עוף בזעתר עם שום ואספרגוס
פיליפ מטראי ממגזין "שף" במתכון אביבי של נתחי עוף צלויים עם זעתר, בליווי שום ירוק ואספרגוס, שמונחים על מצע פיתה בוכרית שסופגת את כל המיצים הטעימים
המרכיבים (4 מנות):
8 ירכי עוף ללא העצם (מבקשים מהקצב)
2 כפות עלי זעתר טריים
3 ראש שום (רצוי שום ירוק טרי), חצויים
4 בצלים קטנים, קלופים וחצויים
8 שזיפים שחורים מיובשים, מגולענים
1/4 כוס יין לבן יבש
1/2 כוס שמן זית
1 כף דבש
2 כפות עלי טימין טריים
מלח, פלפל שחור
להגשה:
1 פיתה טורקית או לחם גרוזיני (להשיג במאפיות מתמחות ובשווקים) או פוקאצ'ה
כ-10 גבעולי אספרגוס
גבעולי טימין
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).
- מפרידים בזהירות את קצות העור מבשר העוף ומכניסים לתוכו את עלי הזעתר. מסדרים את נתחי העוף בתבנית ומוסיפים את השום, הבצל והשזיפים.
- מערבבים בקערית את היין, שמן הזית, הדבש והטימין ויוצקים על העוף. מכסים ברדיד אלומיניום וצולים כ-40 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לצלות כרבע שעה, עד שהעוף שחום (אבל נזהרים לא לחרוך את השום). מוציאים
- מהתנור ומצננים כ-5 דקות. לא מכבים את התנור.
- ההגשה: מורחים על הפיתה שכבת שמן זית ומחממים 3-4 דקות בתנור החם.מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול ומבשלים את גבעולי האספרגוס כ-4 דקות. מניחים את הפיתה בצלחת הגשה ומסדרים מעליה את העוף, השום והשזיפים. יוצקים מלמעלה את נוזלי הצלייה ומגישים מייד, עם האספרגוס וגבעולי הטימין.
מנה אביבית במיוחד. עוף בזעתר
צילום: פיליפ מטראי
מומלצים