שתף קטע נבחר

עלייה של 70% בחולי סרטן בלוטת-התריס בישראל

בכנס סרטן בלוטת התריס הסבירו מומחים כי מספר הילדים החולים הוכפל בשנים האחרונות. מידי שנה מתווספים כ-500 חולים חדשים, רובן – נשים. צוות מומחים יגבש בקרוב הנחיות חדשות לטיפול במחלה

בשני העשורים האחרונים ניכרת עליה של כ-70 אחוז בשכיחות סרטן בלוטת התריס בישראל, כך מסרו מומחים בכנס מיוחד שהוקדש למחלה. הכנס בו השתתפו רופאים מומחים מתחומים שונים, הציג עליה גם במספר הילדים המאובחנים במחלה. צוות מומחים יגבש בקרוב הנחיות חדשות לטיפול במחלה הקשה.

 

בלוטת התריס (תירואיד) היא בלוטה קטנה הממוקמת מתחת לפיקת הגרון. היא מפרישה את הורמוני התריס, המפקחים על חילוף החומרים בגוף. ההורמון TSH, המופרש מבלוטת יותרת-המח, משפיע על הפרשת הורמוני התריס מהבלוטה.

 

רוב החולים שאובחן אצלם סרטן בלוטת התירואיד עוברים כריתה של הבלוטה וטיפול ביוד רדיואקטיבי לסילוק שארית הרקמות הממאירות. לאחר הטיפול עליהם לקחת במשך כל יום בחייהם הורמון תירואיד מלאכותי. המעקב התקופתי אצל החולים נעשה על ידי בדיקת דם, בדיקות גופניות, הדמיה על ידי אולטרה סאונד לעיתים בצירוף מיפוי רדיואקטיבי כל גופי.

 

לדברי ד"ר אוהד כהן, מומחה לאנדוקרינולוגיה מהמרכז הרפואי שיבא, חיים בישראל למעלה מ-5000 חולים בסרטן בלוטת התריס (הידוע גם כסרטן בלוטת המגן או סרטן התירואיד), ומידי שנה מתווספים כ-500 מקרים חדשים. שני שליש מהחולים הן נשים, המאובחנות לרוב בשנות ה-30 עד 50 לחייהן.

 

"בניגוד למחלות הסרטן האחרות, מדובר בסרטן שברוב המקרים ניתן לנצח אותו", אומר כהן, "אך למרות סיכויי ההחלמה הטובים, אצל שליש מן החולים חוזרת המחלה לעתים גם אחרי שנים רבות. 75 אחוז ממקרי המוות הקשורים בסרטן בלוטת התריס מתרחשים אצל חולים שאובחנו וטופלו, אך הסרטן חזר והתפשט בגופם. מכאן החשיבות לאבחון וגילוי מוקדם של הישנות המחלה תוך מעקב תקופתי רציף וארוך טווח".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סרטן בלוטת התריס. עלייה מדאיגה במס' החולים
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים