שתף קטע נבחר

הוארך ב-5 ימים מעצרו של האל"מ החשוד באונס

הקצין החשוד שאנס חיילת שעליה פיקד טען בבואו לבית הדין המיוחד בקריה: "הכל המצאה, לא הייתה בינינו כל מערכת יחסים ובטח שלא אונס. לא היו לנו כל מפגשים אינטימיים". הוא חשוד בעשרה מקרי אונס של החיילת, ונבדק החשד שהתעלל בעוד שתי מתלוננות. התובע: אחד ממקרי האונס אירע במכוניתו, כשהחיילת הצטרפה אליו לביקור אצל משפחה שכולה

"היה קשר נפלא בינינו. הייתי בן בית אצלה, איך יכול להיות שאנסתי אותה כאשר אני מגיע אליה הביתה ושותה אצלה קפה בביתה?" - כך התגונן אחר הצהריים (יום ג') הקצין בדרגת אלוף-משנה, החשוד שאנס חיילת שעליה פיקד. הוא אמר את הדברים לעיתונאים עם הגיעו לבית הדין המיוחד בקריה, שם הוארך מעצרו בחמישה ימים, בתום דיון שנמשך חמש שעות. אל"מ ע' חשוד בעשרה מקרי אונס של החיילת.

 

הקצין טען שהוא חף מפשע וכי מדובר ב"המצאה" של המתלוננת, "זה טירוף. איך ייתכן שבחורה שעושה לי מסיבה ובחורה שעם שחרורה מצה"ל נותנת לי עט ועליה כתוב 'בהערכה רבה', אני אעשה לה דבר כזה? לא היה לי כלום איתה, בחיים לא הסתכסכנו.

 

"הכל המצאה, לא הייתה בינינו כל מערכת יחסים ובטח שלא אונס. לא היו לנו כל מפגשים אינטימיים. אין לי כוח, מדובר בקשקוש, אפילו מילה אחת לא נכונה. היא אומרת שאני התנהגתי איתה כמו בריון. אתם רואים אותי כפושע, כאיש מאיים, כבריון? אני ביקשתי ומתחנן כבר יומיים להיבדק בפוליגרף".

 

בהמשך ציין החשוד כי לדעתו "מישהו שלח אותה", אולם הוא לא יודע אם מדובר בגורמים בצבא או מחוצה לו. "אין לי טענות לאף אחד בצבא, אבל אין לי ספק שמישהו שלח אותה לעשות את זה, ואני לא יודע מי האיש".

  

"דלתיים סגורות, רק אחרי שהעיתונאים יישמעו הכל"

 

בתחילת הדיון ביקשו התובע הצבאי, אלוף-משנה לירון ליבמן, ופרקליטו של החשוד, עו"ד אבי עמירם, לקיים את הדיון בדלתיים סגורות, פרט למה שהם רוצים לומר כדי שיישמע בתקשורת, וכך היה. אל"מ ליבמן ועו"ד עמירם פירטו את רוב הפרטים מהתיק בפני התקשורת שנכחה במקום. בסופו של דבר, כאשר השופט עמד לסגור את הדיון בפני התקשורת, טען אל"מ ליבמן כי הוא לא דיבר מספיק וענה על דברי עו"ד עמירם, וזאת כדי שהעיתונאים תשמע את הכל. לאחר מכן נסגר הדיון.

 

אל"מ ליבמן אמר בדיון כי הקצין חשוד ב-10 מקרים של מעשי אונס תוך כדי שימוש בכוח, מעשים מגונים, איומים ותקיפה. פרט לכך, לטענת אל"מ ליבמן, קיימות שתי תלונות נוספות כלפי החשוד. אחת מהן נדונה בבקשה להארכת המעצר ואילו לגבי התלונה עדיין לא הוחלט כיצד לפעול.

 

לטענת ליבמן, המעשים החלו סמוך לדצמבר 2002, עם כניסתו של החשוד לתפקידו. בתחילה היה מדובר במגעים קטנים, חיבוקים, נשיקות, נגיעות בברך. המעשים נפסקו למספר חודשים ואז, בחודש נובמבר 2003, הם התחדשו באופן הדרגתי. "בין השאר הוא נישק את המתלוננת על פיה בכוח, הפשיט חלק עליון ממנה, ביצע אונס תוך כדי שימוש בכוח במשרד הצבאי ובבתי מלון בתל-אביב, שבהם קיבל אישור לינה מהצבא", טען התובע הצבאי.

 

בהמשך טען התובע כי בפברואר 2004 השתחררה המתלוננת מהשירות הסדיר והוצבה במילואים ביחידה. ואז, בזמן שהגיעה לשירות המילואים, חזר החשוד על מעשיו בעת ביקור בביתה ובמכוניתו, בזמן שהצטרפה אליו לביקור אצל משפחה שכולה.

 

עוד טען אל"מ ליבמן כי העדות של המתלוננת "מפורטת, סגורה ובעלת הגיון, ועדה שהכירה אותה מעידה על יושרה. נקודות רבות בעדותה ניתנות לאימות ומה שנבדק מעלה חיזוקים לעדותה".

 

על כך שהחשוד לא נבדק בפוליגרף, טען אל"מ ליבמן, כי "פוליגרף אינו אמצעי נכון בשלב הזה, מאחר וגרסתו מתפתחת כל הזמן ולא מדובר בכלל בכלי קסם". פרקליטו של החשוד טען כי הוא לא יכול להבין סיטואציה שבה אישה תעמיד את עצמה בפני "פוגענות חודרנית שכזו, וגם לאחר שהשתחררה מהצבא היא מתנדבת למילואים ומסכימה להיכנס עמו ללוע הארי". "יכול להיות", כך ציין עו"ד עמירם, "שהיא סובלת ממשהו פסיכיאטרי או פיגור, כי אחרת אינני יכול להבין את זה".

 

החיילת: הוא הפך אותי לשפחת מין

 

הקצין נמצא מאחורי סורג ובריח בכלא 4 שבצריפין, לאחר שהיחידה המרכזית לחקירות מיוחדות (ימל"מ) במשטרה הצבאית פתחה בחקירה נגדו. החיילת שהתלוננה השתחררה לאחרונה מצה"ל. את החקירה מנהל מפקד הימל"מ.

 

המתלוננת הסכימה להתעמת עם הקצין, לעיני חוקרי הימל"מ. מעדותה, כפי שנמסרה בימים האחרונים למשטרה הצבאית החוקרת, עולה תמונה קשה של היחסים שכפה עליה מפקדה הבכיר. היא סיפרה בראיון לכרמלה מנשה בערוץ 1: "הוא שיתק אותי. הוא הפך אותי לא לפקידה שלו, לסמרטוט שלו, לשפחת מין שלו. פשוט השתמש בכוח שלו. בפעמים האחרונות כבר בקושי הצלחתי להתנגד. לא נשאר בי כוח. הייתי מותשת".

 

בעבר התלוננה חיילת אחרת ששירתה תחת פיקודו, כי הקצין הטריד אותה מינית. חקירת מצ"ח שהתנהלה באחרונה בדקה את התלונה, ובאחרונה הגישו החוקרים את הממצאים לפרקליטות הצבאית על מנת לגבש החלטה בנושא.  

 

בחקירת מצ"ח נראה היה כי אין די ראיות לכאורה בתלונתה של החיילת, כדי להעמידו לדין, אולם ההחלטה נותרה בידי הפרקליטות הצבאית, וזו טרם גיבשה את מסקנותיה. בעוד הפרקליטות הצבאית בוחנת את הפרשה הישנה, צצה החדשה - לכאורה חמורה יותר. 

פורסם לראשונה 18.01.05, 16:39

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הקצין החשוד
הקצין החשוד
צילום: אבי כהן
אונס בצבא
אונס בצבא
מומלצים