חדש: אינטרנט אלחוטי לפרות
אם עד היום קישרנו את טכנולוגיית הקישוריות האלחוטית הקרויה Bluetooth רק לטלפונים סלולרים או נגנים, ואולי שמענו גם על מוצרים נלווים כמו אוזניות מכוניות אלחוטיות ורמקולים שפועלים על גבי הטכנולוגיה הזו, נא להכיר: פרת Bluetooth
טכנולוגיית הקישוריות האלחוטית Bluetooth מזוהה בעיקר עם טלפונים סלולרים, מחשבים ניידים ואף אוזניות אלחוטיות ורמקולים. אך פרה אלחוטית (Bluetooth Cow)? דבר כזה עוד לא היה.
החברה הדנית BlipSystems הודיעה כי פיתחה רשת Bluetooth המסוגלת לנטר ולבדוק את הפרות ברפת ולדווח לחוואי על מחלות או על מצבם הבריאותי של הפרות בעדר. הרשת האלחוטית, שפותחה בשיתוף פעולה עם משרד החקלאות הדני והמרכז למחקר בקר ומדעי החקלאות במדינה, מבוססת על חיישנים האוספים מידע בריאותי מכל ראש בקר.
BlipNet network
רשת ה-Bluetooth הקרויה BlipNet network כבר מוטמעת בכמה מתחמי עסקים, והיא מזהה מכשירים סלולרים או מחשבים ניידים בסביבתה אשר תומכים בטכנולוגיית ה-Bluetooth, ויודעת לשלוח למנויים פרסומת ומבצעים. למשל, אם הרשת מותקנת בקניון, לקוח פוטנציאלי אשר יעבור ליד חנות מסוימת, יקבל אל מכשיר הטלפון שלו (גם מחשב כף יד או מחשב נייד) הודעה דרך קישורית ה-Bluetooth על המבצעים הקיימים כרגע בחנות הסמוכה.
כיצד פועלת המערכת באחו?
לכל פר ופרה מוצמדים חיישנים ניידים שתפקידם ללקט מידע ולזהות מיני מחלות שגורמות לשינויים בדפוסי תזוזות ותנועות הבקר, לאתר אכילת יתר עליית חום הגוף או ליקויים בדריכת הפרסה. מפתחי המערכת מסבירים, כי בעקבות הגידול במספר ראשי הבקר, הפיקוח והניטור של כל אחד ואחת מן העדר הפך למטלה לא קלה.
"מעתה יוכלו החקלאים להשגיח על העדר שלהם באופן אוטומטי", מסרה החברה לאתר Personal Computer World. פיטר קנודסן, מנכ"ל החברה, ציין כי המערכת יכולה גם לעקוב אחר הדופק ואחר חום הגוף וכן כמה זמן הפרה שוכבת, עומדת או משנה את התנהגותה. נתונים אלה מאפשרים לחזות אילו מחלות הולכות להתפרץ בבקר.
תג המחיר של המערכת עומד על כ-95 יורו לכל ראש בקר (כ-540 שקל). קונדסן סבור כי המערכת תשתלם לבעלי 100 ראשי בקר ומעלה.