שתף קטע נבחר

לראשונה: הגברים בסעודיה הולכים לקלפיות

כ-140 אלף מתושבי ריאד וסביבותיה השתתפו בבחירות המונציפליות הראשונות מסוגן במדינה. הבוחרים, כולם גברים, יקבעו את זהותם של מחצית מחברי המועצות המקומיות. הנשים במדינה אינן רשאיות להצביע

בלי נשים: כ-140 אלף גברים סעודים צפויים להגיע היום (ה') לקלפיות, על-מנת לקחת חלק בבחירות הדמוקרטיות הראשונות מסוגן במדינה. מדובר בסבב הראשון של הבחירות המוניציפליות בממלכה, המתקיים בריאד הבירה ובסביבתה.

 

המצביעים בשלושת סבבי הבחירות יקבעו את זהותם של מחצית ממספר החברים במועצות המקומיות באזור. את שאר הצירים תמנה הממשלה, הכפופה למשפחת המלוכה.

 

רק גברים מעל גיל 21 יגיעו היום לקלפיות. על הנשים, המהוות מעל ל-50 אחוזים מאוכלוסיית המדינה, נאסר להשתתף בבחירות. 

 

"זה רבע בחירות", אמר עלי אל-אחמד, פעיל בארגון סעודי הממוקם בוושינגטון. בראיון לעיתון הבריטי "גרדיאן" הסביר אל-אחמד: "הנשים, חצי מהאוכלוסייה, לא יכולות לבחור, וממילא אנחנו בוחרים רק חצי מהנציגים. יוצא רבע".

 

הבחירות המקומיות: חלק ממערך של של רפורמות

 

במדינה בה דמוקרטיה נחשבת כצעד הנוגד את האיסלאם, גם אלה שיכולים להצביע לא ממהרים לממש את זכותם. הגברים שנרשמו להצבעה בריאד מהווים רבע מבעלי זכות הבחירה. באזור אהסה, מזרחית לריאד, אחוזי ההרשמה גבוהים יותר, אך אינם מספקים - כ-45 אחוזים בלבד.

 

בניגוד לאחוזי ההרשמה הנמוכים, מספר המועמדים מרקיע שחקים. באזור ריאד מתמודדים 1,800 מועמדים. בבירה עצמה מנסים 700 מתמודדים להיבחר, רק שבעה מהם ייבחרו.

 

הסבב השני בבחירות ייערך בשלושה במרס, ויתקיים במחוזות המזרחיים והדרום-מערביים במדינה. סעודים המתגוררים בערי המערב, כמו מכה ומדינה, יחד עם חבריהם שבצפון סעודיה, יגיעו לקלפיות בסבב השלישי, שיתקיים ב-21 באפריל.

 

הבחירות הן חלק ממערך גדול יותר של רפורמות אותן מנסה סעודיה להוביל. עם זאת, בבית המלוכה הסעודי מתעקשים כי הרפורמות נועדו להתאים להלך הרוח הסעודי, ולא לריצוי מדינות המערב, וארצות הברית בראשן, שקוראת זה שנים לקידום ערכי הדמוקרטיה בבת-בריתה הערבית הגדולה ביותר.
פורסם לראשונה 10.02.05, 11:12

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בוחרים
בוחרים
צילום: רויטרס
לא יבחרו (ארכיון)
לא יבחרו (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים