אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

הכסף שלך

היברידי. הכי יקר
היברידי. הכי יקר 
 
גז. הכי זול צילום: שאול גולן
גז. הכי זול צילום: שאול גולן
 
דיזל. הכי זול לתדלוק
דיזל. הכי זול לתדלוק 
 
בנזין. הכי זול ברכישה ראשונית
בנזין. הכי זול ברכישה ראשונית 
 
 


אפליקציית השוואת מחירים בתיירות
 

הזולה ביותר לאחזקה - מכונית גז

בדיקת "ידיעות אחרונות" מגלה שבהשוואה בין מנועי בנזין, דיזל, היברידי (בנזין וחשמל) וגז, המכונית ההיברידית היא היקרה ביותר לאחזקה

בני ברק
פורסם: 17.03.05, 15:21

החלטתם לרכוש רכב חדש, בחרתם את הדגם והצבע, עכשיו מגיע שלב החישובים, כמה עולה הרכב וכמה, בעיקר, יעלה לכם להחזיק אותו מדי חודש. משה וסמדר קצין מחברת "חשב", הישוו עבור "ידיעות אחרונות", עלות של ארבעה כלי רכב משפחתיים בעלי סוגי מנוע שונים. למרות הסיסמאות, לפיהן רכב היברידי (רכב שמשלב מנוע בנזין עם מנוע חשמלי שמטרתו לצמצם שימוש בבנזין ולזהם פחות את הסביבה) או רכב דיזל, זולים יותר, מהבדיקה עולה דווקא תמונה הפוכה.

 

המסקנה החד משמעית היא כי מכונית המונעת בגז היא הזולה ביותר לאחזקה. המכונית ההיברידית, דווקא היקרה ביותר. נכון להיום, קיים בארץ מספר מועט של מכוניות מונעות בגז (בין עשרות למאות) בעיקר בשל חוסר כדאיות הקמת תחנות תידלוק בגז. בעיקרון, ניתן להתאים כל הרכב לשימוש בגז.

 

איך מחשבים עלות אחזקה

 

הבדיקה של חשב נערכה כאמור בארבע מכוניות משפחתיות אוטומטיות: סובארו אימפרזה מונעת בנזין עם מנוע 1.6 ליטר, שמחירה 122,900 שקל. טויוטה

פריוס (היברידית) מנוע 1.5 ליטר, שמחירה 180 אלף שקל. רנו מגאן (דיזל) מנוע 1.5 ליטר, שמחירה 142 אלף שקל, וסובארו אימפרזה (משולב בנזין+גז) מנוע 1.6 ליטר, שמחירה כ-134,750 שקל. התחשיב מתייחס למכונית הנוסעת בממוצע 17 אלף ק"מ בשנה, שזהו הקילומטרז' הממוצע לרכב משפחתי. ממצאי הבדיקה מתייחסים לעלות האחזקה השנתית של מכונית, שנרכשה כחדשה ומוחזקת על ידי בעליה במשך חמש שנים. עלות האחזקה מתבססת על כמה רכיבים מרכזיים, ביניהם: סכום הרכישה המקורי, מחיר הרישוי השנתי, הטיפולים השנתיים וכמובן, צריכת הדלק.

 

עלות האחזקה השנתית של המכונית ההיברידית: 38,856 שקל. העלות החודשית: 3,238 שקל. האחזקה של האימפרזה המונעת בגז היא הזולה ביותר: 32,325 שקל, שהם 2,694 שקל בחודש. אחזקת סובארו בנזין מגיעה ל-33,161 שקל לשנה או 2,763 שקל לחודש. רנו מגאן דיזל תעלה 37,023 שקל לשנה, או 3,085 שקל לחודש.

 

המקור לפערים האלה נעוץ גם בהפרשים שבין מחירי הרכישה של המכוניות. עלות הרכישה באה לידי ביטוי בסעיף הנקרא "החזר ההון", כלומר מדובר בריבית ובירידת הערך שאנו משלמים על הסכום המושקע ברכישת המכונית. במכונית ההיברידית, החזר ההון הוא הגבוה ביותר, משום שכדי לרכוש אותה צריך להיפרד מ-180 אלף שקל, בעוד שכדי לרכוש סובארו רגילה (מונעת בבנזין) צריך להיפרד מ-123 אלף שקל בלבד. לפער הזה יש מחיר: החזר ההון של ההיברידית מגיע ל-20,317 שקל לשנה לעומת 13,409 שקל לשנה במכונית המונעת על-ידי בנזין, שהיא הזולה ביותר.

 

הבדלים במחיר הרישוי

 

גם מחיר הרישוי השנתי משתנה בין המכוניות: לרכבי דיזל יש תוספת "קנס" של 2,323 שקל מעבר לאגרה הרגילה, ובסך הכל מגיע מחיר הרישוי השנתי ברכב כזה ל-3,718 שקל. מחיר הטיפולים והתיקונים ברכבי דיזל גבוה יותר מאשר ברכבי בנזין, וגם לכך יש השפעה על עלות האחזקה. המשתנה הנוסף, שאליו נוטים לייחס את עיקר החשיבות: צריכת הדלק. כאן רכב הבנזין מפסיד בתחרות. ככל שהקילומטרז' גדול יותר, כך גדל היתרון של חלופות הבנזין.

 

בסובארו בנזין צריכת הדלק עומדת על 7,735 שקל לשנה. בפריוס: 4,862 שקל. ברנו דיזל 3,621 שקל, ובסובארו גז: 4,276 שקל.

 

המסקנה: אם אינכם עושים קילומטרז' גבוה במיוחד, אל תמהרו להסתער על רכבים שהם רק חסכוניים בצריכת הדלק שלהם. בידקו היטב גם את הרכיבים האחרים של המשוואה.


עלות אחזקת מכונית לפי סוג המנוע (בשקלים)
עלות אחזקת מכונית לפי סוג המנוע (בשקלים)
סעיף הוצאה בנזין בנזין+חשמל דיזל בנזין+גז
החזר הון שנתי 13,409 20,317 18,970 14,697
טסט 1,178 1,825 3,718 1,178
ביטוחים 6,963 8,316 5,988 7,788
תיקונים וחלפים 3,740 3,400 4,590 4,250
צמיגים 136 136 136 136
דלק 7,735 4,862 3,621 4,276
סה"כ עלות שנתית 33,161 38,856 37,023 32,325
סה"כ עלות חודשית 2,763 3,238 3,085 2,694

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as16-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©