שתף קטע נבחר

דו"ח דוברת: גם מורים יהודים ייבדקו מבחינה ביטחונית

מאז קום המדינה ישב נציג שב"כ בוועדה לקבלת מורים במגזר הערבי. על-פי דו"ח דוברת, יבוטל התפקיד וגורם חינוכי מקצועי יבדוק ויאשר את המורים היהודים והערבים, בהליך מיון זהה. כמו כן, יגובשו מושגי יסוד משותפים לשני המגזרים, עליהם ייבחנו התלמידים

שוויון במערכת החינוך? משרד החינוך יבטל את משרת איש השב"כ שיושב בוועדה לקבלת עובדי הוראה למגזר הערבי, וימנה גורם חינוכי שיבדוק את כשירותם הביטחונית של מורים יהודים וערבים בהליך מיון זהה. כך מסרה היום (ב') מנכ"לית משרד החינוך, רונית תירוש, במסיבת עיתונאים שעסקה בהמלצות דו"ח דוברת למגזר הערבי, הדרוזי והבדואי.

 

עם זאת הבהירה המנכ"לית: "עדיין לא הסדרנו את הנוהל, כשנסדיר את נושא המכרזים ואת המעבר של המורים כעובדי הרשויות המקומיות, נגבש את הנוהל הסופי".

 

מאז קום המדינה קיימת משרת נציג שב"כ כחבר בוועדה לקבלת מורים ומנהלים למערכת החינוך במגזר הערבי, שם נבדקת כשירותם הביטחונית. באותה ועדה יושבים נציג ארגוני המורים, נציגי הפיקוח במחוז ונציגי הנהלת המשרד, כולם אנשי חינוך. כעת תשונה המשרה כך שגם אנשי ההוראה מהמגזר היהודי יעברו תהליך מיון זהה, וכולם ייבדקו על ידי גורם חינוכי ולא על ידי נציג שב"כ.

  

אמנון רובינשטיין, שר החינוך לשעבר וחבר בוועדת דוברת, הסביר: "בתקופת רצח יצחק רבין היו מורים שצידדו במעשה במגזר היהודי והיינו בבעיה קשה מאוד. אני כשר חינוך לא הצלחתי לבטל את משרת איש השב"כ. כעת סוף סוף הגיע הזמן לנקוט בגישה שוויונית לבדיקת כשירות ביטחונית".

 

"אין דוברת ערבי ודוברת יהודי", הוסיף פרופ' איסמעיל אבו סעד, חבר ועדת דוברת ונציג המגזר הערבי. "ההמלצה בדו"ח היא שלא יהיה הבדל בין קבלת מורים ערבים ליהודים".

 

מושגי יסוד משותפים

 

עוד עולה שמשרד החינוך מגבש בימים אלה מושגי יסוד משותפים לכל המגזרים, במסגרת מבחן 100 מושגים בדמוקרטיה ומורשת. כיום מקיים כל מגזר שיעורי מורשת בנפרד.

 

המנכ"לית תירוש אמרה ל-ynet: "השלב הבא הוא ליצור מושגי יסוד משותפים לכולם, על מנת שכל תלמיד יכיר גם את מורשתו של האחר. כך למשל מושגי חגים עיקריים ואישים מרכזיים ששני הצדדים יצטרכו ללמוד".

 

השר לשעבר רובינשטיין אמר כי תוכנית הלימודים העתידית תהיה משולבת כך שפרקי תנ"ך במגזר היהודי יילמדו במקביל לפרקי קוראן במגזר הערבי. "הרעיון הוא להדגיש את המשותף בין כולנו. גם ספרות עברית תילמד במגזר הערבי וסופרים ערבים יילמדו במגזר היהודי. אנחנו רוצים להוריד את החומה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבי מנשה
הליך שוויוני. תירוש
צילום: גבי מנשה
מומלצים