שתף קטע נבחר

סקר: הנוער לא מאמין בכנסת, אך מאמין בצבא

מרכז המחקר והמידע של הכנסת ערך סקר מקיף באשר לאמון שרוכשים בני הנוער למוסדות המדינה השונים. הצבא דורג במקום הראשון עם 77 אחוז; מערכת המשפט - 66 אחוז; התקשורת - 42 אחוז, ומי במקום האחרון? הכנסת עם 32 אחוז בלבד

בני הנוער מביעים אי-אמון בכנסת: בני הנוער מדרגים את הכנסת במקום הנמוך ביותר מבחינת רמת האמון שהם מייחסים לה מבין מוסדות השלטון. כך עולה מסקר מקיף שנערך על-ידי מרכז המחקר והמידע של הכנסת והוצג בכנס באר שבע לשלום הילד.

 

המוסד שנתפס על ידי בני הנוער כאמין ביותר הוא צה"ל עם למעלה מ-77 אחוז מבני הנוער שציינו כי הם נותנים בו אמון, לעומת 32 אחוז בלבד, שקיבלה הכנסת. עוד עולה מהנתונים כי למעלה מ-66 אחוז מאמינים במערכת המשפט ורק 42 אחוז מאמינים בגופי התקשורת השונים.

 

"אם בני הנוער ילמדו על עבודת הכנסת רק מצפייה מזדמנת בטלוויזיה בוויכוח קולני כלשהו במליאת הכנסת, אין לצפות שהאמון הנמוך שלהם בכנסת ישתנה". אמר מנכ"ל המועצה לשלום הילד, ד"ר יצחק קדמן, בתגובה לממצאים.

 

אז איך מעוררים מחדש את אמון בני הנוער בבית המחוקקים? לדברי קדמן, "על הכנסת וחבריה לפעול יותר לשיתוף ילדים ובני נוער בעבודת הכנסת ולתת להם תחושה של שותפות וכבוד. לחוסר האמון של בני הנוער בכנסת, יש משמעות מסוכנת מרחיקת לכת על היחס של בני הנוער לדמוקרטיה הישראלית, בהווה ובעתיד".

 

חבר הכנסת שאול יהלום מהמפד"ל הציע לפתוח את יום הלימודים בבתי ספר התיכוניים, בדיון קצר על נושאים אקטואליים שעל סדר היום, כדי להגביר את המודעות והמעורבות של בני הנוער.

 

חברת הכנסת לשעבר, תמר גוז'נסקי, טענה כי שורש הבעיה נעוץ בבתי הספר עצמם. "בשעה שבבתי הספר שלנו אין אפילו מינימום של דמוקרטיה, אי אפשר לצפות שבני הנוער יעריכו או יפנימו את חשיבותה". גוז'נסקי הוסיפה כי יותר ויותר בני נוער רוצים 'איש חזק', ציות לסמכות, ולא רוצים שוויון וזכות השתתפות במיוחד למיעוטים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ הכנסת
בית המחוקקים. לא אמין
צילום: ערוץ הכנסת
צה"ל נתפס כאמין ביותר
צילום: איי פי
צילום: עופר מאיר
לקיים דיון כל בוקר. ח"כ יהלום
צילום: עופר מאיר
מומלצים