הרופאים התעקשו על לידת ואקום, התינוק מת
פחות מיממה לאחר שיולדת ועוברה מתו כתוצאה מסיבוך נדיר במהלך הלידה, התרחשה בבית החולים רמב"ם בחיפה, בחדר סמוך, טרגדיה נוספת. יולדת ביקשה לעבור ניתוח קיסרי, בגלל קשיים בלידה, אך הרופאים התעקשו לבצע שני ניסיונות במכשיר ואקום. הניתוח הקיסרי, שבוצע לבסוף, נגמר במות התינוק. האב ל-ynet: "יש לי כרגע משימה אחת והיא לדאוג לבריאותה הפיזית והנפשית של אשתי"
עוד טרגדיה במחלקת היולדות בבית החולים רמב"ם בחיפה: במשפחתה של היולדת, שאיבדה את תינוקה, בלידה שהסתבכה בבית החולים רמב"ם בחיפה, מנסים להתאושש מהמכה. בעלה של היולדת אמר הבוקר (יום ו') ל-ynet כי בשלב זה הוא עסוק במצבה הבריאותי והנפשי של אשתו, ואינו מעוניין לעסוק לפי שעה בנסיבות שגרמו לאסון.
"יש לי כרגע משימה אחת והיא לדאוג לבריאותה הפיזית והנפשית של אשתי המקסימה, אחרי מה שעשו לה. יש לנו בני משפחה ובעלי מקצוע שמטפלים בשאר ההיבטים של המקרה, ומעבר לכך, אני מעדיף כרגע להמתין ולשקם את המשפחה שלי".
ב"ידיעות אחרונות" דווח כי תחילתו של הסיפור ביום רביעי בשעה שתיים לפנות בוקר. צעירה מאזור חיפה הגיעה לרמב"ם עקב ירידת מים והתקבלה במחלקת היולדות. "בהתחלה הכל היה בסדר. בדקו אותה, הכל היה מוצלח ונחמד", סיפרה חמותה. על מצב הרוח הטוב באותם רגעים החלה להעיב ההתרחשות בחדר סמוך, שם נאבקה יולדת על חייה ועל חיי עוברה - מאבק שהסתיים בפטירת האם והתינוק. "כלתי שמעה את כל מה שהתרחש שם, ואנחנו נאלצנו להרגיע אותה".
הלידה עצמה החלה אחר הצהריים, ואז גם התחילו הכאבים. "בארבע אחר הצהריים היא כבר לא יכלה יותר", נתנה קרובת המשפחה את גרסתה לאירועים, "היא אמרה, 'די אני לא יכולה יותר עם הכאבי. תורידו אותי לחדר ניתוח לניתוח קיסרי, זו זכותי'. אבל הם לא עשו את זה".
אחרי כשעתיים, בסביבות השעה שש בערב, הגיעה היולדת לפתיחה מלאה. "האפידורל לא עבד עליה, היא פשוט נקרעה מכאבים", שחזרה בת-המשפחה, "אבל אמרו לי שזה בסדר, שהכל הולך כמו שצריך ואו-טו-טו תהיה לידה". בשעה שמונה בערב, לפי גרסתה, הבחין הצוות הרפואי בראשו המבצבץ של התינוק וניסה להוציא אותו באמצעות מכשיר הוואקום. הניסיון לא צלח. "שוב רצינו ללכת לניתוח קיסרי, אבל גם אז הם לא לקחו אותה".
בית החולים: חשבנו שאפשר להוציא את התינוק בוואקום
סגן מנהל בית החולים, ד"ר צבי בן ישי, סיפר: "בתשע בלילה החלטנו להוריד את האם לחדר הניתוח. בתוך החדר, עוד לפני הניתוח הקיסרי, נראה היה שוב כי יש אפשרות להוציא את התינוק. נעשה ניסיון נוסף באמצעות מכשיר הוואקום, אך גם הפעם הוא כשל". במצב הזה - סיפר ד"ר בן ישי, הוחלט לנתח את האם, ובתוך כרבע שעה, התינוק היה בחוץ.
עם צאתו, התברר כי מצבו קשה ביותר, בגלל חמצון לא טוב של הדם. התינוק נלקח מיד באינקובטר ליחידה לטיפול נמרץ בפגייה, ושם עבר טיפולים והנשמות. אבל זה היה מאוחר מדי: אתמול בעשר בבוקר אחרי כ-12 שעות של מלחמה על חייו, נאלצו הרופאים לקבוע את מותו.
החמה סיפרה: "חלק מהצוות הרפואי התייחס אלינו בשחצנות ובגאוותנות. אם היו לוקחים את הכלה שלי כבר בארבע אחר הצהריים לניתוח קיסרי, היום היה לזוג הצעיר תינוק מקסים וחמוד. הם פשוט הרסו אותו. הוא היה תינוק מושלם. הוא יצא יותר משלושה ק"ג. זה פשוט נורא. אחרי לילה של בכי פגשתי את הרופא, אמרתי לו 'תראה מה הגאווה והשחצנות שלך עשו לנו. הרסת ילד וחיסלת משפחה'. הוא הנהן בראשו. למה הם לא לקחו אותה לניתוח קיסרי כשהיא ביקשה? למה?'".
מבית החולים נמסר בתגובה כי בכל מהלך הלידה, עוד לפני הניתוח הקיסרי, הראו כל הניטורים והבדיקות כי העובר לא נמצא במצוקה ושאפשר להמשיך ליילד כרגיל. כשעבר זמן רב מתחילת הלידה, וכשהתינוק התקשה לצאת - אז הוחלט שיש לבצע ניתוח קיסרי. "ברור שבחוכמה שלאחר מעשה, אם האמא הייתה הולכת מיד לניתוח קיסרי, ייתכן שהמוות היה נמנע, אבל כל מהלך הלידה לא הצביע על סימני מצוקה", אמרו בבית החולים.
אחד מאנשי צוות בית החולים, הבקיא בפרטי האירוע, סבור שלא כל פעולות הרופאים היו נכונות. הוא אמר ל"ידיעות אחרונות" כי לדעתו, הרופא המומחה שניסה להוציא את התינוק בוואקום בפעם השניה פשוט טעה. "לעשות ואקום בלידה רגילה זה מקובל. אבל אם זה לא מצליח, יש לגשת מיד לחדר ניתוח. אבל הרופא התרשם ששווה להוציא את התינוק בוואקום ולחסוך לאישה ניתוח. זו טעות. אסור היה לו לעשות את הוואקום השני".