שתף קטע נבחר

נבחרי PC Magazine: מחשבים וכרטיסי מסך

סדרת כתבות המציינת את המוצרים המקוריים והיצירתיים ביותר בשנה החולפת, אשר שימשו דוגמה לכל התעשייה. בכתבה הראשונה: מחשבים אישיים, רכיבים ואחסון מידע

זו השנה ה-21 שמערכת PC Magazine בוחרת את המוצרים שמימשו בשנה החולפת את הטכנולוגיות המקוריות ביותר, בצורה היצירתית ביותר, ושימשו דוגמה לכל התעשייה. חלק מהמוצרים האלה הם כבר הצלחה מסחרית - אחרים מקדימים את זמנם והיצרנים עדיין כוססים את ציפורניהם בהמתנה ל"נקודת התפנית" (Deflection Point), בה החלוציות מתחילה להשתלם גם מבחינה פיננסית.

 

עם זאת, המוצרים שנכנסים לתחרות הם "מוצרי מדף" לכל דבר, לא בלוני ניסוי ולא הצצות מוקדמות על מה שמתבשל במעבדות. אפשר לקנות אותם, להשתמש בהם ולהעמיד את המצוינות הטכנולוגית שלהם במבחן השימושיות.

 

בתחרות השנה השתתפו 63 מוצרים, שיצאו לשוק בין ה-1 לאוקטובר 2003 ל-1 לאוקטובר 2004, ב-11 קטגוריות. בחרנו בכל קטגוריה את המנצח ואת שני המתחרים החזקים

ביותר שלא עלו למקום הראשון, להם אנו נותנים תעודת צל"ש. מחצית המוצרים לא הגיעו לקו הגמר, אך גם הם ראויים להיות מופת טכנולוגי. אבל כמו בכל אולימפיאדה על הדוכן יש מקום רק לשלושה.

 

למעט בחלוקת הפרסים המיוחדים להישגים אישיים, נושא בו אנו מצדיעים לחמישה אנשים צעירים על מה שהם חוללו בשנה האחרונה - ולממציא אחד בוגר על הישג חיים. שוב, יש הרבה יותר שותפים לדינמיקה הנמשכת בתעשיית ה-PC, אבל צריך לעשות את הבחירה ולעמוד מאחוריה לפחות עד תחילת 2006. 

 

הערה: חלק מהמוצרים אינם משווקים בישראל אך בכל זאת מופיעים כאן, כדי שנדע מה אנחנו מפסידים.

 

מחשבים אישיים

 

  • במקום הראשון: OQO Model 01

 

הנבחר השנה בקטגוריית ה-PC אינו בדיוק מה שאתם מצפים לקבל בתור מחשב אישי. הוא גדול כמו PDA ממוצע (12.5 x 9 x 2.3), שוקל כמו PDA ממוצע (440 גרם) ויש לו צג בגודל PDA ממוצע. אבל בתוך המארז הזעיר נמצא PC אמיתי, כזה שמריץ את Windows ואת יישומי Office ללא פשרות וללא תירוצים, על מעבד Transmeta Crusoe TM5800. יש לו אפילו דיסק קשיח המחזיק 20 גיגהבייט, ממשק אלחוטי 802.11b,
צילום: פי סי מגזין
OQO-Model1 PC Magazine (צילום: פי סי מגזין)
מקלדת זעירה וכרטיס קול אינטגרלי. לא כל אחד יעדיף את OQO Model 01 בתור המחשב הנייד שלו, אבל אין להכחיש את המצוינות הטכנולוגית של מיניאטוריזציה ושימור אנרגיה שהמוצר הזה ממחיש בצורה ייחודית כל-כך.

 

  • צל"ש: Toshiba Qosmio E15

 

הרבה שבחים הרעפנו על מחשב המולטימדיה הנייד של טושיבה, שמוצע ב-3 דגמים עם צגים שונים. E15 נועד לספק חוויה דיגיטלית מושלמת למי שחי בדרכים וצריך לקחת איתו לא רק את תחנת העבודה ומכונת המצגות, אלא גם את הטלוויזיה, רשם הוידאו הדיגיטלי ומעבד האודיו הרב-ערוצי שלו. יש לו צג LCD בהיר במידה לא רגילה, מקלט טלוויזיה ונגן DVD, שפועלים בלי שתצטרכו להדליק את המחשב כדי לראות תוכנית או סרט, וכל מה שאתם רוצים במחשב מחברת עסקי או פרטי.

 

ביפן Qosmio E15 הוא להיט היסטרי

צילום: פי סי מגזין
ToshibaQosmiosE15 PC Magazine (צילום: פי סי מגזין)

גם בקרב סטודנטים וזוגות צעירים, שנאלצים להסתפק בשטח מחייה מיקרוסקופי ולכן מחפשים איך להכניס את כל העולם הדיגיטלי שלהם למחשב נייד אחד. בישראל הוא קצת יותר מדי יקר לקהל הזה, אבל לגבי המצוינות הטכנולוגית שלו אין ויכוח.

 

  • צל"ש: Apple iMac G5

 

שיטת השמות המשונה של אפל דורשת שנסביר למי בדיוק אנו מתכוונים לתת צל"ש: לדגם של משפחת המחשבים המשולבים בצג LCD, שכולל מסך 20 אינטש ומעבד G5 עם מהירות 1.8 גיגהרץ.

 

ב-iMac הזה תמצאו את כל מה שאתם צריכים במחשב ביתי - מעבד חזק, מספיק זיכרון, דיסק קשיח ודיסק אופטי, ממשק רשת וכדומה - בנוי כבר במארז מאחורי הצג, שעוביו כ-5 ס"מ.

 

ומאחר והמסך מספיק גדול (באורך וברוחב)

צילום: פי סי מגזין
Apple-iMac20 PC Magazine (צילום: פי סי מגזין)

אין צורך להשתמש ברכיבים קומפקטיים ויקרים, שנלקחו מעולם המחשבים הניידים. המקלדת והעכבר מתממשקים בצורה אלחוטית עם Bluetooth ויש אופציה גם לממשק אלחוטי 802.11g. כמו הרבה פעמים בעבר, אפל מראה לאחרים את הדרך בעיצוב חכם של מחשבים שולחניים.

 

רכיבים

 

  • במקום הראשון: PCI Express Chipsets

 

"ערכת השבבים", ה-Chipset, ממלאת תפקיד מרכזי במחשב - אך רק לעיתים נדירות זוכה להערכה ראויה על עבודתה. השנה החלטנו להעניק את אות המצוינות הטכנולוגית לזוג ערכות שבבים של אינטל, סדרות 915/925, שמביאות ללוח האם את התפיסה החדשנית של אפיק PCI Express כתחליף לאפיקי המערכת המתיישנים PCI ו-AGP.

 

על פי התפישה החדשה, את כל הרכיבים המהירים ותת-המערכות העיקריות צריך לחבר בממשק טורי (Serial), לא מקבילי (Parallel), מנקודה-לנקודה (Point-to-Point), ולא

צילום: נט מגזין
מעבדים pentium4a (צילום: נט מגזין)

 באפיק משותף אליו מתחברות תת-מערכות שונות (Multi-Drop).

 

הממשק הטורי מאפשר להעלות את המהירות לרמות בהן כבר קשה לסנכרן את האפיקים המקביליים, וחיבור נקודה-לנקודה אומר שאין צורך לנהל את זכויות הגישה (Access Control) והעברת נתונים במסלול אחד לא מושפעת ממה שקורה במסלולים האחרים, שמחברים תת מערכות אחרות.

 

טכנולוגיית PCI Express מכפילה את רוחב הפס של המסלול הגרפי כבר במימוש הראשוני שלה בערכות השבבים 915/925 של אינטל. בעתיד אפשר יהיה להכפיל שוב ושוב את רוחב הפס לפי הצורך ולהעביר בהדרגה עוד מערכות היקפיות מאפיק PCI מקבילי לאפיק PCI Express. המועמדים הראשונים לכך הם בקר הדיסק וכרטיס הרשת, שיוכל לתמוך ב-10 גיגה-סיביות לשנייה ואף יותר. לפי התחזיות של אינטל, PCI Express יחליף את PCI באותה צורה שאפיק PCI החליף את ISA/EISA עשור אחד מוקדם יותר.

 

  • צל"ש: זיכרון DDR2

 

בשנים האחרונות צוואר הבקבוק בביצועי המחשב עבר מהמעבד לזיכרון. המעבדים הכפילו, שילשו וריבעו את רמת הביצועים - בעוד הזיכרון נשאר מאחור, מתקשה לספק למעבד את הנתונים בקצב הדרוש לריצה במהירויות מעל 3 גיגהרץ.

 

בניגוד למעצבי המעבדים, למתכנני זיכרון אין יד חופשית

צילום: פי סי מגזין
DDR2 PC Magazine (צילום: פי סי מגזין)

בהעלאת מהירות השעון משום שהם לא יכולים להסתכן בהגדלת החימום שנובעת מכך. טכנולוגית DDR2 פותרת את בעיית החימום בכמה טריקים שלא כאן המקום לתארם, אבל די אם נציין שבלעדיהם אי אפשר להמשיך את גידול רוחב הפס בממשק הזיכרון - ובלי גישה מהירה לזיכרון אין הרבה טעם בהגדלת הביצועים של המעבד.

 

  • צל"ש: סדרת GeForce 6xxx

 

מנוע המאיצים הגרפיים החדש של nVidia מחזיר אותה לאליפות הגרפיקה התלת-ממדית, לאחר שבשנים האחרונות ATI לקחה את הבכורה. השבב GeForce 6800 Ultra, למשל, כולל לא פחות מ-222 מיליון טרנזיסטורים, 6 מעבדים גיאומטריים (Vertex Processors), וגם 16 מעבדי טקסטורה ו-Rendering ב-16 סיביות לפיקסל.

 

המנועים מפיקים 600 מיליון מצולעים לשנייה, צובעים 6.4 גיגה-פיקסל

צילום: פי סי מגזין
nvidia PC Magazine (צילום: פי סי מגזין)

לשנייה ומוסיפים טקסטורה בקצב של 6.4 גיגה-פיקסל לשנייה. המאיץ משתמש בממשק GDDR-3 לזיכרון הגרפי, עם רוחב פס של יותר מ-35 גיגהבייט לשנייה. כל אלה הם מספרים דמיוניים ממש - שממלאים את ליבו של כל "גיימר" אמיתי באושר מופלא. נוסף על כך, הוא כולל מנוע עיבוד לווידיאו דיגיטלי, שמאפשר לראות במחשב טלוויזיה באיכות HDTV.

 

אחסון מידע

 

  • במקום הראשון: Sony DRU 700A

 

סוני זוכה במקום הראשון הודות לחלוציות שהיא הפגינה בהכנסה של פורמט Double Layer לזרם המרכזי של צריבת DVD. הכונן DRU-700A היה הראשון לצרוב 8.5 גיגהבייט על צד אחד של תקליטור DL, בנוסף כמובן ליכולות הצריבה המקובלות של CD/DVD+/-R/RW.

 

ומי שמרשימה עוד יותר היא התאימות עם תקליטורי DL המיוצרים

צילום: פי סי מגזין
SonyDVD-DRU700A PC Magazine (צילום: פי סי מגזין)

בלחיצה במפעלי השכפול (DVD-ROM). אם יש לכם כונן וידאו שיודע לקרוא תקליטורי DL מקוריים, לא תתקלו בשום בעיה עם התקליטורים הצרובים של סוני. לכם זה אולי נשמע טריוויאלי, אבל אם תזכרו בבלגנים שהתחוללו במשך שנים עד שבעיות התאימות של תקליטורים חד-שכבתיים נפתרו (בחלקן), ההישג של סוני יראה באור מחמיא יותר.

 

  • צל"ש: Iomega REV35

 

חברת Iomega תמיד הייתה חברת האחסון שעושה דברים אחרת. החל בטכנולוגיית "ברנולי" לדיסקטים עם נפח מוגדל בשנות ה-80', דרך Zip ו-Jaz הפופולריים בשנות ה-90' ועכשיו דיסק קשיח שליף, המחזיק 35 גיגהבייט ונוח לשימוש יותר מכל אמצעי אחסון וגיבוי אישי אחר. את הכונן אפשר להתקין פנימית, כמו כל אבזר ATAPI אחר, או חיצונית, באמצעות ממשק USB או FireWire.

 

המחסנית הנשלפת כוללת את התקליט עצמו, שכאמור מאחסן 35 גיגהבייט עם זמן גישה של דיסק קשיח. בדומה ל-Jaz ההיסטורי, לאחר הכנסת המחסנית לכונן נכנסת לפעולה מערכת סינון אוויר

צילום: פי סי מגזין
IomegaRev35 PC Magazine (צילום: פי סי מגזין)

, שמנקה את השטח מאבק ודואגת לכך שהראש יוכל לנוע בביטחון בגובה של פחות ממיקרון מעל המשטח המסתובב. באמצעות תוכנת דחיסה, המסופקת עם הכונן, ניתן לגבות על מחסנית אחד עד 90 גיגהבייט של חומר גלם.

 

בכתבה הבאה: הדמיה דיגיטלית ואביזרים ניידים

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנבחרים של PC Magazine
הנבחרים של PC Magazine
צילום: פי סי מגזין
מומלצים