שתף קטע נבחר

הסתיימו ההכנות להלוויית האפיפיור

מיליוני בני אדם, ביניהם אישי ציבור מרחבי העולם, הגיעו לרומא כדי להשתתף בהלוויית מנהיג העולם הקתולי. הרשויות הידקו את סידורי האבטחה לקראת הטקס ההמוני, והקימו עיר אוהלים כדי להלין את כל המבקרים

מיליוני בני אדם הגיעו לרומא כדי להשתתף במסע הלווייתו של האפיפיור החל הבוקר (ו'). על פי ההערכות, צפויים להשתתף בה בין 4 ל-5 מיליון בני אדם, ביניהם שני מיליון צליינים פולנים. בנוסף הגיעו לרומא כ-200 אח"מים מ-80 מדינות - נשיאים, ראשי ממשלות, שרים ומכובדים אחרים מרחבי העולם, כדי לחלוק כבוד אחרון למנהיג העולם הקתולי, יוחנן פאולוס השני, שהלך לעולמו בשבת.

 

את ישראל תייצג משלחת בראשות נשיא המדינה משה קצב, יחד עם שר החוץ סילבן שלום, נציג בית המשפט העליון, השופט סלים ג'ובראן ונציגי הרבנות הראשית.

 

מסכי וידיאו ענקיים הוצבו בכל רחבי העיר, כדי לאפשר למיליונים לצפות בטקס ועשרות אלפים הצליחו להיכנס לכיכר פטרוס הקדוש, שם יצפו במסע ההלוויה במו עיניהם.

 

חניוני העיר, בתי המלון, האכסניות ואפילו הספסלים - כולם התמלאו עד אפס מקום במבקרים. באיצטדיונים שבפאתי הבירה הוקמו מחנות אוהלים ורבים מהמבקרים בילו את הלילה בשקי שינה באוהלים. ראש עיריית רומא, וולטר ולטרוני, אף קרא לתושבי העיר לגלות רוחב לב ולפתוח את בתיהם בפני הצליינים.

 

משטרה רומא גייסה תגבורת מערים אחרות באיטליה. כ-15 אלף שוטרים ועוד 1,500 חיילים שיאבטחו את האירוע. מערך הרפואה ומערך התחבורה נכנסו גם הם למתכונת חירום.

 

מערך האבטחה נגד טרור שודרג גם הוא: התנועה באזור הוותיקן נחסמה וגם כל המשרדים הציבוריים ובתי הספר מושבתים. סביב כיכר הוותיקן הוצבו שערים עם גלאי מתכות וסביב הבירה הוצבו סוללות נ"מ. המרחב האווירי מעל הוותיקן ייסגר ככל הנראה ובים התיכון ישייטו ספינות מלחמה.

 

הלוויה ופוליטיקה

 

למרות הכל, נראה שתקריות פוליטיות בינלאומיות מעיבות על ההלוויה. נשיא זימבבואה, רוברט מוגבה, התעלם מהאיסור שהוטל עליו על ידי האיחוד האירופי ונחת אתמול בנמל התעופה "דה וינצ'י" ברומא. האיסור להיכנס לתחומי אירופה הוטל על מוגבה ב-2002 בתגובה על כך שמנע ממשקיפים אירופים לפקח על הבחירות בארצו.

 

צוות של סוכנות הידיעות איי.פי דיווח שלא ניכרו כל ניסיונות מצד רשויות החוק לפגוש אותו או לעצור אותו בשדה התעופה. לאיטליה יש הסכם עם הוותיקן לפיו היא אינה מערבת שיקולים פוליטיים בכל הנוגע לבואם של מנהיגים בינלאומיים שמגיעים לראות את האפיפיור.

 

מבוכה פוליטית נוספת היתה הודעתה של סין כי לא תשלח להלוויה נציג רשמי. ההודעה באה בתגובה להזמנה ששלח הוותיקן לנשיא טייוואן להשתתף בטקס, חרף מחאותיה של בייג'ינג.

 

הוותיקן היא המדינה היחידה באירופה שמקיימת יחסים דיפלומטיים עם טייוואן, שסין טוענת לריבונות מלאה עליה ופועלת במרץ לבודד אותה בזירה העולמית. פרשנים ציינו כי אפשר שהוותיקן העדיף את טייוואן על פני סין משום עמדת השלטונות בסין, שמסרבים זה שנים רבות להכיר במרותו של האפיפיור על אזרחיה בני הדת הקתולית, ומקשים מאוד על חופש הפולחן שלהם.

 

החשש שרגישות פוליטית תורגש גם בטקס ההלוויה עצמו הוסר לאחר שגורמי הוותיקן החליטו להושיב את האח"מים בסדר ישיבה על פי הא'0ב' הצרפתי, מה שימנע את הושבת נשיא ארה"ב בוש, סמוך לנשיא סוריה, אסד. 

 

שני מיליון מבקרים עברו ליד הגופה

 

הוותיקן סגר אמש את דלתות כנסיית פטרוס הקדוש לאחר ארבעה ימים בהם, על פי ההערכות, עברו על פני הגופה שני מיליון בני אדם. רחובות הוותיקן נחסמו במחסומי ברזל והרשויות הורו לצליינים הנוהרים בהמוניהם למקום שלא לעמוד יותר בתור, מכיוון שאין עוד סיכוי שיספיקו לצפות בגופה לפני ההלוויה. על פי ההערכות, בתור שנותר המתינו עוד כמיליון בני אדם.

 

מי שלא נאלץ לעמוד בתור היה הנשיא האמריקני ג'ורג' בוש, רעייתו לורה, אביו הנשיא לשעבר ג'ורג' בוש, הנשיא לשעבר ביל קלינטון ומזכירת המדינה קונדוליזה רייס, שקיבלו הזדמנות קצרה לחלוק כבוד אחרון לאפיפיור באופן פרטי, זמן קצר לאחר שנחתו ברומא. זו הפעם הראשונה בה משתתף נשיא אמריקני בהלוויה של אפיפיור.

 

לאחר שיובא האפיפיור למנוחות, יתפנו בכירי הכנסייה הקתולית לבחור את יורשו, ואת "האב הקדוש" החדש של מאות מיליוני נוצרים ברחבי העולם. בהודעה רשמית של הוותיקן נאמר כי מועצת הקרדינלים תתכנס לבחור אפיפיור חדש ב-18 באפריל.


פורסם לראשונה 07/04/2005 23:40

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
המונים ברומא
צילום: איי פי
צילום: sky news
מיליונים צפו בגופה
צילום: sky news
צילום: רויטרס
נפרדים. יוחנן פאולוס השני
צילום: רויטרס
מומלצים