שתף קטע נבחר

לשכות המסחר: החקיקה החברתית היא צונאמי

בשלוש השנים האחרונות אישרה הכנסת 19 חוקים חברתיים שעלותם למגזר העסקי נאמדת בכ-100 מיליון שקל בשנה; לין: "אם השטף לא ייבלם, הוא ימחוק כליל עסקים קטנים ובינוניים"

"החקיקה הסוציאלית היא גל צונאמי המאיים לגרוף את המגזר העסקי". כך אומר נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין.

 

מבדיקת מקיפה של היועצת המשפטית של לשכות המסחר, עו"ד סיגל סודאי, עולה כי בשלוש השנים האחרונות אישרה הכנסת 19 חוקים חברתיים, רובם בנושאי עבודה וזכויות עובדים, שעלותם למגזר העסקי נאמדת בכ-100 מיליון שקל בשנה.

 

על פי הבדיקה, בכנסת מונחות 37 הצעות חוק נוספות ותזכירי הצעות חוק בשלבי חקיקה שונים, שעלותם למגזר העסקי נאמדת בכ-400 מיליון שקל נוספים, לא כולל חוק פנסיה חובה וההצעה להעלות את שכר המינימום.

 

בין השאר, הציעו חברי הכנסת להאריך את חופשת הלידה מ-12 ל-20 שבועות, ולאפשר לגברים ולנשים לצאת במקביל לחופשת לידה מלאה; להגדיל את מספר ימי החופשה השנתית בהתאם להסכם הקיבוצי הכללי, ולהגדיל את מספר ימי הזכאות לדמי מחלה לעובד שהוא הורה יחיד בשל מחלת ילדו מ-8 ל-12 ימים.  

 

גם בחוק ההסדרים שאושר לאחרונה יש מספר סעיפים המדאיגים את לשכות המסחר, כמו תיקון בחוק הביטוח הלאומי, לפיו הוארכה התקופה עבורה חייב המעסיק לשלם לביטוח לאומי דמי פגיעה בעד עובד, שנפגע במסגרת תאונת עבודה, מ-9 ימים ל-12 ימים.

 

"בשלוש השנים האחרונות אנו עדים למבול של חקיקה סוציאלית שנועדה לשפר את מצב העובדים", אומר לין. "אכן, בהרבה מקרים זאת חקיקה שכוונותיה טובות ואפילו, אולי, חקיקה ראויה. אלא שהמחוקק מצא לו דרך קלה להיטיב עם העובדים ולשפר בהתמדה את מצבם, תוך הכבדה מתמדת על המגזר העסקי. אין מדובר בכמה תיקונים קלים אלא בשטף, שאם לא ייבלם מבעוד מועד, הוא יגרוף אחריו את החוליות החלשות במגזר העסקי. אם השטף לא ייבלם, הוא ימחוק כליל עסקים קטנים ובינוניים".

 

לין מתכוון להציג את הנתונים ביתר פירוט לראשי הוועדות השונות בכנסת ולהסביר להם את המשמעויות ההרסניות, לטענתו, של חקיקה זו.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לין: חושש מחקיקה סוציאלית
מומלצים