אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

מוזיקה

האם ספקי האינטרנט יאבקו בפדרציה?
האם ספקי האינטרנט יאבקו בפדרציה? 
 
 כתבות נוספות
פונוגרפיה אינה עניין של גיאוגרפיה
יוצרים חוק חדש
ארה"ב: חברות המוזיקה תובעות 762 גולשים נוספים
אירופה: תביעות נגד משתפי קבצים
ארה"ב: ערעור על הפסיקה לטובת תוכנות השיתוף
רדיו אינטרנט חדש משלב שיתוף קבצים. האם זה חוקי?
נייר עמדה: זכויות יוצרים בישראל
הפיראטים האמיתיים נמצאים מחוץ לרשת
נמרוד לב: "הקהל אינו פושע"
סקר: שיתוף קבצים לא פוגע באמנים
ארה"ב: בית המשפט העליון דחה את עתירת RIAA
 
 


אפליקציות מחשבים לנייד שלך
 

"לא נסגיר את משתפי השירים לידי הפדרציה"

כך אומרים בבזק בינלאומי בעקבות פרסום כוונת הפדרציה הישראלית לתקליטים וקלטות להערך לתביעת משתפי קבצים ישראלים החל מיוני 2005. "תוכנית הפדרציה לתבוע משתפי שירים - צעד של ייאוש", סבור ד"ר מיכאל בירנהק מאוניברסיטת חיפה

רוני שני
פורסם: 30.01.05, 12:34

"כאשר תעשיה תובעת את הלקוחות שלה - מדובר בצעד של יאוש", סבור ד"ר מיכאל בירנהק, מנהל המרכז למשפט וטכנולוגיה באוניברסיטת חיפה, ומשפטן העוסק בין השאר בדיני אינטרנט, זכויות יוצרים והזכות לפרטיות.

 

ביום ה' דיווחנו כי הפדרציה הישראלית לתקליטים וקלטות, גוף המייצג 16 חברות מוזיקה ישראליות, בהן הליקון, NMC, פונוקול, הד ארצי, נענע דיסק ואחרות, מתכוונת להגיש במהלך השנה תביעות נגד משתפי קבצים ישראלים, זאת, אם הניסיונות למגר את תופעת הפיראטיות באמצעים "ידידותיים" לא יצליחו.

 

מוטי אמיתי, האחראי על האכיפה בפדרציה, הסביר כי התביעות, שיוגשו סמוך לחודש יוני, 2005, הן חלק מתוכנית אב שמובלת על ידי ארגון הגג, IFPI, אשר גם ה-RIAA, איגוד חברות המוזיקה האמריקניות, שתבע אלפי משתפי קבצים עד כה, פועל במסגרתו.

 

"התוכנית כוללת מספר חלקים: החלק הראשון יהיה קמפיין הסברתי/תקשורתי, שישמש כצעד של מחווה של רצון טוב מול המשתמשים וספקי האינטרנט. במקביל, אנחנו נפנה לספקים ונבקש מהם לשתף איתנו פעולה בכל מה שקשור ל-P2P", אמר לנו אמיתי, שציין כי הגשת תביעות היא הצעד האחרון שיינקט, "אם לא תהיה לנו ברירה אחרת".

 

"הספקים יכולים לעמוד על רגליים אחוריות"

 

"מעניין יהיה לראות כיצד יגיבו הספקים למהלכי הפדרציה", אומר ד"ר בירנהק, "ברור לחלוטין כי ההכרזות נועדו להפחיד, אך אם ספקי האינטרנט

ישתפו פעולה - הן גם יישאו פירות. אני מקווה שהספקים לא יפגעו בפרטיות הגולשים", ציין, והוסיף כי היענות לדרישות הארגון "ייגרמו להפרת החוזה של הספקים עם הצרכנים שלהם".

  

"הספקים יכולים לעמוד על הרגליים האחוריות, ואני מקווה שהם יעשו את זה. כולי תקווה שיהיה לפחות ספק אחד שלא ייענה לדרישות בקלות וידרוש מהפדרציה לפנות לבית המשפט בכל פעם מחדש. אפשר לקוות שהגולשים ידעו לזהות את הספק הזה ולעבור אליו".

 

"לא נסגיר את הגולשים"

 

"מהלך של גילוי פרטי הלקוח אינו צעד פשוט מבחינתנו", אומר עודד כהנא, היועץ המשפטי של בזק בינלאומי. "ננקוט את כל הצעדים האפשריים על מנת להגביל את הפרת זכויות היוצרים, ללא תביעות ומבלי להפר את פרטיות הגולש. אנחנו, ואני מניח שגם הספקים האחרים, ננהג בדומה לספקי האינטרנט בחו"ל, מכיוון שיש לנו אינטרס להגן על הלקוחות שלנו. לא 'נסגיר אותם'".

 

יש לציין, כי ספקי אינטרנט אמריקניים, בהם "וריזון", נאבקו בבית המשפט נגד חברות המוזיקה שדרשו מאתם לחשוף פרטים של גולשים החשודים בשיתוף קבצים, ולבסוף אף זכו בנצחון משפטי, לפיו על בעלי הזכויות להצטייד בצו החתום על ידי שופט על כל בקשה לגילוי פרטים.

 

עם זאת, גם כהנא מציין כי "בסופו של יום, אם בית המשפט ידרוש מאיתנו לעשות זאת, ויהיה ברור שהפעולות שביצע הגולש הפרו זכויות יוצרים - נמסור את הפרטים". 

 

תגובות הספקים

 

לעת עתה, בחרו חמשת ספקי האינטרנט הגדולים בארץ להמתין להתפתחויות נוספות. חלקם כלל אינם משוכנעים משוכנעים שאיומי הפדרציה לתבוע גולשים יתממשו לבסוף, ובשלב זה רובם מעדיפים לא לשחרר הצהרות מחייבות מדי, פרט להתחייבות לשמור על פרטי הגולשים, לפחות עד שבית המשפט יקבע אחרת.

 

  • בזק בינלאומי - "המחויבות המרכזית שלנו כספק אינטרנט היא שמירה על הפרטיות של הגולשים שלנו, אחנו גם מחויבים לזה על פי חוק, וגם מבחינה של אתיקה מקצועית. אם וכאשר תגיע דרישה כזו, לא נרים ידיים ולא נשתף פעולה בזרועות פתוחות. אנחנו נבחן כל מקרה לגופו, בכובד ראש, וננסה להגן על הפרטיות של הגולשים שלנו".

  • נטוויז'ן - "הנושא נמצא בבדיקה משפטית".

  • אינטרנט זהב - "במסגרת מדיניות שמירת הפרטיות המונהגת באינטרנט זהב, אין היא מוסרת פרטים או כל נתון אחר על לקוחותיה לאף גורם, אלא על פי צו שיפוטי, אם יוצג לה. נקיטת אמצעים להגבלת שיתוף אינה אפשרית לאור הביזור הרב של תוכנות שיתוף הקבצים, שחלקן אף עושה שימוש בפורט 80, המשמש לגלישה".

  • 013 ברק - "הנושא נבחן".

  • 012 קווי זהב - "012, ככל ספקיות האינטרנט, מספקת את הקישור לאינטרנט בלבד ואינה נושאת באחריות למעשיהם של הגולשים באינטרנט. כעניין של מדיניות, 012 אינה חושפת את פרטי לקוחותיה, אלא על פי צו בית משפט".

 

נמרוד לב: "הקהל אינו פושע"

 

לדעתו של בירנהק, עתיד המאבק טמון גם בידי היוצרים. "אני קורא למוזיקאים להתקומם נגד התעשיה שלהם, ולהסביר להם מה שנמרוד לב הסביר להם לפני כמה חודשים", אמר בהתייחסו לדברים שאמר הזמר נמרוד לב בכנס 'מוזיקה באינטרנט - העתקה או שיתוף?', שנערך באוניברסיטת חיפה ב-14 בנובמבר, 2004.

  

"הקהל אינו פושע ואני לא מוכן להפוך את הציבור שבשבילו אני יוצר מוזיקה לפושע רק בגלל שתעשיית המוזיקה במשבר..אני לא מבין את הפליאה של חברות התקליטים – אם אתם עושקים וזה מה שאתם מקרינים החוצה ולזה אתם מחנכים, לקומבינה ולחוסר ההגינות – אז זה מה שאתם מקבלים חזרה..", הכריז לב.

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as23-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©