סוני תבחן ביצוע מחקר ופיתוח בישראל
שר התמ"ת אולמרט נפגש בטוקיו עם בכירים בסוני, פנסוניק ו-NTT והציע להם שיתוף פעולה בתחום המחקר והפיתוח. נשיא סוני כבר נענה, והורה להקים צוות עבודה שיבדוק דרכים לשיתוף פעולה עם חברות ישראליות
שר התמ"ת, אהוד אולמרט, שהגיע אתמול (א') לטוקיו קרא ליפן לנצל את ההזדמנות ולהיות שותפה אמיתית לתהליך השלום. הוא הציע ליפנים לסייע לפלסטינים להקים כלכלה עצמאית, ולשתף פעולה עם ישראל בנושאי מו"פ וידע טכנולוגי. אולמרט הופיע היום במועדון העיתונאים היפני בפני עשרות עיתונאים.
אולמרט אמר ליפנים: "יש בין המדינות שלנו דמיון רב. אין לנו אוצרות טבע אך יש לנו ידע ומוטיבציה יצירתית ודמיון. בואו נקדים ביחד את המתחרים".

שר התמ"ת, אהוד אולמרט וידיד בביקור במטה סוני בטוקיו
אולמרט גם ביקר היום בחברות היפניות NTT, סוני ופנסוניק והציע להן שיתופי פעולה מסחריים עם ישראל במיוחד בנושאי מו"פ וידע טכנולוגי. בסוני התרשם אולמרט במיוחד מהרובוט של החברה והצטלם רוקד איתו.
נשיא סוני, נובויוקי אידיי, הורה לסגנו להקים מייד צוות עבודה שיבחן את שיתוף הפעולה האפשרי עם חברות מישראל. ייתכן שתוקם לצורך זה קרן משותפת. בחברת NTT דובר על הקמת מעבדה נוספת על 12 הקיימות בחברה, שתפעל במשותף עם ישראל.
אולמרט אמר ל-ynet כי שם לו למטרה להגדיל את הסחר והעמקת הקשר עם חברות מובילות ביפן, וכי הצלחת הביקור מבחינתו תתבטא בהקמת קרנות משותפות למו"פ ויצירת מסלול להעמקת הקשרים והמחויבות ההדדית.
ביום רביעי הקרוב ישתתף אולמרט במפגש חברות טכנולוגיה וקרנות הון סיכון במלון ניו אוטני שבמרכז טוקיו, אותו מארגנים איגוד קרנות הון סיכון ואיגוד תעשיות האלקטרוניקה הישראלית. לכנס נרשמו 460 חברות יפניות ו-90 חברות ישראליות.
יו"ר איגוד קרנות הון סיכון, יורם אורון, שמתלווה למשלחת הישראלית, אמר ל-ynet כי בשנים האחרונות ישנה תזוזה מבורכת של משקיעים מהמזרח לכיוון השוק הישראלי, וכיום ישנן 20 חברות יפניות שמשקיעות בישראל. אורון אמר כי הוא מאמין שמספר המשקיעים היפנים יוכפל תוך שנתיים. לדבריו, מספר הנרשמים לכנס מהווה הצלחה חריגה. ישראל היא שחקן גדול בשוק ההון סיכון, אפילו יותר מיפן וסין, בשל המערכת התחוקתית ומערכת המיסוי המקלות על המשקיעים, אמר אורון.
חבר נוסף במשלחת הוא אלחנן הראל, מבעלי חברת הראל הרץ, שזכה לאחרונה בעיטור "מסדר השמש העולה" מקיסר יפן. הראל אמר ל-ynet כי ההכרזה על הקמת ועדה שתקדם את נושא שיתוף הפעולה בין סוני לחברות ישראליות אינה דבר של מה בכך בהתחשב בהקשר התרבותי היפני, וצעד כזה מראה על רצינות כוונות. "כשהיפנים לא מעוניינים", אמר הראל, "הם בהחלט יודעים להגיד לא".