שתף קטע נבחר

הידרדרות: האפיפיור חובר למכונת הזנה

לאפיפיור, יוחנן פאולוס השני, חובר צינור דרך אפו כדי לוודא שגופו סופג מספיק מזון. מוקדם יותר נופף למאמיניו מחלון דירתו בוותיקן, אך לא דיבר אליהם

הידרדרות נוספת במצבו הבריאותי של האפיפיור: הוותיקן הודיע היום (ד') כי האפיפיור, יוחנן פאולוס השני, חובר למכונת הזנה באמצעות צינור שהוחדר לגופו דרך האף.

 

דוברו של האפיפיור, חואקין נבארו-ולס, ניסה להציג את הידיעות באור חיובי ואמר כי הצינורית חוברה "כדי לשפר את כמות הקלוריות הנספגות בגופו ואת קצב ההחלמה מהניתוח שעבר בגרונו", אבל פרשנים ציינו כי הייתה זו למעשה הודאה בכך שקצב ההחלמה של האפיפיור מהניתוח אינו משביע את רצון הרופאים. 

 

בניסיון להפריך את החששות כי מותו של האפיפיור קרוב מתמיד מיהר נבארו-ולס והוסיף כי "האפיפיור נמצא בקשרי עבודה עם אנשי הוותיקן ועוקב מקרוב אחר פעילות הכנסיה. תהליך החלמתו של האפיפיור נמשך באיטיות", אמר הדובר

 

ההודעה נמסרה שעה קלה לאחר שהאפיפיור הקשיש והחולה הופיע בחלון חדרו המשקיף לרחבת כיכר פטרוס הקדוש, וניסה ללא הצלחה לברך את מאמיניו. גם ביום ראשון, חג הפסחא, ניסה האפיפיור לברך את הקהל במיסה החגיגית אולם לא הצליח לדבר. מומחים הסבירו כי הצינורית שהוחדרה לגרונו בניתוח לפני שבועיים, כדי להקל עליו את הנשימה, מקשה עליו את הדיבור.

 

העיתונים באיטליה דיווחו אתמול כי מאחר שהאפיפיור בן ה-84 מתקשה לבלוע, אפשר שהוא יאושפז שוב השבוע בבית החולים ויעבור ניתוח להחדרת צינור הזנה ישירות לקיבתו. כעת מעריכים שאם הצינור שהוחדר היום לאפו לא ישפר את מצבו, ייתכן שהרופאים יחליטו לבצע את הניתוח המסובך.

 

ההודעה של הדובר על מצב בריאותו של האפיפיור היום הייתה הראשונה שנמסרת מאז ה-11 במרס, יומיים לפני ששוחרר מבית החולים.
 
פרשנים ציינו כי חרף הדאגה הגדולה של מיליוני מאמינים קתוליים ברחבי העולם למצבו של אביהם הקדוש, החליטו ככל הנראה בוותיקן שלא להרבות ולדווח על מצבו של המהנג הקשיש כדי להקטין במעט את הלחץ שמופעל על הוותיקן בשאלה האם ראוי שהאפיפיור ימשיך לשאת בתואר במצבו הנוכחי.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האפיפיור כפי שנראה היום מחלון דירתו בותיקן
האפיפיור כפי שנראה היום מחלון דירתו בותיקן
צילום: רויטרס
מומלצים