזאת ידועה. לעומת זאת, קופי טמרין חלילי מבחינים בקלות בין שפות שונות, גם כאשר הן מדוברות בפי אנשים שונים. "זה היה מדהים לגלות שחולדות מסוגלות לעקוב אחר מידע מסוים, שנראה כי הוא חשוב במיוחד להתפתחות השפה אצל בני אדם", אמר טורו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חולדות: מבחינות בין שפות
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
מומלצים