נחלת בנימין הקטנה – טייק II
שגיא קופר מספר על פסטיבל "נחלת בנימין הקטנה", שיערך לכבוד האביב. במסגרת הארוע תוכלו לטעום מגוון מנות מוזלות ממבחר מסעדות, לטעום יינות ישראלים, ולסייר באזור תל-אביב ההיסטורית
למה אני משתמש במילה אפלסיון? בגלל שמדובר בהתאגדות של מסעדנים לאורך הרחוב התל אביבי הזה, שעובר במרכזו של מה שהיה פעם מרכז העסקים של תל אביב והתפתח להיות "לב קולינרי" מעניין ומגוון; בגלל שיש משהו מאחד ומפריד ברחוב הזה, שמצד אחד הוא כולו רחוב של עסקים ו-"דאון טאון", ומצד שני, של בארים ומסעדות, שכל אחת מבטאת משהו אחר, משלה. הפעם יצרו כל המסעדות משהו שהוא מחווה לישראליות – בין אם בטעמים ובין אם בשילוב חומרי הגלם.
במסגרת הפסטיבל – שהשנה יתקיים בין ה- 6 ל- 13 באפריל – מציעות המסעדות שלאורך הרחוב מנות מיוחדות או מנות מתוך התפריט הקבוע, במחיר קבוע של 20 שקלים. לנו, הלקוחות, היתרון הגדול של פסטיבל מהסוג
הזה הוא היכולת לטעום ולהנות ממנות שונות, כל פעם באוירה אחרת, במסעדה או בר אחר, לצאת ולהסתובב, לחזור, לראות ולהראות.
אגב "להסתובב", הפעם ישולבו בפסטיבל גם סיורים מודרכים בסביבת הרחוב, בין בנייני הבאוהאוס וההסטוריה התל אביבית. הסיורים, בתשלום, מוגדרים "סיורי טעימות מודרכים, שמשלבים אוכל, יין ובאוהאוס". הם יערכו פעמיים ביום, האחד בשעה 18:00 והשני בשעה 19:30. הסיורים יודרכו ע"י מורי הדרך של העמותה ויכללו הסברים על ההסטוריה של הרחוב והאזור כולו, הארכיטקטורה של הבניינים בו וסיפורים על האנשים שמאחורי הבתים. במהלך הסיור ישולבו טעימות יין ואוכל בארבע - חמש מסעדות שונות. יהיה מעניין.
מה שותים?
כליווי לאוכל, נוכל גם השנה להנות מיין, בירה ואלכוהול במחירים מיוחדים. בפעם הקודמת היו אלה יינות אוסטרליים ואיטלקיים שהוצעו לצד היינות הישראליים. השנה, יהיו בתפריט רק יינות ישראליים, אבל במגוון גדול יותר. תמורת 20 ש"ח לכוס, ו- 15 ש"ח למילוי חוזר (הכוס נשארת אצלכם), תוכלו להנות מיינות רקנאטי ובנימינה, ממגוון סדרות, זנים וטעמים. גם אם אתם לא חובבי יין גדולים, זאת יכולה להיות הזדמנות מצוינת להחשף ליינות מאוד שונים באופיים, במיוחד אם אתם מתכננים לבוא בחבורה גדולה. במקרה כזה, כל אחד יכול לטעום משהו משל מישהו, והיין הופך לפסטיבל אמיתי. אם אתם בעניין, נסו את הפטיט סירה – זינפנדל החדש של רקנאטי. יין מאוד נעים, שיתאים להרבה מנות בשר מבושלות "איטית". הברברה של אותו יקב עשוי להיות פחות אטרקטיבי ממנו.
בירה ואלכוהול – טמפו מציעה לכם כוס בירה גולדסטאר (היש משהו ישראלי יותר?) במחיר של 15 ש"ח לכוס + 10 ש"ח למילוי חוזר. מה שעוד חזק הפעם הוא האלכוהול, עם קוקטיילים מצוינים על בסיס בקרדי ושקדים, פינלנדיה ותותים, צינזנו וקאסיס, ובלנטיין – עם הפתעה. מחירי הדרינקים משתנים בין 25 ל- 20 ש"ח, והמילוי החוזר – 20 או 15 ש"ח. מי שמעדיפים משקאות נקיים יוכלו לקנות דרינקים של בקרדי גולד, פינלנדיה, בלנטיינס וצינזנו.
ומה אוכלים?
בין המנות שמציעות המסעדות, ומהן טעמתי, אפשר למצוא:
אורקה - פלאפל שרימפס מצוין, מקורי ומעניין, עם שמנת חמוצה. זאת לא הפעם הראשונה שהמנה הזאת מוצעת במסגרת הזאת, ונשאר רק לחכות
לה בפיתה.
אוריינט אקספרס – סנדוויץ' סושי שמשלב פריכות חיצונית עם אורז הסושי הנימוח ופרוסות הדג הטרי. נחמד וטעים.
בטי פורד – אטריות קדאיף ברוטב וניל, עם גלידת חלבה ופיסטוקים (לאכול, להשען לאחור ולהאנח).
בראון – קבבים עסיסיים על מצע של פיתות בצל וטחינה, אולי לא מקורי, אבל בהחלט מקומי וטעים.
דיניץ – ביסק שרימפס סמיך וארומתי, טעים וטרי.
ל'אנטריקוט (כשרה) – ארטישוק, בנוסח הימים האלה ממש, מוקפץ בשמן זית ולימון, עם כוסברה טריה.
מכה – ספריבס נימוחים בג'ינג'ר ודבש. לא ממש "ישראלי", אבל טעים!
פביאנה – רביולי ריקוטה בקרמל פירות עשיר.
תהל – בורקס בשר סרטנים בקרם קארי, מנה עדינה שבהחלט מהווה מחווה טובה לבורקס המסורתי.
תוכנית הסיורים באזור
העמותה לתיירות ת"א -יפו תפעיל במשך ימי הפסטיבל שני סיורים בכל יום. מחיר הסיור (כולל טעימות): 80 ש"ח. לפרטים נוספים והרשמה ניתן לפנות החל ביום א', 1.4.2005, ללשכת המידע של העמותה לתיירות, בטל' 03-5166188. בימים א'-ה' 9:30-17:00 יום ו' 9:30-13:00.
- פסטיבל האביב של נחלת בנימין הקטנה - בימים 6 עד 13 באפריל, מהשעה 12:00 ועד לשעות הסגירה של כל מסעדה. חניה – לבאי הפסטיבל – החל בשעה 16:00 בחניון גרוזנברג; 10 ש"ח לזמן בלתי מוגבל.