מאפיות מומלצות
- אחים הרשקו. עוד ברומניה היו האחים הרשקו סמכות בכל מה שקשור לבייגלך. בארץ כבר שלושה דורות הם עסוקים בהכנת הלחם עם החור, לא זה של ניו-יורק, אלא המזרח אירופאי, זה שקודם מבשלים ואחר כך אופים עם מלח או שומשום. רחוב עספור 21, חיפה. טלפון: 04-8554004.
- מאפיית הטמפלרים. מבנים אפורים, מגודרים ומבוצרים. רומנטיקה אין כאן, אלא בעיקר נשים לבושות שמלות אחידות, נוקשות, השפה בעיקר גרמנית והלחם נהדר. זהו לחם צפוף מהזן האירופי, ובו גרעינים לא טחונים והרבה טעם. לחם דגנים משולש, לחם שיפון כמעט שחור שאין לו מתחרים ואפילו הלחם הקל טעים (עד כמה שאפשר ללחם קל להיות טעים). תעשיות בית אל. זכרון יעקב, דרך היקב. טלפון: 04-6399847.
- מאפיית סלמאן. מאפייה שהוקמה לפני כ-40 שנה ונדמה שמאז דבר לא השתנה. מהטאבון קופצות פיתות עיראקיות לוהטות, כעכים נהדרים מהזן העיראקי השמח, "גאוורג'" (פיתה עיראקית דקה ופריכה). במקום נמכרים גם חמוצים וכבושים, עמבה טובה מאוד עשירה בחתיכות של עמבה אמיתית בפנים. רחוב שלהבת 7, אור יהודה. טלפון: 03-5332879.
- מאפייה בוכארית, מרכז אסיה. בחזית המקום יש מאפייה בוכארית שעושה את הלחם היבש והעמוק שמגישים בתוכו סלט וגם את הלחם הבוכארי הטעים, שהוא קשה באמצע ורך מסביב, וכן מיני כיסונים במילוי בשר, דלעת או כרוב. רחוב מסילת ישרים 41, שכונת שפירא. טלפון: 03-6393859.
- מאפיית ויקטוריה. מאפייה ותיקה וידועה בכרם התימנים בתל-אביב. לדעתי, נאפות שם הפיתות הכי טובות בארץ – פיתות עבות, תפוחות וטעימות. יש סלוף ויש לחוח, בו משתמשים כמעט כל המסעדות בשכונה. הכל טרי וטוב. רחוב נחליאלי 11, כרם התימנים, תל-אביב, טלפון: 03-5101808.
מומלצים