שתף קטע נבחר

1.4 מיליון עניים לא מסכימים עם נתניהו

למרות הצהרותיו אתמול של שר האוצר על ההשגים הכלכליים של ישראל, נתוני הביטוח הלאומי, שירות התעסוקה וכמה ארגונים חברתיים וכלכליים אחרים, מצביעים על כך שבשנתיים האחרונות דווקא הידרדר מצבים של רבים

עד כמה מצבו של המשק תואם את הנתונים האופטימיים שהציג אתמול שר האוצר, בנימין נתניהו? מנתונים שמסרו באחרונה המוסד לביטוח לאומי, שירות התעסוקה וכמה ארגונים חברתיים וכלכליים אחרים, נראה כי המצב הכלכלי של אזרחים רבים רק הידרדר בשנתיים האחרונות.

 

מדו"ח העוני שפירסם המוסד לביטוח לאומי עולה כי ב-2004 ירדו אל מתחת לקו העוני עוד 105 אלף מאזרחי ישראל, בהם 53 אלף ילדים ובני נוער. מספר האנשים הנמצאים מתחת לקו העוני הגיע ל-1.4 מיליון בני אדם.

 

מהנתונים עולה עוד כי רבע מתוך 116 אלף המשפחות החד הוריות בישראל חיו בשנה שעברה מתחת לקו העוני, וכי אלפי

משפחות חד הוריות הצטרפו למעגל העוני בשנה האחרונה בשל החמרת התנאים לקיצבת הבטחת הכנסה הניתנת לאימהות חד הוריות.

 

בדו"ח העוני צוין עוד כי ב-2004 ירד מספרם של מקבלי קיצבת האבטלה ב-25%, עקב הקשחת הקריטריונים לקבלת הקיצבה. נתונים שמסר משרד הרווחה מחזקים את הנתון הזה: בשנת 2004 כולה פנו לשירותי הרווחה בישראל 1.2 מיליון בני אדם בבקשה לסיוע - גידול של 30 אלף בני אדם בהשוואה ל-2003.

 

הסיבה העיקרית לעלייה במספר הפניות היא הקיצוץ בקיצבאות הילדים ובקיצבאות הבטחת הכנסה שבוצעו במסגרת תוכניתו הכלכלית של נתניהו.

 

גם מצבם של הקשישים לא הוטב. דו"ח רשמי על מצב הקשישים בישראל מצא כי כל קשיש שלישי חי בשנה האחרונה מתחת לקו העוני, כל קשיש חמישי סבל מבעיית רעב וכל קשיש רביעי ויתר על ביקור אצל ילדיו ונכדיו בשל מצבו הכלכלי.

 

המעמד העיקרי שנפגע מתוכניתו הכלכלית של נתניהו הוא מעמד הביניים. מנתונים שפירסם ארגון לתת, המאגד בתוכו כ-

100 עמותות סיוע, עולה כי בשנה האחרונה גדל מספר האנשים המבקשים סיוע במזון מהעמותות ב-46%.

 

יותר ממיליון בני אדם פנו בבקשה לקבל סיוע במזון, רבים מהם בני המעמד הבינוני. יו"ר ההסתדרות, עמיר פרץ, תקף אתמול בחריפות את נתניהו בתגובה להצגת תוכניתו הכלכלית ואמר כי המצב הכלכלי בפועל שונה מזה שמציג נתניהו: "השמן והרזה של נתניהו הפכו לשחיף שמשתכר פחות מ-2,000 שקל, הנושא על גבו את המיליונר, שתפח ללוחם סומו", אמר.

 

עו"ד יובל אלבשן, מראשי הארגונים החברתיים, אמר כי יחלפו עוד שנים ארוכות עד שניתן יהיה לתקן את ההרס החברתי שגרמה תוכניתו הכלכלית של נתניהו.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
1.4 מיליון עניים. (אילוסטרציה)
1.4 מיליון עניים. (אילוסטרציה)
צילום: עטא עוויסאת
מומלצים