שתף קטע נבחר

הטבה נוספת במשכנתא לנפגעי אסון צ'רנוביל

שר השיכון הגיע להסכמה עם האוצר להוסיף לכ- 250 זכאים 150 נקודות בעת לקיחת משכנתא שפירושן הלוואה בסך כ-15,500 שקל

שר השיכון, יצחק הרצוג, הודיע היום (א') כי הגיע להסכמה עם האוצר באשר להגדלת הסיוע בתחום הדיור לנפגעי אסון צ'רנוביל ולפיה יוכלו כ- 250 זכאים, לקבל תוספת של 150 נקודות בעת לקיחת משכנתא. פירוש ההטבה: הלוואה של כ-15,500 שקל.

 

ב- 2001 נחקק חוק "המסייעים לנטרול אסון צ'רנוביל". החוק נועד לסייע לאותם עולים מברית המועצות לשעבר שנחשפו לקרינה מזיקה עקב האסון בכור הגרעיני. הכוונה היתה להיטיב עם הנפגעים בשל מצבם הכלכלי הקשה, קשיי הפרנסה, בעיות הבריאות הייחודיות להם וגילם המבוגר. לפיכך הוצע להעניק להם בין היתר, הטבה בתחום הדיור באמצעות נקודות זיכוי.

 

מאז חקיקת החוק התגלעה מחלוקת בנושא רמת הסיוע לזכאים. האוצר הציע הטבה של 100 נקודות שפירושן הלוואה בסך 11,000 שקל. ועדת העלייה והקליטה דרשה, להעלות את ההטבה ל- 200 נקודות שפירושן הלוואה בסך 22,000 שקל. ההסכם עם האוצר נעשה בתיאום מלא עם יו"ר ועדת העלייה והקליטה, ח"כ קולט אביטל.

 

הרצוג: "ישראל כמדינה קולטת עלייה, מחויבת לקחת אחריות לגורלם ועתידם של כלל העולים הבאים בשעריה. מספר נפגעי אסון צ'רנוביל שעשוי להיזקק למשכנתא לרכישת דירה עומד על כמה מאות משפחות לכל היותר".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עולים שהגיעו מצ'רנוביל (ארכיון)
עולים שהגיעו מצ'רנוביל (ארכיון)
צילום: לע"מ
מומלצים