קפה דה קלוס: "על האש" בהולנדית
קפה דה קלוס שבכיכר ליידספליין באמסטרדם הוא פונדק רוחש וגועש שצלעות מעושנות הן המאכל המבוקש ביותר על דלפקי העץ שלו

מוקירי זכרי טוענים לזכותי - ומי אני שאסתור אותם - כי שילוב מושלם של עורמה טבעית, אינטואיציה גברית ותחושת בטן(אוכל הכל אינו חושב מהראש), הביא אותי להרחיק עד אמסטרדם כדי להימנע מחוויית  הדרבי התל-אביבי, שהצליחה לשרוט גם בשלט-רחוק את לבי הצהוב.

 

וכך, בין פתיתי שלג מטאורולוגיים ושבבי אגו ספורטיביים, לא יכולתי לבקש לעצמי נחמה חמימה, נעימה וטעימה יותר משדרת צלעות מטורפת, שרשרת ספריבס

בלתי מתפשרת, שתשיב את רוחי ובאותה הזדמנות את אמוני ביפי הבריאה.

זהו, כנראה, תפקידו הקוסמי של "Cafe De Klos", בית-מרזח לבשרים השוכן ברחוב צדדי בואכם ליידספליין, הכיכר האמסטרדמית הרוחשת. צלעות הן המאכל המדובר ביותר בפונדק ההומה הזה, שחביב על הולנדים ותיירים כאחד. כה חביב, עד שגיחה ספונטנית, ללא הזמנה מוקדמת, עלולה לתקוע את תאבי הבשרים בכניסה הצפופה "עד שיתפנה מקום".

 

ככה ניצבנו גם אנחנו, חבורה הולנדית-ישראלית קטנה, מסניפים את אדי הגריל המשכרים, ותולים עיניים כלות בטורפים מנוסים יותר, שהקדימו ותפסו את מקומותיהם בשטח המצומצם. זה לא לקח יותר מדי, שכן דה קלוס אינו מזמין אותך להתרווח ולבלות שעות. העיצוב שמזכיר פונדק דרכים מימים ימימה, ריהוט העץ הפשוט והפונקציונלי, היעדר הגינונים ואפילו המחירים המתונים מכוונים את הלקוח למסקנה אחת: כאן אוכלים, בעיקר בשר, שותים, כמובן, שואבים מעט אווירה - ויוצאים אל הלילה. במלים אחרות: "על האש" בהולנדית.  

 

כשהגיעה שעתנו, דילגנו על המנות הראשונות (שניים וחצי מרקים וגבינות ב-6.20-4.20 יורו) ודהרנו למחוזות הגריל. עבדכם הנאמן נתן, כמובן, מנה הגונה של צלעות חזרזיריות מעושנות, במשקל פעוט של 750 גרם(15 יורו). כמה שאני מת על בשר מעושן: הניחוח, הגוון, הטעם המתלווה. אם בשר מעושן ייכנס פעם לשוק הבשר שלי, אשקול להינשא מחדש. הריבס היו טריות, עסיסיות וטעימות כמתבקש. לא מטופלות מדי, לא מתוחכמות מדי - מספקות (למרות שכבר אכלתי, גם בארץ, צלעות מוצלחות לא פחות).

 

מרפק למרפק, על הדלפק, ננעצו לידי ניבים בסטייק סירליון מכובד (17.75 יורו). הנועץ דיווח שהבשר משובח, צעיר ועשוי במידה הכי נכונה. גם מנת העוף הגדולה (13.50 יורו) שהזמינה הרכה שבינינו לא אזבה. יכולנו בשקט לוותר על הקינוחים (4.60-2.70) הבראוני עם גלידת הווניל, וגלידת הווניל העצמאית עם השוקולד מעל, היו סבירים בלבד.

 

דה קלוס יודע בדיוק מה הוא רוצה ואיך לעשות את זה. המקום ממוקד מאוד (צמחונים כמעט מיותרים כאן), משופשף ובטוח בעצמו. אולי בטוח מדי בעצמו: המלצרים והברמנים הצעירים והרהוטים נישאים על גלי הפופולריות והאווירה המשוחררת, עד שהם מרשים לעצמם להסתלבט על לקוחותיהם בשחצנות נעורים. כשביקשתי מאחד מהם כרטיס ביקור, הוא חקר תחילה כמה אחיות יש לך?, והגיש לי כרטיסים בהתאם. אז ראשית, יש בעולם מקומות שבהם יציאה כזו היתה מזכה אותו בדקירה. ושנית, נראה אותו מתחכם איתן ישירות ככה. חכם גדול.

 

  • Cafe De Klos. Kerkstraat 41-43. Amsterdam. Tel. 020-6253730

 

לפנייה לכתב/ת
    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה קפה דה קלוס: "על האש" בהולנדית
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    אוכל הכל
    צילום: נעמה בן דוד
    גיחה קטנה לאמסטרדם - העיקר להימנע מההשפלה שהנחילה הפועל
    צילום: נעמה בן דוד
    ynet ספיישל