שתף קטע נבחר

הכנת מזון לתינוקות: 10 כללי בטיחות להורים

הכנה לא נכונה של תרכובת מזון לתינוקות עלולה לגרום למחלות. בדיוק משום כך, ניסח שירות המזון והתזונה במשרד הבריאות 10 כללים להכנת תרכובות המזון לתינוקות

תינוקות, כולל פגים, מומלץ להיניק לפחות בחצי השנה הראשונה לחיים. אבל במקרה שהאם בוחרת שלא להיניק, או שהיא לא מסוגלת לכך, הפתרון הוא בתרכובות מזון לתינוקות. משרד הבריאות מזהיר עם זאת ש"האבקה היא לא מוצר סטרילי, והיא עלולה להכיל גורמי מחלות. הכנה נכונה של התרכובת תמנע תחלואה בקרב תינוקות".

 

אז איך צריך להכין? שירות המזון והתזונה במשרד הבריאות ניסח כללים מדויקים – "עשרת הדיברות" להורים כיצד להכין את התרכובות בצורה הסטרילית וההיגיינית ביותר.

 

1. ידיים ומשטח עבודה: יש לנקות את משטח העבודה באופן יסודי. לרחוץ היטב את הידיים במים חמים ובסבון, לשטוף היטב ולנגב.

 

2. בקבוקים וציוד: יש לנקות היטב את הבקבוקים, הפטמות, המכסים והטבעות וכן את כל הכלים שמשמשים להכנת תרכובת המזון באמצעות מברשות ניקוי מיוחדות ולהשתמש במי סבון חמים. יש לשטוף היטב במים חמים את הבקבוקים והכלים. חשוב לוודא שהחורים של הפטמות פתוחים על ידי מעבר מים נקיים דרכם. לאחר מכן יש להרתיח במשך חמש דקות רצופות את הבקבוקים, הפטמות, המכסים והטבעות בסיר כשהם מכוסים במים. אפשר להשתמש בסטריליזטור ביתי. לבסוף יש להוציא את הכלים מהמים הרותחים ולייבש באוויר.

 

3. מים: את כל סוגי המים (מי ברז, מים מבקבוקים, מים ממתקני סינון וטיהור, מים חמים ממתקן להכנת שתייה חמה) שמשמשים להכנת תרכובת המזון יש להרתיח במשך שתי דקות רצופות. יש לכסות את המיכל שמשמש להרתחה ולקרר את המים לטמפרטורת החדר. את המים הרתוחים ניתן לשמור בקירור למשך 24 שעות.

 

4. כפית המדידה: יש להשתמש בכפית המדידה שמצורפת על ידי היצרן בלבד ולוודא שהיא יבשה לחלוטין. למניעת זיהום האבקה יש לרחוץ את הכפית היטב במים חמים ובסבון ולייבש היטב באוויר לפני שימוש חוזר. יש לפעול בצורה דומה ב"מחלק מנות" ובכלים לשמירת כמות אבקה מדודה.

 

5. ערבוב התרכובת: יש למהול בהתאם להוראות היצרן, להרכיב את הפטמה, לנער היטב ולהגיש אחרי בדיקת חום התמיסה המוכנה על גב כף היד.

 

6. האכלה: יש להגיש את התרכובת המוכנה לתינוק מיד עם הכנתה. פרק הזמן מרגע ההכנה ועד לסיום ההזנה לא יעלה על שעה אחת. אין להשתמש בתרכובת מזון מעבר לזמנים ולתנאים שהוזכרו.

 

7. חימום: במידת הצורך ניתן לחמם תרכובת מזון לתינוקות בכלי עם מים חמים או במחמם בקבוקים, עד 15 דקות. אסור לחמם במיקרוגל מחשש לכוויות ולפגיעה בערך התזונתי. אסור לשמור במחממי בקבוקים!

 

8. שאריות: אחרי הארוחה יש לזרוק כל שארית שנותרה בבקבוק. לעולם אין לשמור שאריות ולהשתמש בהן במועד מאוחר יותר.

 

9. אחסון האבקה: את הקופסה שמכילה את אבקת המזון יש לשמור במקום קריר ויבש כשהיא מכוסה.

 

10. תאריך תפוגה: תאריך התפוגה ופרק הזמן המרבי שמותר לשימוש אחרי הפתיחה נקבעים על ידי היצרן. אין להשתמש באבקת התרכובת אחרי תאריך התפוגה שמצוין על גבי האריזה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חשוב לנקות היטב את כל חלקי הבקבוק
ד"ר רק שאלה
מומלצים